Alla inlägg under september 2009

Av Tina - 8 september 2009 21:48

Idag har jag och Lyckeli varit på Gangstarparty hos Jenny och Edwin. Bebiskläder i tufft format, god pastasallad med baguette och trevligt sällskap. Massa gravidmagar och ett och annat tillkännagivande blev det på partyt, och till slut var det bara jag och tre andra som visade sig INTE vara gravida. :-D Jag köpte ett bar baggy jeans och en fin kofta till Lyckeli, samt ett hemligt paket, som jag då  inte vet innehållet på, mer än att det är värt mer än de 79 kronorna jag fick ge för det. Ska bli kul att se vad det innehållet om några veckor!


Annars då? Tja... det är en del på jobbet som tar energi just nu. Mycket att planera inför höstterminen, igångsättning av många kurser (jaja, det har väl hållit på i några veckor nu men det tar ett tag innan man kommer in i det) och en del strul med placering av arbetsplatser. Det får ordna sig självt, känner jag, för jag orkar inte riktigt lägga mer energi på det just nu. Den sparar jag till Lyckeli och den tid jag tillbringar med henne på kvällarna. Hon är så underbar då man kommer hem; springer emot mig med öppnar armar och stort léende, kramar mig och säger "EJJJJ" (hej) med eftertryck. Söta lilla fisen! Hon gör mig alltid så glad. :-)

ANNONS
Av Tina - 5 september 2009 14:58

I den trolliga residensen är det mellamålsdags strax före 15 på dagarna. Detta är lilla Lyckan väl medveten om och börjar dra sig mot köket, peka och MMMM-a då hungern gör sig påmind. Detta trots att hon sedan lunch har ätit både två skivor melon och ett halvt äpple. Ingenting man själv äter då hon är vaken går obemärkt förbi. Är det någonting gott ska hon bannemej ha likadant! Jag hade tur som fick smaka lite melon innan hon glufsade i sig allt. :-)


Idag var det plättar som gällde som mellanmål. Medan jag tar fram och värmer i mikron håller Lyckeli på att förgåååås. Hon hänger i benet och MMMM-ar med hela sin kropp, ser plågad ut och klämmer fram en krokodiltår medan hon ändå håller på. Då jag ställer ner hennes tallrik på bordet håller hon bokstavligen på att klättra upp i sin hokuspokusstol, men får raskt en hjälpande hand av mamma. Haklappen skiter hon fullständigt i, utan börjar genast möla in bitar av plätt i rask fart. