Alla inlägg under september 2009

Av Tina - 22 september 2009 21:14

Lyckelis ordlista vid 14 månaders ålder:


Mamma

mappa / viskande "paaapaaa"  - pappa

dhääää  - kolla där, vilken lattjo pryl!

budda - jag vill ha det / göra det!

puttiputti  - ?

maaaaa - mjau

fh-fh - vov vov

*flåsande och slag på bröstet* - härmar gorillan

iiiihh-ih - hon gnäggar

muuuooo - hon råmar

hoh-hoh - som ugglan låter

mmmmm! - det ser gott ut, så ge mig!

kaka - som hönan, eller egentligen alla slags fåglar förutom ugglan, låter

*ett slags raspande ljud* - som delfinen låter

fafa - farfar

eeeej  - hej
ANNONS
Av Tina - 22 september 2009 20:47

...utan att jag riktigt hinner med. Snabbare än jag hinner blinka så är det helg igen och jag hinner ju inte ens ladda över mina kort till datorn, än mindre blogga än hälften så mycket som jag vill. Skrattande Men det händer mycket roligt här hemma. Idag var Marcus och skruttan på ÖF (öppna förskolan) för första gången, här i Balltorp, och det var mycket populärt hos dem båda. Lyckan var lite iakttagande den första timmen men sedan lossade det för henne och hon smilade upp sig och charmade fröken och de andra två barnen, som var drygt två år båda två, enligt Marcus. Det allra roligaste var att köra en dockvagn fram och tillbaka över lokalens högsta tröskel, fick jag reda på i ett glatt sms då mina båda älsklingar var på väg hem igen vid lunch. Flört Under kvällen, då Marcus var iväg på hugg-och-slag med vänner (innebandy) så var det min tur att utforska världen med Lyckeli, efter en lång dag på jobbet. Det gav ett hängivet utstuderande av ett rötet äpple på gångvägen, ett "dhäää" och ivrigt pekade vid varje liten pinne som vi gick förbi på trottoaren samt mycket gos och pussande och skratt i soffan under grötandet. Livet är bra underbart med en nyfiken, på dagen 14 månader gammal, dotter i huset!

ANNONS
Av Tina - 18 september 2009 10:00

Tristan och Veronica var här och fikade för några dagar sedan. Då september visade sig ge så fint väder så satt vi självklart ute på altanen och gottade oss. Det blev till och med FÖR varmt efter ett tag, men vem klagar?


 

  


Fina Veronica! Du ska bara veta hur mkt du betyder för mig. Alltid där, alltid glad och alltid så snäll.


Av Tina - 18 september 2009 09:57

Lyckeli har kommit på att det är gott att ställa sig med ryggen mot soffan och luta sig tillbaka. Hon är för söt då vi hittar henne där, och ofta har hon en bok eller en tidning som hon "läser". Skrattande Dessa kort är från förra söndagen, alltså knappt en vecka sedan. (Ja, jag vet, jag ligger multi efter i bloggandet, men jag försöker komma ifatt nu.)


    

Av Tina - 18 september 2009 09:53

Jag ligger grymt mycket efter i bloggandet. Förkylningen som har drabbat mig har tagit all kraft. Jag har bara legat som ett slappt paket i soffan på kvällarna och jag är rejält trött på att vara så trött nu. Men nu får jag göra en kraftansträning och visa några kort från då Elias var här och sov över. Han och Lyckeli har så roligt tillsammans då de läser, busar, leker i sandlådan och bygger torn med klossar. Kusinkärlek!


  

Fåret säger BÄÄÄÄ, det vet Lyckan.


  

Ute på lekplatsen.

Av Tina - 18 september 2009 09:49

Jag har världens sötaste unge! Hon har lärt sig hur man härmar en gorilla, och varje gång hon gör det ler jag med hela hjärtat. Skrattande Titta!:


http://www.youtube.com/watch?v=v0556tyYZX4

Av Tina - 14 september 2009 11:38

När jag var liten stickade min moster Kristina en klänning till mig (hon är superduktig på att sticka både det ena och det andra, liksom min egen mamma är duktig på att sy både ditten och datten). Jag har kort från då jag är ett ungefär där jag har den klänningen, och nu är jag glad att den har gått i arv till Lyckeli. Hon är söt som socker då hon struttar runt här hemma i den.


 

Hej, mamma! Jag vill gå ut nu. Här är mina skor, så... nu går vi ut och leker i sandlådan, tycker jag.


  

Fin unge i fin klänning.

Av Tina - 14 september 2009 11:28

Lyckeli har blivit pysslig. Hon vill bygga torn och få dem höööga, inte bara rasa dem så fort det är två klossar på varandra. Hon vill trä på alla trägrejer på den där pinnen som hon fick med sig hem från mormor, och då hon ändå håller på kan hon ju trä på allt som passar.


man trär på dem serrö  

Hm... så här gör man, serrö, man grejar lite så här...


v, ska jag visa?   

Ser ni nu, ser nu va jag kan? Bara några trägrejer kvar nu.


ankan överest  

Så! Nu är allt på, som ska vara där, och lite till. Skrattande


Dagarna rusar på här. Vi har just tagit oss igenom en rejäl förkylning. Jag har fortfarande huvudet fullt av snor men Lyckeli och Marcus är turligt nog bättre nu efter helgen som var. Jag fick låna fem dvd-skivor med Dr Quinn av Lina, och har glott mig igenom dem, liggandes i soffan, snorandes. Nu vill jag ha resten också! Så, Lina, GIVE MEEEE! Snälla. Skrattande

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se