Alla inlägg under mars 2009

Av Tina - 13 mars 2009 16:33

Där tillbringade jag och Marcus torsdagen och fredagsförmiddagen. Vi tog semester, helt enkelt; lämnade Lycekli hemma med farmor och farfar, packade väskorna,och åkte. Vi bestämde det ju för rätt länge sedan, men nu var det då äntligen dags!


Vi har njuuuutit, ska ni veta! Bastu, bad, varma källor, helkroppsmassage, läsning i lugna avslappningsrum bland kuddar och madrassaser, nästansov i sköna soff-gungor, god mat, gott vin, godis, skratt och bara vi. Det var välbehövligt! Vi ville ju fira att Marcus äntligen är klar med sin cancerbehandling.


Utanför tvagningsrummen (ja, det är japansk tvagning istället för duschar innan man går till bassängerna) står på Asia Spa en gubbe. En mycket fin gubbe, som Marcus självfallet var tvungen att pilla på (ni vet Marcus, den klåfingriga och ack så klumpiga ;-) ). Han skulle väl klappa lite fint, men helt plötsligt tappade gubben huvudet. Marcus hann fånga det och i panik satte han tillbaka det så gott han kunde. Jag garvade gott och Marcus smet iväg så fort han bara kunde. Numera tittar gubben lite snett... ser ni det?

Av Tina - 10 mars 2009 20:50

Igår var det en låååång dag. :-) Men på ett bra sätt! Halv tre var vi och babysimmade då vi hade missat en gång i kursen. Sedan direkt hem till Marcus föräldrar (de bor på gångavstånd från simmet) och mata Lyckeli med middag. Och så låna deras bil för att åka 15 mil norrut, till Järbo, denna enorma metropol som ligger strax norr om Högsäter. ;-) Där bor nämligen min bror Tobbe med familj, och hans dotter Jonna fyllde 15 igår. Jisses... 15!?


Lyckeli har hittills inte visat den där mammig- och pappigheten, men det fick jag ett smakprov på igår. Vi umgås ju mest med Marcus familj och dem ser vi så ofta att hon nog räknar dem som sin egen familj. De kan hålla henne utan kink. Men igår - då var det inte många sekunder det gick att vara i någon annans famn. Det var mamma och pappa som gällde. Dock lyckades både moster Maja och moster Teres roa henne i flera minuter åt gången utan att hon märkte att hon inte var hos mig eller Marcus. ;-) Och kusin Elias är ju bäst i hela världen! Jag överdriver lite, för i slutet kunde till och med brorsan hålla henne en stund (han har skägg, ser ni... kan va farligt) utan att tårarna kom. Så sååå farligt var det inte, men det var ändå första gången jag såg drag av den här mammig- / pappigheten som brukar komma runt åtta månaders ålder.


God mat och trevligt sällskap fick vi kvällen lång, och hemma var vi inte förrän närmare midnatt. Idag blir det nog sängen rätt tidigt...



Av Tina - 8 mars 2009 22:32

Jag är aptrött så jag ska snart gå och lägga mig, men jag ville bara berätta att möhippan vi hade för Johanna idag blev jättebra! Det var så himla kul att chocka henne vid borträvandet (ni ser bild på hur jag såg ut då jag tog henne nedan) och resten av dagen blev kanon. Får berätta mer en annan dag, för nu ska jag samla ihop all disk och sedan soooova gott. Imorgon ska vi fira Jonna som fyller FEMTON ÅR! Hur gick det till...?

Av Tina - 7 mars 2009 23:26

Lyckeli har börjat tycka det är tråkigt att sova på dagen. Hon vill helst vara uppe tills hon blir helt övertrött och inte ens då vill hon sova. Nä, hon ska vara med och greja och titta. Lägger man ner henne blir hon tvärilsk. Så vi bär på henne de dagar hon vill det förr eller senare somnar hon gott mot axeln på någon av oss. Det är en sååå mysig känsla, så jag är nästan glad att hon vägrar somna i sängen. ;-) Den där ljuvliga tyngden mot axeln är det allra finaste som finns i hela världen för mig och Marcus. Henne kommer vi att älska så länge det finns stjärnor på himlen.

