Alla inlägg under augusti 2009

Av Tina - 20 augusti 2009 15:05

På måndag fyller Elly ett år. Hipp hipp hurra sa vi förskott då vi åkte ut med present till Göteborgs norra skärgård, där vi fick fika och lek. Sandra och Tilde kom och hämtade mig och Lyckeli på morgonen, lyxigt nog. Det är bra att ha vänner. :-)


Jag har sällan sett så många barn på sådan liten yta som på kalaset. Men skoj hade de! Bus och smaka på klappar, gung och en tur runt ön. Man kan ha mycket skoj på kalas.


Sandra läser saga för Tilde och Lyckeli, som inte ens har hunnit få kläder på sig, innan vi åkte på kalas. Den coola dressen Tilde har hade Sandra som liten, under tidigt 80tal. :-)


En hel drös med barn! Med ett grönt plassalladshuvud sitter Edwin, som vi känner sedan tidigare, och i grå klänning sitter hans fina mamma Jenny. Resten barn är sådana vi inte hade träffat förr, men vad gör det? Leka tillsammans kan man göra ändå.


Dagens gladast unge! Elly - snart ett år.

Av Tina - 19 augusti 2009 21:42

Ett kort inlägg blir det nu. Jag kom just hem från en utekväll med kollegorna, vilket var jättekul, och så berättade Marcus en grej som jag bara måste få föra vidare. Han, Lyckeli och Lyckelis farmor var i Slottskogen idag. Just då de skulle gå från parken sa farmor lite högt: "Kom nu, Lyckeli!" varav en pappa som just lastade ut sin dotter ur en bil frågade: "Heter hon Lyckeli!? Det är ju nästan som min dotters namn. Hon skulle hetat Otto men ut kom en tjej, så hon heter Ottoli." Öh... va? Ottoli?! Fniss... det är ju bara för roligt. Är verkligen Lyckeli i samma klass? Jag är ju så hemmablind, så jag frågar er. Vad tycker ni? :-)

Av Tina - 19 augusti 2009 15:02

Lyckeli for iväg till Slottskogen med pappa och farmor i onsdags. Solen sken och alla djur låg ute och gottade sig i sanden, så Lyckeli fick klappa både get och gris. Marcus berättade att grisen mest sov, och att Lyckeli bestämt stegade fram till den, tog en näve grus från backen och resolut lade den på grisens rygg. Sedan skulle det borstas bort innan hon lade dit en näve till. :-D


Fåglarna är spännande.


Grisen.

Av Tina - 18 augusti 2009 21:22

Idag var det bvc-besök. Vi har sedan länge lagt den lilla bvc-boken "på ett bra ställe" så vikt och längd får vi gå hem med nedskrivna på en liten lapp istället, i väntan på att få skriva in sifforna i boken. Vi ska ju bara hitta det där braiga stället först... Iaf - sockertoppen väger nu 10.6 kg och är 75.8 cm lång. Helt perfekt! :-D


Jag tycker faktiskt det är över förväntan roligt att jobba igen. Och jag kommer hem lagom till att Lyckeli vaknar från eftermiddagsvilan, och så busar vi hela kvällen sedan. Det är skönt nu att hon inte lägger sig förrän 21, så jag hinner vara med henne ordentligt efter jobbet. Annars hade det känts mycket jobbigare att vara ifrån henne större delen av dagen. Marcus och Lyckan har det bra här hemma på dagarna. Det blir många turer till sandlådan och gungorna. Det är jage, springtävling, ta-pappas-näsa-lek, lur-bus (hon springer mot en med en grej, men just innan man ska få den viker hon undan och tultar förbi, och gapflabbar åt sitt egen lurendrejeri), klappa buskar, lukta på blommor och bok-läsning. Mina mest älskade i hela världen- hjärtat bara pöser över av kärlek.

Av Tina - 17 augusti 2009 22:04

I fredags åkte hela, lilla familjen in till Göteborg för att träffa Veronica och Tristan i Trädgårdsföreningen. Lilla pipbebin Lyckeli ville inte mycket, kan jag säga. MEN det var inte bara för att hon var pipig, det var även för att hon gjorde en rejäl vurpa och skrapade kinden mot gatan. Lilla älsklingen... usch va ont det gör i mig då hon gör sig illa! Men upp igen och raska steg mot lekplatsen, där hon trivdes bättre.


Lek med pappa i sandlådan - det är grejer det!


Jag, Veronica och Tristan satt i gräset på en filt medan Lyckeli och Marcus röjde runt i sandlådan. Det var många barn där så det fanns mycket att titta på.


Veronica och sötaste Tristan.


Jag fick också gosa med Tristan lite. Han är så söt och smilar upp sig så fort man skojar lite med honom - tacksamt!


Den fina bodyn har Veronica satt tryck på själv. Hon beställde det från någon hemsida och resultaten blev ju kanonbra. :-)


Tack för en fin dag!


