Alla inlägg under april 2009

Av Tina - 20 april 2009 22:04

Idag hade vi finfrämmat här. Annika med Elly, Jenny med Edwin och Sandra med Tilde kom för att umgås, äta och prata, prata, prata. Det var smörgås och paj, kakor, bullar, snack om både allvarligt och lättsamt. Det var som alltid jättekul att träffa tjejerna och alla söta barn (kan man säga bebisar än?) och jag tackar för en jättetrevlig dag! Lyckeli tackar speciellt Annika, som hon fick dra i håret så mycket hon ville, vilket framkallade skratt efter skratt hos lilla Lyckan. Här följer några väl valda kort av mååånga som togs under dagen:

Av Tina - 20 april 2009 21:44

Idag var vi med i Metro, eller det var ju främst Lyckeli som var med. Det handlade om att fler och fler tar artistnamn till sina bebiser. Vi har inte direkt döpt Lyckeli efter artisten Lykke Li, MEN vi hade ju inte kommit på namnet om inte artisten hade funnits, så på ett sätt... Jaja, det var en fin artikel och en fin bild, så vi är nöjda. Eller va säger ni? Jag fullkomligt älskar rubriken. :-D

Av Tina - 19 april 2009 18:00

Det finaste jag vet:

Av Tina - 19 april 2009 17:56

Idag var jag och hälsade på Veronica, Tobbe och Tristan. Tre veckor är han nu, lilla sötnosen, och charmig till tusen. Det var skönt att komma iväg och träffa Veronica lite, hon är så hemma för mig. Tack för sällskapet och för att jag fick sitta och snusa på Tristan hur mycket jag ville!

Av Tina - 19 april 2009 17:23

Idag har det varit en ganska tung dag för min del. Jag har så många tankar som snurrar, och det är tunga sådana. Jag gråter mycket, men försöker verkligen att tänka på annat, att le, att vara glad och inte grubbla. Men tankarna vägrar släppa.


Jag läste för någon dag sedan om lilla Victor, bara två år gammal, som gick bort i cancer. Det berörde mig djupt. Jag sörjer honom, fast jag aldrig träffat honom. Jag sörjer för hans föräldrars skull, för att de inte fick ha honom kvar hos sig. Och jag blandar in de där tankarna och känslorna i min egen vardag, utan att riktigt kunna hålla isär det. Jag skrev för ett tag sedan om att jag då vi låg inne med Lyckeli på sjukhuset blandade ihop hennes olycka med Marcus cancer, och fick påminna mig själv om att Lyckeli inte skulle dö. Det där kommer igen nu, jag blandar ihop det jag läste om Victor med den där lilla fläcken de såg på i Marcus lunga igår. Jag får ibland för mig att Lyckeli OCH Marcus kan dö, fast de båda kommer att stanna hos mig. Det har jag bestämt och alla som känner mig vet ju att jag alltid har rätt, eller hur...?


Det känns tung idag, som sagt, men jag försöker tänka på hur mkt fint som händer i mitt liv med, för det händer massa fint, hela dagarna! Igår stod Marcus med Lyckeli på toa och bytte blöja och tog på pyjamas. Jag halvskriker "Glöm inte att smörja henne!" till honom och han svarar ynkligt tillbaka: "Va sa du om smör-Jennie...?" :-) Och idag, då han satt och läste för Lyckeli medan han med ena ögat kollade lite på teve, hörde jag honom inifrån köket: "Vaaaar är den blanka brandbilen? Vaaaar är flygplanet? Veeeem vet mest?" Hahahahaaa! Ni kan ju gissa vilket teveprogram som började just då.

Av Tina - 17 april 2009 10:34

Det fick inte va något. Nu är det något. De vet inte vad, men det är en fläck i Marcus ena lunga som inte fanns där i höstas då de lungröntgade honom sist. Nästa vecka ska de röntga honom igen med en annan maskin, en som de kan se djupare med. Enligt läkarna ska vi inte oroa oss ännu, för det är troligen ingenting farligt, men det är lättare sagt än gjort. Jag var så säker på att de inte skulle se något idag, så jag förstår inte riktigt hur jag ska kunna hantera det här i en vecka.

Av Tina - 16 april 2009 22:10

Idag var Elly här med sina föräldrar; Annika och Mikael. Det var lika trevligt som alltid då de kommer och hälsar på. Det blev pastasallad och mackor ute på altanen, i solskenet (de är helt underbart med vår!) och sedan fortsatte vi med fika inne i soffan.


