Direktlänk till inlägg 22 september 2009

Ordlista

Av Tina - 22 september 2009 21:14

Lyckelis ordlista vid 14 månaders ålder:


Mamma

mappa / viskande "paaapaaa"  - pappa

dhääää  - kolla där, vilken lattjo pryl!

budda - jag vill ha det / göra det!

puttiputti  - ?

maaaaa - mjau

fh-fh - vov vov

*flåsande och slag på bröstet* - härmar gorillan

iiiihh-ih - hon gnäggar

muuuooo - hon råmar

hoh-hoh - som ugglan låter

mmmmm! - det ser gott ut, så ge mig!

kaka - som hönan, eller egentligen alla slags fåglar förutom ugglan, låter

*ett slags raspande ljud* - som delfinen låter

fafa - farfar

eeeej  - hej
 
ANNONS
 
Ingen bild

Lina

23 september 2009 14:03

Å va mysigt det låter! Är lite avundsjuk att ni får gosa med lillan så mycket! Hon viskar ju även "pa" för lampa...inte att glömma. Jag glömde däremot Dr Quinn sist jag va hos sörran...inte bra. Träffas snart? kram Lina

 
Ingen bild

Amelie

25 september 2009 22:34

"Budda" används flitigt här också, med samma betydelse. Häftigt! Men redan när Robin och Lyckan vänslades på ert köksgolv så insåg man ju att de har något särskilt. Det är ju annars rätt så ovanligt att män och kvinnor talar samma språk...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se