Alla inlägg under oktober 2008

Av Tina - 20 oktober 2008 10:30

Idag är det måndag igen! Det hade jag inte vetat om det inte var så att vi var och åt söndagsmiddag hos Marcus föräldar igår, som vanligt. Och efter söndag brukar ju måndag komma, och min otroliga slutledningsförmåga säger mig att så är fallet idag, då...


Lyckeli sover numera goa 8-9 timmar på raken på natten. Hon lägger sig vid 21 och imorse vaknade hon 5:50. Det var Marcus tur att ta nattmatningen så jag låg kvar och somnade om på tre sekunder, har jag en känsla av. Jag hade sovit lite dåligt tidigare under natten så det var skönt att det inte var jag som skulle kravla mig upp där och då. I vanliga fall så känns det oftast som om jag bara lägger huvudet på kudden och så kommer Marcus och Lyckeli in igen, så fort går det oftast att ge henne mat nu. Men imorse tyckte jag att jag hann somna rejält innan de kom in. Och när jag frågade Marcus vad klockan var så sa han halv åtta! "Men va har ni gjort i en och en halv timma?" Jo, det var så här: Innan maten brukar vi byta blöja på Lyckeli. Under den mikrosekund det tar för Marcus att ta fram en ny blöja hann Lyckeli tydligen kissa sådär en tre liter. Hela pyjamasen och ryggen och allt var genomblött. Det var bara att torka, tvätta och byta. Detta blev hon ju klarvaken av, så efter att hon ätit upp var det inte snack om att sova mer. Då satte Marcus henne i sittern och gungade henne i ett helt nedsläckt rum. Det brukar funka. Men inte nu, och efter ett tag märkte Marcus att det ju berodde på att dockan satt där och bajsade. Bara att vänta tills hon var klar och sedan byta blöja igen. Då kom HICKAN! Ner i sittern, hicka en stund medan pappa vaggade, och sedan däckade hon som en (enligt Marcus) full mås. Då kunde Marcus lägga ner henne i vaggan igen, och denna lilla paus gav mig den trevliga situationen att hon inte ville ha frukost förrän halv tio. :-D Så här är vi inte så trötta idag på grund av dålig sömn. Men däremot är vädret inte så kul... Det blir städ och hylluppsättning idag, tror jag.


Nedan ett kort på Lyckeli tillsammans med farfar, plus ett från imorse, då hon glad och iförd sina fina jeans (present från Peter och Melinda) sitter och myser med mamma i soffan.

ANNONS
Av Tina - 17 oktober 2008 15:00

Idag är det en strålande sol på klarblå himmel. PERFEKT väder att ta en go höstpromenad i! Så medan Marcus dukade fram frukost till mig och honom (Lyckeli fick sin först) så pratade jag om att vi kunde ta en runda som tog ungefär en timma. Och så tänkte jag att nu när det är så fint väder så får vi inte glömma att ta med oss kameran. Den kunde lätt få plats i den lilla väska med bra-att-ha-saker som Marcus skulle ha över axeln. Där det ligger extra napp (ifall man tappar den andra), bebisvantar, bebismössa, en banan och lite annat. Sånt som annars ligger i vagnen, men som vi får ta med i en väska då Lyckeli hänger i selen då vi ska ut. Jag ropade från hallen att "kameran, den får vi packa ner sen!" varav Marcus stannar upp i frukostframdukandet. Det blir helt tyst från köket och så frågar han lite försiktigt: "Va... vad säger du? Pervers jordgubbskräm?" Hahaha! Att inte jag pissade på mig, det lät bara FÖR komiskt när han sa så! Det kan bli lite fel ibland när man hör tokigt. :-)


Det blev en skön promenad på en timma och en kvart och några fina kort. Vi hittade en ny stig så det blev den vanliga rundan plus den här extra vägen genom skogen. Sååå mysigt att se alla höstlöv ligga på marken och göra världen vacker! Lyckeli sov som en liten gris (ja, hon lät då som en iaf) i selen och bananen käkade vi upp någonstans efter halva vägen. Väl hemma var det lunch för bebis och sedan däckade hon i sittern. Det blev en försiktig förflyttning till vaggan där hon tryggt somnade om, och där ligger hon än.


Titta extra på den snygga Superkid-tröjan! Den hade Marcus då han var liten. :-D

ANNONS
Av Tina - 16 oktober 2008 22:01

Lyckeli har börjat greppa saker medvetet nu. :-D Imorse när vi satt och åt frukost så berättade jag för henne att vi skulle gå till badhuset idag, för det var första träffen med babysimgruppen. Jag lade fram hennes nyinköpta, gröna, fina badbrallor framför henne på bordet, och simsalabim så tog hon tag i dem! Sedan skulle det minsann smakas på dem med. :-D Min fina bebis, tänk att hon förstår att de där konstiga sakerna som har flygit fram och tillbaka framför ansiktet i tre månader faktiskt tillhör henne. Och att hon kan BESTÄMMA över dem! En helt ny värld måste ju öppna sig...


Babysimmet gick sådär. Det var mysigt att duscha med mamma och det var mysigt att sitta och busa med pappa i väntan på att det skulle sätta igång. Det var helt okej att vara i bassängen de första tio minuterna men sedan var det inte helt okej längre... Det var till och med lite otäckt! Så efter lite lock och pock och plask i vattnet så gick vi upp och sjöng hejdåsången från kanten av bassängen, på torra land, istället. Sedan var det dags för mysig dusch med mamma igen. Min egen teori är att det var för kallt för Lyckeli, för hemma har vi varmare vatten då vi badar med henne. Men det kanske är roligare nästa gång! Efter duschen lade jag henne tre sekunder i vagnen - naken - för att vända mig om och ta fram en blöja ut skötväskan. Men jag kunde ju ha räknat ut med lilltån att min dotter skulle kissa just de tre sekunderna... Det blev blött i vagnen och Lyckeliten fick sitta i selen hela vägen hem. Det gick superbra, hon somnade innan vi hann utanför simhallen. Det är minsann jobbigt att bada...


Så hemma var det dags för lite kvällsmys och sedan på med den relativt nya pyjamaspåsen. Den är super! Hon växer ju inte ur den i första taget och de nattliga blöjbytena går väldigt smidigt. Bara att knyta upp längst ner och dra fram rumpedischen!

Av Tina - 14 oktober 2008 21:14

Idag har det hänt mycket här hemma. Marcus åkte till jobbet tidigt imorse. Efter frukosten lade jag bebis i spjälsängen, som vi ibland använder som lekplats dagtid, och satte upp en mobil med ugglor på ovanför henne. OJ, va rolig den var! Hon viftade och slog på och pratade med dessa ugglor i sägert tjugo minuter. Det får vi göra om!


Vid tio kom svärmor och vi gick med Lyckeliten på en promenad. När jag sedan satte mig i soffan kl 13 och skulle mata Lyckeli så såg jag i almanackan (tur att den var det enda som fanns inom räckhåll att bläddra i....) att det var babymassage idag klockan 15 på bvc! Jaha, det hade jag faktiskt inte någon koll på alls, även om jag känner igen själva faktumet att vi skulle på något sådant i oktober. Det var bara att packa skötväskan, packa bebis i utekläder och sele och ta bussen dit ner. Det var väldigt roligt, och det visade sig att de flesta mammor från föräldragruppen var där med sina barn. Döttrar hela högen. :-) Det var extra kul att träffa dem där då jag och Marcus missade återträffen för gruppen som var 1 oktober: när jag var sjuk. Lyckeli verkade gilla massage, men mest av allt gillade hon nog att få ligga näck på en handduk. Precis som väntat kissade hon en vacker stråle bara minuten efter att blöjan åkt av. De är så det brukar vara!  Efter massagen promenerade vi hem och både jag och Lyckeli fick lite middag i oss.


På kvällen var det dock något som inte var helt bra, enligt min dotter. Hon var INTE glad utan grät och pluttade sig en stund innan jag provade att sätta henne i selen igen och ta en kvällspromenad. Det blev mycket promenerande idag, närmare bestämt 2.5 timma, men det är bara ett plus. :-) Som tur var passade promenaden lilla fröken, så till den grad att hon tog sig en kvällslur under den. Sedan var det bara kvällsmat och nattning när vi kom hem igen.


Nedan ett kort på när Lyckeli pratar med sina ugglor och ett då vi precis har kommit hem från massagen, taget utanför dörren.

Av Tina - 13 oktober 2008 20:30

Så här gott är det att  bada med mamma! Min lilla, söta knubb-bebis!

Av Tina - 13 oktober 2008 15:35

Igår hade vi besök av vänner. Mikael och Emma var här med sina två döttrar - Linnéa och Moa. Linnéa är nästan fem och Moa är två år gammal. Vi fikade, busade lite med barnen, pratade och kollade på kort från när Lyckeli var nyfödd. Moa var väääääldigt förtjust i Lyckeli och skulle pussa och klappa på henne, helst hela tiden. Efter lite möda fick jag henne att mestadels pussa på huvudet och inte direkt på munnen iaf. :-) Vid ett tillfälle blev Moa jättearg på sin mamma, då hon inte fick ta mer vaniljsås (hon hade redan sisådär en halvliter på sin assiet) och började storgråta. Hon hulkade och skrek och tyckte nog det var hemskt synd om henne. Mikael höll just då i Lyckeli och då Moa fick se detta utbrast hon "JAAHAAAG VILL PUSSA NYCKELPIGAN!!!!" Hihi, Lyckeli är kanske inte det lättaste namnet att komma ihåg för små barn. ;-)


Nedanför är ett kort på lilla nyckelpigan:

Av Tina - 12 oktober 2008 16:07

Det har hänt mycket med Lyckeli de senaste dagarna. I hennes utveckling, alltså. Hon börjat sträcka sig efter saker, hon försöker ta på dem och följer dem med blicken när jag drar dem fram och tillbaka framför henne. Hon ligger och iakttar en intressant fläck på väggen eller hur solen lyser in genom fönstret långa stunder. Och så snackar hon... Ojojoj va hon snackar skit när hon väl sätter igång! Och vi ska självklart svara, och fråga, och le och be henne berätta mer. Då är hon som allra lyckligast. :-)

Av Tina - 12 oktober 2008 15:28

Idag är det jättefint väder, så vi bestämde oss redan vid frukost att nu ska det bli en skön höstpromenad, bannemej! Medan vi åt frukost sov Lyckeliten i sin babysitter och när hon vaknade hade så hon bedårande små nappmärken på knubb-kinderna. :-) Kolla in första kortet, får ni se!


Det var verkligen vackert ute, med alla höstlöv som fortfarande till stor del sitter kvar på träden. Lyckeli somnade i mammas famn och sov vidare större delen av promenaden i vagnen. Men då det var en halv km kvar passade det sig för lilla fröken att vakna och som vi alla vet går det INTE att ligga i vagnen då man är vaken! Så det var bara för pappa att ta upp sin dotter och bära hem henne. Det är mysigt det med. :-) 


Hösten till ära hade Lyckeli idag på sig den röda tröja som hennes mamma med mycket möda och stort besvär påtade ihop i våras då bebis fortfarande låg och grodde i magen. Den var USCH att ta på sig (det är inte poppis att dra saker över huvudet) men väl på var den helt okej, tyckte Lyckeli. Hon såg ut som en liten tomte där hon låg i vagnen. :-)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se