Av Tina - 7 mars 2009 23:17

Igår var Veronica här med magen! :-D Hon är så FIN med den där stora bollen mitt på, och jag kände bebisen buffa lite försiktigt där inifrån. Jag fick nostalgi och mindes hur häftigt det var att känna hur Lyckeli rörde sig inuti min mage! Ibland kan jag nästan känna fantom-kickar. :-) Nu är det inte långt kvar tills Veronica och Tobbe får ha sin bebis i armarna, och det är overkligt... Man kan inte riktigt förstå att det är en bebis förrän man ser den, ändå. Fram tills dess KAN det ju vara en jättefis på tvären, liksom. ;-) 3 april är hon beräkad, men jag har hela tiden sagt att bebin kommer 1 april. Vi får se om jag har rätt... Veronica vill gärna att den kommer tidigare, men av någon anledning vill hon undvika just mitt datum. ;-)

Av Tina - 7 mars 2009 12:56

Igår var det sista strålningen för Marcus. Det känns konstigt, men BRA konstigt! Det har ju varit verkligheten för oss så länge nu, att Marcus ska iväg till Sahlgrenska varje dag och strålas. Nu, helt plötsligt, så ska han bara vara hemma. :-) Han är sjukskriven till 1 april och sedan får vi se. Troligen går han tillbaka på halvtid då, bara axeln känns bättre. Huden har stramat så att han har fått ont i axeln men med sjukgymnastik och uttöjning av huden ska han snart vara fit for fight igen.


En lite gråmulen lördag som denna ska vi spendera hos Marcus föräldrar. Det är lite släktträff på gång då Marcus pappa får besök av två av sina bröder. Den ena har aldrig träffat Lyckeli och det är ju alltid lite roligt att få visa upp sin fina bebis. ;-)


Bebisen, ja... Hon är för roligt just nu. Hon röjer runt i sin gåstol och helt plötsligt ser man i ögonvrån hur hon spatserar förbi, in i ett annat rum, på jakt efter roliga saker att smaka på. Elementen är skoj. Och mammas tidningar, de ska läsas noggrannt. :-) Hoppagungan kan man riva och slita i och då mamma plockar fram dammsugaren, DÅ är hon tätt efter i hasorna. Spännande grejer, ju! ;-)



Av Tina - 6 mars 2009 10:45

http://www.youtube.com/watch?v=Ydc_9ks825c


Hahahaha! Hur roligt kan det VA att baka bröd! Imorse fick Lyckeli sitta med vid bordet då jag bakade lite och SHIT va skoj det var, enligt lilla fröken. Haha! Kan man bli annat än lycklig då ma hör henne? :-D

Av Tina - 6 mars 2009 07:27

Igår passade Lyckelis farfar henne. Hon somnade lite senare än vanligt och jag och Marcus tänkte då att "Va bra! Då sover hon säkert lite längre på morgonen med!" Näpp, det gjorde hon INTE. Kvart över sex vaknade jag av ett babaaabaaa inifrån hennes rum. Det var min tur att ta morgonen så jag värmde lite välling och bad en stilla bön att hon skulle somna om en stund efter att hon druckit den. Sötnosen drack sin välling, fick nappen, trumpetade iväg den, tittade på mig med ett par piggelina ögon och log sitt bredaste leende. Inte ens det fick mig på gott humör, utan jag sa barskt till henne att anständigt folk minsann inte går upp förrän åtminstonde sju, och så gick jag och la mig igen. Och kan ni tänka er - jag fick slumra en halvtimma till innan de där babaaaabaaa:na blev lite mer ilskna BaaBaaaBAAAA! Då fick jag pallra mig upp, men klockan hade i alla fall hunnit bli tio i sju.


Nu leker hon bulldozer i sin gåstol, drar ner handdukar, kläder och hakklappar - ja, allt hon får tag på. Jag har börjat lära mg hennes rutiner. Om en stund drar hon iväg in mot vardagsrummet och ska "läsa" mammas tidningar som ligger på en nåbar hylla. Ja, se där... nu försvinner hon ur köket och runt hörnet. :-) Bäst jag går och kikar.

Skapa flashcards