Alla inlägg under januari 2009

Av Tina - 25 januari 2009 22:24

Nappen har tre funktioner.


1) Sovagott-hjälpmedel

2) Tröst

3) Leksak


När nappen har funktion som nummer tre är det skitskoj att kolla på Lyckeli. Den här nappen kan vändas, vridas, snurras, slickas på, blåsas på, grejas med osv. En liten trevlig rit bebin har är att vända den bak och fram en stund, och suga på baksidan, innan hon bestämmer sig för att vända den rätt. Hon verkar tycka själva nappen är bra att hålla i. :-) Kolla in minen då hon får syn på nappen på bordet!! Haha...

ANNONS
Av Tina - 25 januari 2009 21:48

Lyckeli vill dricka vatten. Ofta. Inte för att hon är törstig utan för att det är så HIMLA skoj att dricka själv ur flaskan. Eller... försöka dricka får man nog säga. För inte får hon i sig något. ;-) Men hon är bra rar då hon försöker!


Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag känner mig återställd efter magsjukan men den känslan kom helt först under eftermiddagen. Under förmiddagen var jag fortfarande rätt medtagen.


Jag pratade med en vän ikväll och vi kom in på Marcus strålning lite. Hur länge den kommer att pågå och när den börjar. Det är ju snart han ska strålas för första gången. Det är jättesvårt att fatta fortfarande. Med jul och nyår emellan operationen och nu så känns det så avlägset. Cancer. Jag får nästan påminna mig själv om att det är MARCUS det gäller, och inte någon annan. Det känns betydligt bättre nu än för några veckor sedan, men jag undrar hur det kommer att kännas då strålningen startar. Kommer jag att känna lättnad över att slutbehandlingen är igång? Eller kommer jag att bli rädd och ledsen på grund av att det åter känns så nära och verkligt? Jag vet inte, men det ger sig. Den 29/1 ska han till Jubileumskliniken för första gången.


Imorgon ryker mitt hår, kära vänner. Japp! Nästan allt, har jag tänkt mig. Jag vill ha kvar längderna framtill men bak ska det bli kort, kort, om det nu blir som jag vill. Det ska faktiskt bli skönt att bli av med allt det slitna, men samtidigt är det ju lite av separationsångest. :-) Jaja, hur jag VILL ha det har jag klart för mig. Resultatet kanske blir något helt annat. Jag återkommer om det imorgon.  

ANNONS
Av Tina - 24 januari 2009 16:32

Igår var vi ett gäng mammor och barn som träffades hemma hos Jenny och Edwin. Det var några jag har träffat förr men även en del som var nya för mig. Det är alltid roligt att lära känna nya personer, även om jag märker att jag lätt pratar mer med dem jag redan känner. :-) Något jag får tänka på till nästa gång.


Jenny hade fixat jättefint med gott bröd, massa pålägg och grönsaker, vilket var jättegott. Tack, Jenny, för en finfin fika!


Elly och Lyckeli är roliga, för hur mycket jag och Annika än försöker få dem att titta på varanda medan vi fotar så går de INTE med på det! Nädå, det finns MASSOR av andra saker att titta på! ;-D Men söta är de för det!


Lyckeli har en ny kompis: Maja! Hon är jätterolig! Lilla Lyckan var på ett strålande humör hela dagen och skrattade högt då jag lekte med henne. MEN det jag ville komma till är att Maja är nog den första person som Lyckeli inte känner så väl som får henne att skratta högt. Maja själv tycker att Lyckeli är lik hennes egen sötnosdotter; Julia. Och visst ser jag också en del likheter. Mulligt gulliga är de!


Nedan ser ni Lyckeli och Elly på lekmattan, Maja med Lyckeli och Annika med Majas dotter Julia.


Så -  tack, alla ni som var med, för en fin dag!

Av Tina - 24 januari 2009 10:21

Jaha. Då ligger man här i soffan och är darrig och svag i hela kroppen. Men just nu är jag bara tacksam över att jag har lyckats dricka ett halvt glas vatten. Ni vet när man är sådär kräkig att man inte ens kan få i sig lite, liiiiite, liiiiiiiiite vatten utan att man måste kräkas tre minuter senare. Och det finns egentligen ingenting att kräkas ut, så det kommer bara galla. Men magen krampar och man hulkar hur länge som helst, utan att ha någon kontroll över det. SÅ har det varit för mig hela natten. FY FASEN va äckligt det är!


Nu mår jag som sagt lite bättre men jag är jätteorolig över att jag kanske har smittat Lyckeli! Hon verkar fortfarande må bra, äter som hon brukar och sover just nu, och jag är väldigt noga med att inte ta i henne eller hennes leksaker. Jag har skickat svärfar att köpa handsprit på apoteket och Marcus får sköta allt markarbete  här hemma. Men ändå! Lilla, älskade Lyckeliten får inte må så här illa. :-(


Mitt andra orosmoln är att jag kan ha smittat ner alla mammor och barn på fikan igår. Jag har tänkt efter vilka jag höll och var nära, och egentligen är det väl "bara" Elly som jag höll av alla de andra barnen. Men å andra sidan är det hon som skulle drabbas hårdast av magsjuka, antar jag. Lilla, lilla Elly som redan är liten och kämpar med att gå upp i vikt. Tappar hon några gram bara så är det mycket för henne. Nä, jag håller alla tummar för att de andra klarade sig!


Nu - vila.

Av Tina - 22 januari 2009 22:17

Idag fyller Lyckeli sex månder! Ett halvår... oj! Hon är inne i en så underbar period just nu. Hon bara ler och är glad, vill mysa på kvällen och gärna vara med på det jag eller Marcus sysslar med. Hon pratar och busar, skrattar högt och blir allt mer fingerfärdig.


Vi firade halvårsdagen genom att gå till först bvc och sedan babysimmet. Det var dags att träffa läkaren idag. Han konstaterade det vi redan har vetat länge: att Lyckeli är en mycket fin och välmående bebis. Hon är glad och rund och verkar väldigt tillfreds. Det enda han hade att säga var att han hörde ett liiiitet blåsljud på hjärtat. Men han sa flera gånger att det inte är någon fara, att det kan vara tillfälligt pga alla de förkylningar hon har haft det senaste och att han bara ville nämna det för oss. Det känns inte som om det är något vi behöver oroa oss över. Marcus hade också ett litet blåsljud på hjärtat då han var liten och det växte bort.


Hon väger nu härliga 8250 gram och är 67 cm lång.


Babysimmet var SÅÅÅÅÅ roligt idag! Lyckeli fattade äntligen att hon kan plaska SJÄLV och log med hela ansiktet varje gång hon lyckades skvätta ner sig själv eller mamma i ansiktet. :-) Idag fick vi öva på att dyka på ett nytt sätt. När hon var som djupast under ytan skulle jag släppa taget om hennes kropp, glida fram med händerna och ta tag i hennes händer. Därifrån skulle jag dra upp henne. Lattjo, tyckte Lyckeli och nös vatten ur näsan. Igen - roligt! Men ALLRA roligast är det när mamma kastar upp lååångt upp luften, tar emot och plaskar ner henne i vattnet igen.


I duschrummet började hon till min förvåning att skratta högt. Jag fattade inte vad det var frågan om först, men så kom jag på att hon tyckte det kittlades då jag riktade duschstrålen mot hennes mage eller lår. Det fick vi ju självklart fortsätta med en stund innan vi klädde på oss och gick för att möta Marcus, som väntade på oss utanför tillsammans med farfar. Marcus valde att inte bada då han fortfarande är förkylningskrasslig. Han har dessutom massa streck på kroppen som måste vara kvar tills strålningen börjar.


Här kommer ett kort på en mycket glad, halvårgammal Lyckeli:

Av Tina - 21 januari 2009 22:07

Igår fyllde Marcus år. Min älskade, fina Marcus är nu 33 år gammal. Han fick i uppdrag att bestämma tårta några dagar innan födelsedagen och med mycket möda och stort besvär kom han till slut fram till att han ville ha björnbärstårta med marsipan på. Och det var ju inte för mycket begärt. :-) Jag knåpade ihop en tårta och några olika sallader dagen till ära. (Nu kommer jag att skryta...) Jag gick till och med upp extra tidigt för att hinna sätta en deg för att baka egna baguetter! De rackarna skulle jäsa i först fem timmar och sedan en till. Men de blev bannemej goda, ska ni veta! :-) Medan jag grejade i köket klädde Marcus Lyckeli i fina kläder och busade med henne.


Med på kalaset var, såklart, Marcus föräldrar, samt hans lillebror David (hunken på ett kort här nedanför, i Ramones-tröja), Marcus storebror Cristian, Åsa (Cristians tjej) och deras dotter Amanda.


