Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Sapfo - den lesbiska lyrikern

Av Tina - 25 februari 2009 10:32

Ja, då har jag börjat jobba lite igen. Jag har åtta 40minuters-lektioner i veckan, upplagt på tre dagar. Tisdag, onsdag och torsdag. Idag jobbar jag efter lunch, så därför sitter jag fortfarande hemma i säckbrallor och sovrufsigt hår, och suktar efter choklad. Ja - jag har fått ett akut jättesug efter choklad! Ni skulle hört mig igår, jag gick här och gnällde och kinkade tills Marcus tog en burk och gick ut till frysen och hämtade hallon till mig. Då blev det tillfälligt avbrott i gnället. Men idag är suget fasen lika starkt igen... Attans. Jag ska försöka tänka bort det.


Jo - jobbet. Jag ska ha resten av den svenska B-kurs jag startade förra våren. Så nu är vi i full gång med att både läsa på inför elevernas NP (Nationella Prov) och gå igenom den europeiska litteraturhistorian. Igår drog vi Bibeln och idag travar vi vidare mot Horatius och Sapfo - stora representanter för antiken. Jag har våndats, ska ni veta, inför att börja jobba igen och inte få strosa runt med kräkiga kläder och roa Lyckeliten hela dagarna, men det var ändå över förväntan roligt igår då jag åter stod framför eleverna. Min klass är underbar! 10 lite uppkäftliga, rappa, trevliga och smarta tjejer som jag har följt sedan våren i ettan. Nu tar de snart studenten... shit!


Nä, jag får nog läsa på om Odysseus resa hem till Ithaka igen, så det sitter bra kl 14:10 då jag ska rapa upp det inför mina kaxiga tonårselever. :-)


Känner ni igen Sapfo? :


 
ANNONS
 
Anna

Anna

25 februari 2009 13:55

hade han gjort nåt med min bil hade den blivit skadad för livet. min lilla golf får ingen röra! :p
men ja, hellre bilar än djur och barn...

http://rainbowarrior.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se