På lördagen firade jag och Marccus att vi har varit tillsammans fem år. Vi tog det mycket enkelt (vi har ju både förlovningsdag, bröllopsdag och blev-tillsammans-dag under de tre sommarmånaderna, så det behöver inte bli så stort varje gång) och satsade på en bio (123 kapad) och thaimat. Gott var det iaf! Och filmen var okej. Inte en sån jag kommer att minnas om fem år men ändå okej.


Lyckeli var hemma hos farfar under tiden. Jag har inga kort därifrån men här kommer några som jag tog innan vi åkte... hon leker med den fina bilbanan som grannes ungar inte ville ha längre. Vi har fått mycket fint av våra grannar, inte en och samma utan flera av dem, och nu var det bilbanan och en leksaksspis som jag knatade hem med. :-)


Lyckeli har fullt sjå att trycka på alla knappar som gör att det låter skojigt.


Och roliga gubbar som åker runt i sina bilar hör också till.


Under söndagen var vi hos Marcus föräldrar. Jag slipade på Lyckelis växa-säng (en gåva från en annan granne!) och sedan fick vi god middag.


Idag var det dock slut med helgen och ledigheten. Jag började jobba igen, efter tio veckors semester. Det var faktiskt roligt! Lyckeli hade det bra hemma med sin pappa och jag uppskattade att få träffa mina kollegor igen och att få bita tag i den nya terminens utmaningar. Jag har ett fantastiskt roligt jobb!

Av Tina - 16 augusti 2009 10:04

Jag sitter och tittar på Lyckeli. Hon fick gröt för en dryg timma sen, men jag har ett litet mattroll här hemma, ska ni veta. Bara en kvart efter morgongröten (hon åt mycket) kommer hon intraskandes här i köket, pekar på bordet och säger mycket bestämt: "mmm-öh-mmm-öh-mmm-öh!" :-) Då vill hon ha mat. Jag lyfter upp henne, hon ser påsen med bananer som ligger på bänken och pekar ivrigt medan hon låter som en apa. Hon får en halv banan. Mums! Den slinker ner och sedan kommer pek och "öh-öh-mmmm!" igen, vilket får mig att le stort. Jag får plocka fram ett äpple som hon får, skalat, att smaska på. Det är den synen jag har framför mig just nu, och som mig lycklig som få. :-)


Fina Lyckeli sitter och pruttar med munnen åt alla bussar som åker förbi. Vi är på kortet på väg hem från stan, där vi hade kulturkalasat.

Av Tina - 13 augusti 2009 12:07

Via Internet har jag fått många, nya, fina vänner. De kommer från alla hörn av Sverige, och en del bor till och med utomlands. Det är ett avslappnat och enkelt sätt att umgås- att skriva till varandra på forum och facebook - och jag gillar att jag när som helst kan plita ner några ord och nästan alltid få respons bara inom några minuter. Detta trots att jag sitter hemma i pyjamasen, med sketna glasögon, ätandes frukost.


Hur trevligt det än är att umgås via Internet är det ändå kul att få träffa sina nya vänner live också. Nu var det ett gäng Göteborgstjejer, samt en från Halmstad, som träffades hemma hos Sandra på Hisingen. Vi körde knytkalas och fick ihop allt från pajer till libanesiska vinbladsdolmar. :-D Lite glass, sandlådelek, snack och poolplask på det, så var dagen en given succé.


Längst bak sitter Annika med en näst intill naken, melonätandes Elly. Intill Annika sitter Wille, som är son till Lotta, som sitter närmast. I mitten har vi Adam och León.


Med ryggen mot sitter Julie, mamma till León. Längst in sitter Camilla, i mitten Catarina och hennes Samuel, och längst ut Carol, mamma till Adam.


Lyckeli hittade sandlådans största sten.


Jag och Lyckeli.


Längst bort sitter Sandra, följt av Catarina, jag och Carol. Bakom oss är Lotta och Julie.


Fina Annika med sin Elly.


Lyckeli flirtar lite med Adam, som fyller ett i september.


Camillas dotter Emmie och Sandras dotter Tilde lyckades jag inte få med på någon bra bild, men de var också med under dagen.


Av Tina - 11 augusti 2009 17:26

Nu har Oscar åkt hem, och vi har hyrt film för ikväll: Benjamin Buttons otroliga liv. Jag har velat se den länge så så fort Lyckeliten somnat slänger jag mig i soffan. Innan dess ska jag hinna göra kantarellsoppa på svampen min snälla mamma gav mig sist vi sågs, men jag hinner bjuda på några bilder innan dess:


Glad bebis väntar på bussen som tog oss till Åby simhall igår. Tack, snälla Oscar, för att du kom och hälsade på oss! :-D


Men allvarligt, har jag inte en ovanlig söt bebis!? :-D Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för GAIS-färgerna på bollen... det är inte något jag står för, bara så ni vet. ;-)



Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards