Direktlänk till inlägg 19 juni 2009

Midsommar

Av Tina - 19 juni 2009 23:58

Midsommar är stort för mig. Jag har så många minnen förknippade med midsommar, och de flesta av dem hör till tiden då mormor och morfar levde. De är midsommar för mig. Hela släkten som samlades ute på landet, vid Hedekas, där mormor och morfar bodde, där vi band kransar och dukade långbord i trädgården. Vi reste en stor midsommarstång och åt jordgubbar i mängder, lekte med min mosters hundar och grillade framåt kvällen. Nu vet jag att inte varje midsommar var sådan, men just den bilden är midsommar för mig. Den är svårslagen. Mormor och morfar var något extra, och jag sörjer att de inte finns kvar. Men jag tänker även på att de andra finns kvar; de andra som delar de där fina minnena med mig. Och nu för tiden är det dags att skapa egna minnen - egna sätt att fira denna vackra högtid på. Ännu har vi ingen tradition på midsommarfirandet, men det kanske kommer så småningom? Jag hoppas att Lyckeli kan minnas sina barndoms midsomrar på samma fina sätt som jag minns mina.


I år åkte vi till Väne-Ryr, utanför Vänersborg, där min syster bor. Hos hennes grannar Björn och Annelie var vi förra året, och så även i år. Förra året var jag höggravid, trött som ett fä och stor som ett hus, men det var trevligt redan då. I år var det fem gånger så roligt - med Lyckeli utanför magen, en helt unik Marcus vid min sida, en av mina systrar och hennes underbara familj och utöver det massa trevligt folk som hörde ihop med Björn och Annelie på ett eller annat sätt. Vi käkade sill (vego-"sill" gjord på aubergine a´la Marcus mamma är fantastiskt god), spelade brännboll och fotboll, grillade, drack lite vin och hade det jättebra.


Dagen började hemma då vi till Lyckelis förtjusning hittade den första mogna jordgubben på vår egen planta på altanen. Hon fick smaska i sig halva, och resten delade jag och Marcus på under högtidig pompa och ståt. Jag kan här tillägga att så fort Lyckeli fick syn på en jordgubbe, vilket ju inte hände EN gång under midsommarhelgen, spände hon hela kroppen och skrek sitt "GE-MIIIIIG"-skrik tills hon fick en gubbe i munnen. :-) Det har blivit en del sammanlagt, men lilla strumpan fullkomligt älskar dem och verkar inte må dåligt av dem på något sätt.


Först en sväng till mormor där vi även träffade min moster Kristina. Jag band en krans till Lyckeli och sedan togs det kort på trappen. Lyckeli är midsommarfin i en klänning som mormor köpt och sytt till.


 Hela lilla familjen på trappen hemma hos Lyckelis mormor.


Hemma hos min syster var det kort-time igen. Här med Elias och Teo på var sin sida av Lyckeli. De två är Lyckelis egen lilla fan-club och skriker "LyckeLIIIII" med höga röster så fort vi svänger in med bilen på deras uppfart.


Älskade, fina Lyckeli iklädd sin finaste "ful-min". Hon gör den allt som oftast just nu, och hon märker säkert att den går hem då de flesta brister ut i skratt då de ser den. :-)


Med på festen fanns hunden Polly, som Lyckeli genast fattade tycke för. Här sitter de och tittar på då resten av gänget spelar brännboll.


Oscar, Elias och Teo äter midsommarmat i partytältet som stod i trädgården. Fin-fin kalasplats!


 
ANNONS
 
Maja

Maja

22 juni 2009 23:37

Fniss...vilekn härlig min hon gör! Lite Gollum över det hela, fast på ett fint sätt, ja du förstår säkert. Imorgon får man pussa på lilla lyckan, härligt! kram Maja

http://rundvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se