Alla inlägg under januari 2009

Av Tina - 3 januari 2009 21:57

Den här listan snodde jag av Socka (www.socka.blogg.se), som i sin tur har snott den från Zitrus som i sin tur... ja, ni fattar!


Angående året som precis passerat:
1. Gjorde du någonting nytt som du aldrig gjort tidigare?

Jag var gravid och födde barn. Jag genomgick en hel sommar utan att bada EN ENDA gång.

2. Höll du några av dina nyårslöften? 

Hade inte nyårslöften förra året.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, massor! Peter och Melinda, Frida och Fredrik, Elinor och alla i augustitråden på fl. :-)

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov. En del i släkten dog men ingen av dem stod mig så nära.

5. Vilka länder besökte du?

Stadig på fötterna i Sverige var jag hela året.

6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?

Ja, formen jag hade då jag gifte mig. :-) Men den är på G nu. Och så vill jag ha fler promenader nästa sommar istället för att vara fast i lägenheten som en strandad säl pga fogsmärtor.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

Självklart 080722, då Lyckeli föddes! Men även 080714, då jag och Marcus firade vår första årsdag sedan bröllopet. Minns även 081126, då Marcus opererades, alltför väl.

8. Vad var din största framgång 2008?

Att jag födde Lyckeli! En annan framgång är att jag lyckades hålla mitt blodsocker så bra under hela graviditeten; något att vara mycket stolt över!

9. Största misstaget?

Att jag åt som en häst under gravven... Ett annat misstag var att jag trodde jag "lätt" skulle kunna föda utan smärtlindring. ;-)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Om man räknar över 10 kilo vatten i benen, starka fogsmärtor (gick på krycker lång tid) karpaltunnelsyndrom som skador, så ja. Annars... hm, jag var megaförkyld nu under julen. 

11. Bästa köpet?

Profylaxkursen! Och amningskudden.

12. Vad spenderade du mest pengar på? 

Hm... Kurser för mig, Marcus och Lyckeli. Främst gravidvattengympan, profylaxkursen och babysimmet. Fast datorn kostade nog mer nu när jag tänker efter.

13. Var det någonting som gjorde dig glad?

Åh, mycket! Lyckeli och Marcus gör mig glad varje dag. Och Elias, syrrans son, som överlycklig hittade på en egen liten melodi om Lyckeli då han träffade henne. "Lyckeliii, Lyckeliii, Lycke-lycke-lyckeliiiii"

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om år 2008?
Många, många Peter LeMarclåtar från hans senaste platta; liveplattan från konsertern jag var på med brorsan i slutet av 2007. Och så "Chocolat Jesus" och "Starving in the belly of a whale" av Tom Waits, eftersom Marcus sjöng dem minst åtta gånger om dagen under flera månaders tid. Och så "Lingonben", som Lyckeli älskar. Och så "Ylle" som Lyckeli älskar!!!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare och ledsnare. Gladare första 11 månaderna. Men då Marcus fick beskedet om cancern blev allt väldgit tungt.

16. Vad önskar du att du gjort mer år 2008?

Vet inte... Umgåtts med vänner, tror jag. De har hamnat i skymundan nu ett tag, av förklarliga skäl.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Hm... Ingenting, tror jag! Kanske borde jag ha ätit lite mindre sista tiden under gravven? Fast nä - det var gott! Och jag var värd det! :-D

18. Hur tillbringade du julen?

Julafton här hemma, med större delen av Marcus familj. Juldagen hos mamma med alla syskon och deras familjer, och annandagen hos svärföräldrarna.

19. Blev du kär år 2008?
Jag älskar ju Marcus och Lyckeli, men kär i den mening man brukar använda - nej. Har ju varit tillsammans med Marcus längre än så. :-)

20. Hur många one night stands?

Hahahahaaa! Nänä!

21. Favoritprogram på TV?
Hm... Top Model. Jag erkänner, hur pinsamt det än är. Fast House är nog bättre ändå.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej. Sysslar inte med sånt.

23. Bästa boken du läste i år?
Många! Läste ju om Robin Hoobs serie om Sonen, men det var  ju inte någon ny bok... "Att växa och upptäcka världen" är kanon! Borde alla föräldrar läsa.

24. Största musikaliska upptäckten?
Kommer inte på en enda jag började lyssna på 2008.

25. Något du önskade dig och fick?
Ett barn! Och en lite större lägenhet.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Hm... En enklare förlossning, kanske? Nej, jag önskade mig att kunna amma!

Det fick jag inte.


27. Årets bästa film?
Gillar ju inte filmer så mkt... Sist såg jag "låt den rätta komma in". Den var rätt bra. Fler bra filmer 2007 tycker jag!

