Alla inlägg under januari 2009

Av Tina - 10 januari 2009 21:08

Jag köpte en mix till veggobiffar på ekostore sist jag var där. Jag har köpt mycket gott på ekostore, men de där biffarna var sådär... De var helt okej men ingenting jag behöver köpa igen. Dock var det godis till biffarna - SÖTPOTATIS!!! Mmmmm... Det är så gott att dela sötpotatis, palsternacka, morot och lök i lagom bitar och sedan ugnsbaka det i ungefär en timma. Ibland smaksätter jag med timjan, ibland med ingefära och vitlök. Det är gott vilket som!


Lyckeli ville också vara med och äta, trots att hon hade ätit sin middag bara en halvtimma tidigare. Då hon fick en gurkskiva att gnaga på så var lyckan gjord.

ANNONS
Av Tina - 9 januari 2009 21:06

Att bada är så HIMLA kul, tycker Lyckeli. Hon sitter gärna och plaskar i 20 minuter eller mer, och bara man sitter intill och ser att hon når sina leksaker så roar hon sig själv. Hon har en fin badbok, som PIPER då man trycker på den. Helt fascinerande... Då farmor och farfar var och hälsade på passade farmor på att bada Lyckeli.

ANNONS
Av Tina - 8 januari 2009 17:55

Min vän Johanna och hennes Tony ska gifta sig! Idag kom den fina bröllopsinbjudan i brevlådan. Den 4 april står bröllopen i Ljungs kyrka, och jag längtar redan. :-) Det ska bli så roligt att få gå på deras bröllop, göra sin fin och träffa vänner.


Jag ville med detta inlägg främst gratta Johanna och Tony så himla mycket! Ni kommer att vara ett mycket vackert brudpar då ni går altargången fram om knappt tre månader. :-)

Av Tina - 8 januari 2009 10:56

Idag vaknade vi till en vit värld. Ungefär fem cm snö hade det kommit under natten, och det kändes genast mycket ljusare ute. Jag slumrade vidare medan Marcus tog hand om Lyckeli, men efter drygt en timma hörde jag hur hon kinkade och minsann INTE ville sova! Hon är ibland trött redan efter 90 minuter vakentid på morgonen. Och eftersom Marcus fortfarande är rätt förkyld och hängig så bytte vi av. Jag tog Plutteli och Marcus gick och la sig igen. Hon fick gröt, ny blöja, lyckedes kissa ner hela sig på skötbordet, hon fick en snabb dusch, nya kläder, lite bus och sedan utekläder för att somna i vagnen. Det gick på tre röda, hon var så övertrött att hon väl knappast visste var hon var. Jag tog en kort runda, ungefär en kvart, men det var så himla tungt att knuffa vagnen på oskottade gångvägar att jag valde att låta henne sova vidare utanför dörren istället. Det får bli ytterligare en promenad senare idag istället. Jag ska försöka dra med mig Marcus också.


Nä, nu ska det bli frukost! Bättre sent än aldrig. Sedan väntar en röjning i förrådet för mig. Jag måste bana väg för alla saker som ska dit ut nu, som babysittern och lite annat som Lyckeli är för "stor" för nu. Stor? Lilla prutten, hon blir väl aldrig stor? Mammas bebis... ;-)

Av Tina - 6 januari 2009 01:30

Lyckeli är så söt då man ska byta blöja. Hon håller i sina fötter, sjunger och ler och är glad, så glad. Med rumpan i vädret och trudiluttandes är hon fullkomligt nöjd med tillvaron.

Av Tina - 6 januari 2009 01:20

Idag (jaja, nu var det väl igår, då jag är uppe alldeles för sent igen) var hela familjen Olsson här på besök. Teres och Lars passade på att komma förbi när de ändå skulle till Ikea och köpa en ny säng till Elias. De andra tre barnen stannade här under tiden och vi hade roligt! Bakade och gick på promenad och hade det bra. Lyckeli är så himla glad när kusinerna leker med henne, och den hon verkar gilla mest av alla i hela världen är nog kusin Elias. :-) Det finns INGEN som får henne att le så stort, så lätt, som han! "Heeej, Lyckeli!" säger han glatt och hon bara skiner upp i ett stort flin. Ni ser det på ett kort här nedan. Teo är för go, han skulle pussa på Lyckeli och gosa med henne mest hela tiden. När hon pep kom han med hennes napp och gav henne, ni vet som i den där reklamen för Alvedon eller vad det är, där storebror ger sin napp till lillebror då han gråter. :-) Oscar och Gabbi har så bra hand med Lyckeli med, de busar och bär och skojar med henne.


Dagen gick fort! Vips så var klockan halv åtta, de åkte och vi var tre här hemma igen. Kvällen fortsatte med bad för lilla trollet och sedan sängen. Nu ska även jag knyta mig, det är på tok för sent att vara uppe nu. Förstår inte hur det kom sig att jag fastnade i soffan...

Av Tina - 5 januari 2009 12:21

Haha! Jag tycker hon ser så rolig ut på det här kortet!


Idag kommer syrran och hela hennes familj på besök. Roligt! Jag har bakat en äpplesmulpaj och tinat kanelbullarna jag som tur var hade i frysen. Nu kan de komma när de vill! Lyckeli ligger och sover men det är dags för henne att vakna när som helst. Det är rätt gott att det kommer folk då och då för då får vi tummen och ur och städar lite. Man hinner rätt mkt på en timma, faktiskt! Det märkte jag igår kväll då jag fick ett ryck. Alla julklappar som låg på bänken i köket togs om hand och stoppades undan på rätt ställe (socklådan, lekmattan i köket, i kökslådor osv), disken diskades, anslagstavlan kom äntligen upp på väggen i köket, den rena tvätten stoppades undan, toan skrubbades och köksbordet plockades rent från diverse saker som har en tendens att samlas just där. Jag var bra nöjd med mig själv sedan.Av Tina - 5 januari 2009 11:17

Lyckeli gillar så sin måne, som hänger ovanför skötbordet. Den fick hon av sin mormor i julklapp, och det fina med just den här månen är att det bor en gubbe på den som spelar fint för Lyckeli då hon drar i snöret. Hon tröttnar aldrig, så efter pyjamaspåklädning så får hon stå och titta och klämma och lyssa en lång stund innan hon går med på att släppa snöret. :-) Pyjamasen är en klapp från farmor och farfar, fast farmor kunde inte hålla sig så klappen kom redan i mitten av december.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se