Till Marcus stora lycka fick han ett Nintendo Wii. Ja, jag är inte direkt missnöjd jag heller. ;-) Självklart ägnade vi en del av kvällen, då mat och tårta var äten, åt att testa några spel. Jag kan här tillägga att Marcus imorse hade träningsvärk i röven, efter att ha spelat baseball halva natten.


Det var en rolig kväll! Tack till er som var med. :-)

Av Tina - 21 januari 2009 13:26

 Jag hittade ett gäng frågor på Angelas blogg: http://www.angela82.blogspot.com/ och tar mig friheten att stjäla dem.


*Vilken svordom använder du mest?

Jag använder på tok för mkt fula könsord... Borde sluta med det. Annars är det väl FAAN som jag ofta tar till.

*Äger du en iPod?

Nä, men jag har en mp3. :-)

*Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Hon går inte att ställa in (tyvärr) utan vaknar då hon vill. :-D

Hur många resväskor äger du?

Hm... en, två, tre, fyra, fem. Ja, fem, tror jag. I olika storlekar.

*Använder du flip-flops?

Ja, det är skönt att ha på sommaren. Min tahandomfötter-tant skäller på mig men det skiter jag i.

*Var köper du dina matvaror ifrån?

Oftast Willys. Men helst Fram (butik med bara ekologiska produkter i Göteborg, de har även mkt veganskt).

*Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Hm. Det kvittar.

*Vilken var den senaste filmen du såg?
Den senaste jag såg som jag inte har sett förut är "The moth man".

*Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Det beror på vilken familj och vilken vän det är. :-) Just nu säger jag en vän för det var länge sen jag träffade Veronica på tu man hand.

*Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Öhh... Jag skulle inte köpa så mycket. Jag skulle vara hemma med Lyckeli längre än föräldradagarna räcker till. Men okej, om jag ska välja något just nu får det bli ett wii fit. Det verkar vara ett roligt sätt att röra sig. Men det jag BORDE köpa är ju en ny mobil. Min faller snart isär. Eller, det gör den redan, men snart går det väl inte att tejpa mer.

*Har någon någonsin kallat dig lat?
Tja, syrrans man har säkert kallat mig lat många gånger. Jag var rätt lat förr. Nu hade jag nog blivit rätt sur om någon kallade mig lat, för jag tycker själv inte att jag är det.

*Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Näpp! Jag löser en sudoku och sedan somnar jag gott.

*Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Peter Lemarcs live-cd från senaste turnén, samt en Tom Waits-skiva. Har för mig att det är en Weezer med (har cd-växlare).

*Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?

Nä, ingen hemlis alls.

*När var senast någon stötte på dig?
Oj, det minns jag inte! Länge sedan.

*Vad åt du till middag senast?
Igår var det kalas här och jag åt mest av pastasalladen med oliver och soltorkade tomater.

*Använder du huvtröjor?

Ja, det gör jag. Har inte många men jag gillar dem.

*Kan du vissla?
Javisst!

*Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma.

*Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
På Liseberg får det bli Balder. Den är svårslagen! Jag gillar inte runt-runt-grejer. Usch, mår illa av dem.

*Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det gör väl alla om alla? Nästan i alla fall, så varför skulle jag vara förskonad?

*Vilket riktnummer befinner du dig i?
031

*Tittade du på tecknat när du var liten?
Mycket!

*Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Hm, närmaste är nog antingen Mölndals köpcentrum eller Kållereds köpcentrum. Mölndals är nog liiiite närmare men Kållereds är ju betydligt större. Ikea och allt...

*Hur många syskon har du?
Mitt spontana svar är tre. Jag är uppvuxen med tre syskon. Men rent formellt har jag två helsyskon och fyra halvsyskon.

*Är du blyg inför det motsatta könet?
Nä.

*Vilken film kan du alla replikerna till?
Forest Gump!!

*Äger du några band t-shirts?
Nä. Men Lyckeli har en från Lemarcs senaste turné, som jag köpte! :-D

*Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra vanliga och en barnstol.

*Läser du för skojs skull?
Ja, gärna.

*Pratar du några andra språk?
Engelska och lite kroatiska.

*Diskar du din egen disk?
Nä, det gör Marcus. :-D

*Har du gråtit offentligt?
Haha! Måååånga gånger! Jag är så himla känslig och är den första som tar till lipen vare sig det är pga något glatt eller något ledsamt.

*Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop.

*Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, det gör jag.

*Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Jag insåg igår att två av mina hål i öronen har vuxit igen, och då blev jag pissed. Men jag vet inte om jag orkar ta nya... Min tatuering har jag redan och just nu känner jag att den räcker. Men det kommer nog fler så småningom.

*Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Njaaaa, det är väl inget måste, tycker jag.


*Kan du kasta macka?
Ja, det kan jag.

*Har du någonsin varit på Jamaica?

Näpp.

*Vad har du med dig in på bion?
Popcorn och en dricka.

Vad har du för väder?

Idag är det lite molnigt och några plusgrader. Men helt okej.

*Har du en blogg?
Ja. :-)

*Gillar du att flyga?
Det är en rätt skön känsla, måste jag säga.

*Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Bra humor. Positiv.

*När sov du senast på golvet?
Oj, det minns jag inte.

*Vilken är din favoritdrink?
Frozen strawberry daquiri (men det är inte den mest lättstavade).

*Gillar du din boende-situation?
Ja, det gör jag.

*Vilken är din mammas hemstad?
Uddevalla.

*Din pappas hemstad?

Jag vet inte riktigt...

-Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Runt åtta var det förr. Men idag fungerar jag om jag fått 6-7 timmar.

*Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nä, väldigt sällan.

*Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Nä.

*Vilken är din favoritfrukt?
Oj! Det finns ju så många goda!! Vattenmelon (okej, det är ett bär men jag tycker de kan slås ihop med frukterna), jordgubbar (samma här) och kiwi är ju jättegott. Men jag äter mest äpple.

*Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ja.

*Hur gammal blir du nästa födelsedag?
Jag får alltid tänka efter! Hm... i oktober blir jag 28.

*Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, kan man vara annat som svensklärare? Fenomenet som finns idag att folk inte kan skillnaden på DE och DEM är ju skitstörig... Detsamma gäller HAN och HONOM.

*Tror du på liv på andra planeter?
Det är inte någonting jag utesluter.

*Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Ett pucko som betedde sig illa på ett spel på nätet.

*Tror du att Gud är man eller kvinna?
Var och en är sin egen Gud.

*Vad var det senaste du åt?
Sojayoghurt med hallon och nötter.

*Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Både och. Det kvittar helt.

*Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag antar att det skulle börja på T eftersom mina äldre syskons gör det. Och så tror jag det spelar in att min moster heter Kristina.

*Gillar du senap?
Nä.

*Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
"Allting löser sig!"

*Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nä, det är ingenting jag känner mig lockad av alls.

*Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Jamen hur lätt är DEN frågan?! Jag har ingen aning. MEN, haha, en gång hade jag ett gäng elever (tonårstjejer) som tyckte jag var lik Jennifer Aniston!!! Hahaaa! Hur sjutton fick de ihop det? :-)

*Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nä. Inte jag personligen. Eller jo, en barnvagn! Dock inte den vi har nu.

*Tycker du om att krama folk?
Ja. Folk jag gillar och känner.

*Skulle du säga att du är trendig?
Nej.

*Äger du en digitalkamera?
Ja, och det är jag glad för! Skulle vilja ha en bättre men den är helt okej ändå.

*Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Nej, för jag är sådan själv.

*Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Oj, MÅNGA! "Pojken som kallades Det", "P.s, jag älskar dig" och många fler.

*Tycker du att du är attraktiv?
Det är inte det första ordet jag hade valt för att beskriva mig själv... Men jag tycker ju inte att jag är ful!

*Vad är du allergisk mot?
Ingenting, medicinskt sett.

*Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Jag äter inte kött! Jag kan inte förstå att man INTE får det om man nu äter det.

*Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Tyko Ted. :-)

Av Tina - 19 januari 2009 23:10

Min finaste bebis tycker så himla mycket om att läsa böcker. Helst ska det vara pappa som läser och helst ska han läsa bajsboken "det var det fräckaste" eller någon av Max-böckerna. Då dyker den koncentrerade läs-minen upp och hon kan sitta stilla och titta, lyssna och ibland smaka lite på boken väldigt länge.


Idag när jag och Marcus satt i soffan och åt lite sen middag så fick Lyckeli pröva lyckan på egen hand. Hon fick tag i "Alfons gillar" (en bok som är mycket omtyckt, speciellt av hennes fina far, då det på andra sidan i boken, i vilken de radas upp saker Alfons gillar, står "Alfons gillar sin pappa!") och började med att noga studera omslaget. Med lite hjälp av sina föräldrar kunde hon sedan bläddra och titta länge och väl på varje sida. Det var helt bedårande att se! Och hon satt så redigt i soffan, välte bara två ggr. ;-) Älskade ungen börjar bli en stor bebis.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se