28. Vad gjorde du på din födelsedag år 2008?
Då hade vi namnfest för Lyckeli. Firade med vänner och familj.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre fogsmärtor under graviditeten. Och mindre vatten i kroppen. Och att Marcus slapp cancern.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Mjukisbrallor. :-)

31. Vad fick dig att må bra?
Lyckeli och Marcus! Att kunna promenera igen. Hallon (min craving under graviditeten). Peter LeMarcs låtar.


32. De bästa nya människorna du träffade?
Lyckeli är ju ny. :-) Och mina barnmorskor, både den på mvc och den jag hade under förlossningen.

Av Tina - 3 januari 2009 21:18

Lilla trollet har fått tillbaka aptiten sedan förkylningen gav sig. Hon är fortfarande snuvig men inte alls så snuvig som hon har varit senaste veckan. Klart man inte är så sugen på att äta när hela hjärnan är full av snor... Men nu får vi nog börja göra större grötportioner till frukost och kvällsmat, för den dl hon får nu slukar hon tillsammans med lite hemmagjord päronpure. Idag var det kalas, för då fick hon mango på gröten. Ojoj, det var mumsigt värre, tyckte lilla fröken. Mums och smask, det var så gott att nästan ingenting kom i hakklappen.


En annan sak som Lyckeli i dagarna har fått smak för är apelsin. Jag biter hål i ena änden av en klyfta och sedan håller jag i andra medan hon suger helt frenetiskt. Hon älskar det! Klyftorna blir helt deformerade och slafsiga efteråt, vilket väl är ett gott betyg vad gäller bedömningen av popularitet. :-)

Av Tina - 3 januari 2009 21:13

... är att dra av pappa glasögonen! Detta enligt Lyckeli. Hon får syn på honom, skiner upp, kommer i hans famn, sträcker fram händerna, får sin fokuserade blick, stäcker sig efter hans glasögon och drar av dem. OJ va lycklig hon blir då hon lyckas, den lilla skruttbananen! :-D Det är tydligen en väldigt rolig lek.

Av Tina - 1 januari 2009 20:40

Jag vet, jag vet, jag vet... Ni har sett massor av kort på när Lyckeli äter vid det här laget. Men hon är ju så SÖT med massa mat runt hela munnen! Och i övriga delar av ansiktet. Och på magen... och på blöjan... Ja, idag efter grötkvällsmaten hittade jag gröt i nacken på henne. :-) Och det är lika bra att ta ett kvällsbad med lilla fröken direkt efter maten, för annars är det smått omöjligt att komma åt gröten som ligger längst in under alla hakveck. Ibland får Lyckeli för sig att inte vilja öppna munnen då hon ska få mat, utan kniper ihop den så att den ser ut som en liten kattrump. Då är det bästa knepet att ge henne en egen sked att "äta" med. Den för hon glatt till munnen och gapar, och då passar jag ju på att sleva in lite gröt samtidigt, med skeden jag håller i. Då mumsar Lyckeli i sig maten, glad och nöjd med sig själv. :-D


Jag skrev förut om den goa, nya overallen hon hade på sig idag och slänger nu in ett kort på det med.

Av Tina - 1 januari 2009 14:18

2009 ska bli ett bra år. Det har jag bestämt! Det känns konstigt att det är januari, men skönt att jag kan börja räkna ner mot våren. :-) År 2009 kommer att handla om Lyckeli, Lyckeli, Lyckeli, men jag ska ju hinna jobba lite och fira min och Marcus andra bröllopsdag med.


Igår var vi och åt middag hos Marcus föräldrar. Eller - vi gick dit och sa att "idag ordnar vi middagen" och så gjorde vi potatisgratäng, stekt tzay (de åt fläskfile, som Stig faktiskt fick steka själv), sallad, vinsås med skogschampinjoner och så vitlöksbröd. Det var inte direkt något vi hade ingrediensena till hemma och kunnat ta med oss, så innan matlagningen åkte till till Ica Fokus och trängdes med fem miljoner andra dårar som handlade på nyårsaftons eftermiddag. Men vi kom hem i ett stycke! Eller ja, var sitt stycke... Ni fattar!


Efterrätt frukt med choklad i ugnen med glass till. Ja, vi satt inte och åt i ugnen... frukten var där. Innan vi åt. Med choklad på. :-)


En fin januaripromenad har jag och Lyckeli hunnit med idag. I fina selen, och Lyckeli i sin fina, nya overall. Hon såg ut som en liten brunbjörn där hon satt och tittade på träden. :-)


En bild på en fin nyårsbebis:

Ovido - Quiz & Flashcards