Elly är för rolig... hon har energi för fem ungar. Hon är dessutom en fena på att både krypa och gå med gåvagnen, så Lyckeli hade mycket att titta på och lära. :-) Det bästa var när Elly skulle köra Lyckeli i gåvagnen, men ställde sig på vagnen själv, ovanför hjulen. Hon hade väl tänkt att det skulle bli nedförbacke så de kunde rulla iväg båda två. ;-) Tack snälla Annika, Mikael och Elly, för att ni kom och hälsade på!


Jo - Lyckeli STOD SJÄLV i två, tre sekunder idag! Flera gånger. :-) Hon är stadig, den tösabiten. En stadig, lugn filosof, precis som vi skojade om att hon var i magen. Humöret är detsamma ute i stora världen. Hon tittar, funderar och gör då ingenting förhastat. Underbara unge!

Av Tina - 15 april 2009 17:35

Det är märkligt hur livet kan ändras på en sekund. Hur ens perspektiv totalt kan haverera och framför sig har man en nästan som en ny värld. Det hände då Marcus fick sitt cancerbesked. Det var som ett slag i magen, som om världen inte var sig lik och mycket mer skrämmande och främmande. Det hände då pappa dog, då morfar dog och då mormor dog. Livet fick en ny vändning. En jobbig vändning. Det hände även då jag såg plusset på stickan då vi fick reda på att vi väntade Lyckeli. Det hände i sekunden då Lyckeli föddes.


Det hände även då jag träffade Marcus och då Lyckeli var med om brännskadeolyckan. Den första händelsen gav en positiv vändning och den andra en negativ. De här två gav en mer långsam typ av vändning, medan de andra jag skrev om ovan gav en dirket, rak och snabb vändning.


Idag var jag med om en sådan där snabb vändning till. Det var inte mitt liv som drabbades främst, utan en annan tjejs liv. Hon heter Marit. Jag känner henne inte och jag tror heller inte jag har sett henne förr. Men idag korsades våra vägar på ett olyckligt sätt.


Jag och Lyckeli var på väg hem från mitt jobb. Hon var med mig där idag och nu hade hon precis somnat i vagnen medan jag knatade på och kände mig glad. Förbi mig kör en tjej på moped, bakifrån, och jag reagerar på att hon kör så förbaskat nära. Jag hann till och med bli lite irriterad, med tanke på att jag gick med barnvagn, på ena kanten av en bred trottoar. Bara tio meter framför mig ser jag hur hon vinglar till, för att väja för en man som kommer springades från andra hållet. Hon verkar styra rakt över kanten till en liten gräsplätt, fortsätter med hög fart (skulle gissa på runt 45 km / h) och vurpar sedan rakt ner i asfalten då hon kommer ut på gångbanan på andra sidan gräsplätten. Jag såg det klart och tydligt, började springa i samma stund hon slog i backen och kom fram samtidigt som mannen som kom springades från andra hållet. Det var otäckt... Det blödde mycket från hennes näsa och mun, hjälmen hade åkt av i fallet och hennes händer var helt uppskrapade. Det kom fler folk springade, jag ringde 112 och de skickade en ambulans medan vi försökte få kontakt med henne. Från håll kom det andra människor, varav en man som ropade "var det Marit, var det Marit?!" Det visade sig vara hennes granne, som hon precis hade kört förbi och vinkat hej till innan hon körde förbi mig. Efter en liten stund fick vi lite kontakt med henne, och samtidigt som ambulansen kom öppnade hon ögonen. Vi fick tala med polisen, jag och den springade mannen, och sedan gick jag hem. Det såg otäckt ut på platsen då jag gick; stora blodfläckar och rött papper låg över gångbanan. Jag tänkte mycket på vägen hem. Jag undrade vem hon var på väg hem till, hur det skulle gå, om hon skadade sig mycket, vad hon hann tänka innan hon vurpade...


Man ska vara rädd om sig. Förhoppningsvis klarar sig Marit utan större skador och förhoppningsvis tar hon bättre hand om sig i framtiden. Kör mer långsamt, mer försiktigt, eller kanske inte alls.


Jag tänker ofta på det nu för tiden; hur lycklig jag är som har min Marcus och vår underbara Lyckeli. De lever, de mår bra och vi är rädda om varandra. Man rår inte på allt som händer, olyckor sker och man får göra det bästa av saker och ting. Livet tar ändringar, både positiva och negativa sådana, men man får aldig glömma vad som är viktigt. Och att man själv är viktig, både för sig själv och andra.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards