Direktlänk till inlägg 21 februari 2009

När får vi bli friska då, EGENTLIGEN!?!?

Av Tina - 21 februari 2009 21:29

Sedan julafton, alltså sedan knappt två månader tillbaka, har vi varit sjuka. Jag är SÅÅÅÅ less nu! Först var det en dunderförkylning som drabbade mig och Lyckeli på julaftons morgon. Feberkänsla, femton liter snor i huvudet, torra ögon, rethosta och huvudvärk. Usch, säger jag bara! Marcus drabbades av densamma bara någon vecka senare. Sedan kom nästa förkylning, direkt därpå. Mildare, men med mer trötthet. Ja, sedan fick jag i och för sig vara friskt i TVÅ dagar, och Lyckeli i tre. Men nästa bakslag blev vinterkräket, som gjorde att jag låg och hulkade krampaktigt en hel natt, medan Lyckeli och Marcus fick göra sitt natten därpå. Fy, fy, fy... Och sedan då - jo en förkylning TILL! Herregud, hur fasen hittar de hit, alla äckliga baciller? Vill ni höra det senaste, nu då? Jo, ett jäkla virus, som slog ut hela magen på min fina dotter. Hon kräktes som en tok en dag och en kväll, tills vi kom på att hon fick behålla majsvälling. Så sedan i tisdags har det BARA varit majsvälling på menyn för Lyckeli. Igår gjorde vi misstaget att ha i en klick messmör i vällingen då fröken blir väldigt hård i magen utan det, men det var ödesdigert... Vi började misstänka något då hon inte ville somna på kvällen utan låg och gnydde, och två minuter senare bara forsade det ur henne. Lilla, söta, grynet. Det var bara att rusa in med helt nedkräkad bebis i badrummet, torka, tvätta, trösta och klä om. Sedan somnade hon gott. Nu är det strikt majsvälling med en liten skvätt olja i. Jag och Marcus har också fått viruset men vi har klarat oss med en enstaka kräk och lite illamående.


Kompisen Elly gav Lyckeli en present så hon kan bli frisk nån gång. Herr Penicillin! Jag hoppas, hoppas, hoppas att Herr Penicillin ska göra sitt jobb och låta den här lilla familjen blir frisk snart...

 
ANNONS
 
Linda

Linda

22 februari 2009 17:17

Usch ja, alla dessa baciller!! Den där Herr Penicllin kanske skulle komma å bo ett tag hos oss också. ;-) Blä för alla förkylningar, influensor och vinterkräksjukor. Tyvärr besöker de väl var och varannan familj så här års.

kram Linda

http://lindaskriver.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se