Alla inlägg under februari 2009

Av Tina - 8 februari 2009 11:42

Det är en replik från en radioshow, vilken det nu var, för X antal år sedan. En kille ringde in och skulle delta i en tävling. Ulf Elfving (stavar han sitt namn så?) sa att killen skulle säga tre frukter på B. Banan, blåbär och... tiden rann iväg och då Ulf sa att det var dags att säga en tredje så utbrister killen "Bapelsin, gubbjävel!" och slänger på luren. Hahahahaaaa! Här hemma går frukten apelsin nästan jämt under just bapelsin. :-) Och lilla Lyckan ä-l-s-k-a-r bappelsin. Hon och Marcus brukar dela på en varje dag. Så här lycklig blir hon då:

ANNONS
Av Tina - 6 februari 2009 16:07

Idag har Julia och Maja varit och hälsat på. Det var jättetrevligt! Julia är ju så himla mulligullig (alltså inte mullig-ullig, utan mulli-gullig...)att man bara vill smaska i sig henne, och det verkar inte finnas något man inte kan tala med Maja om. :-) Lyckeli tittade med stora ögon på den där söta flickan som låg intill henne på golvet och lekte med Giraffen Elefanten. (Ja, det finns ju självklart en historia bakom det namnet.) Lite paj och många timmars roligt snack senare följde jag Maja och en trött Julia till bussen. Kom snart tillbaka!


Åh, glömde säga! Vi fick en JÄTTEFIN blöjväska av Maja också! Ojoj, egendesignad och egensydd. Va himla duktig du är, Maja! Tusen tack!

ANNONS
Av Tina - 6 februari 2009 16:02

Igår var det dags för babysim idag. Förra veckan fick vi ju hoppa över det pga förkylning och magsjuka, men nu packade vi väskan och begav oss. :-) Det var minst lika kul som alltid. Lyckeli uppskattar det mer och mer för varje gång, och denna gång loooog hon hela tiden hon var i vattnet. Och duschen efteråt var också lattjo.


Denna gång skulle de öva på att dyka själva från kanten av bassängen, samt från en flytmatta på vattnet. Lyckeli satt på kanten och jag höll henne i händerna. Sedan sa jag "Kom!" och hon kastade sig (jaja, jag drog väl lite med) sig framåt i vattnet. under ytan hjälpte jag henne att vända sig om, så hon kom med ansiktet uppåt, och sedan skulle hon sparka så hon kom upp till ytan igen. Väl där hjälpa jag henne kravla sig upp på kanten igen. De ska genom detta lära sig att vända tillbaka till stranden om de ramlar i, hitta ytan och sedan ta sig upp på land igen. Lyckeli tyckte det var roligt!


Andra övningen var att hon skulle stå med fötterna i var sin av mina händer. Sedan skulle hon hitta balansen och stå på egen hand. Det var också roligt! Det såg så nedrans skoj ut då både hon och Elly plöjde fram genom vattenytan med bara fötterna i vattnet. :-) Nedan har ni bildbevis.

Av Tina - 5 februari 2009 17:58

Haha! Min bebis har den goaste dubbelhakan man kan tänka sig! Och medan mamma fotar den kan ju bebin sträcka sig efter den där roliga manicken som blixtrar så fint... :-)

Av Tina - 5 februari 2009 10:56

Jag har fått en utmaning av www.lindaskriver.blogspot.com


Här är reglerna:
- Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.


Den sjätte bilden jag hittade i sjätte mappen föreställer en mycket trött Lyckeli som jagade upp far sin strax efter sex en tidig morgon i november. Hon skulle minsann inte sova så Marcus satte henne i bumbostolen, gav henne en bit bakplåtspapper att leka med och försökte ta sig en tupplur på köksgolvet. :-D Det gick INTE, så då fotade han sin dotter istället.


Vidare utmanar jag:

www.livetochjag.bloggagratis.se

www.missh.bloggagratis.se

www.rainbowarrior.blogg.se

www.angela82.blogspot.com

http://www.teddy.nu/blog

www.moe.bloggagratis.seAv Tina - 4 februari 2009 17:54

En dag efter självaste födelsedagen blev det, men vi hittade till slut en dag då alla i familjen kunde träffas och fira David, som nu är härliga 28 år. :-) Lyckeli blev eld och lågor då hon fick omslagspapprena efter att David hade öppnat presenterna, och satt och tuggade på det bra länge i farmors knä. Söta unge!


Och du David - nu vill vi snart träffa Lina med! Nyfikna som tusan är vi. Eller, Lyckeli är det, menar vi... För hennes vilja kan du väl inte motstå? ;-)

Av Tina - 3 februari 2009 15:04

Lilla fröken ska ha ALLT mamma håller i. Ska mamma läsa tidningen ska fröken riva i den. Ska mamma titta på datorn ska fröken kladda på den. Ska mamma äta en bit melon ska fröken ha den. Jaja, vad ska man göra? Lika bra att låta henne få en egen bit att mumsa på, så hinner jag iaf hetsäta min under tiden. ;-)


Marcus strålning framskrider. Imorgon ska de tatuera små prickar på honom så han slipper gå runt och se ut som en karta. Han har streck och kryss och prickar på hela överkroppen just nu. Det är ett himla sjå att torka sig efter duschen utan att förstöra dessa markeringar, säger han, så det ska bli skönt att slippa bekymra sig över det sedan.

Ja, jag får väl passa på att gratta David, som fyller gubbjävel idag. Nästan, i alla fall. Han är ju över åtta månder äldre än vad jag är! Grattis på dig, lillapa!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se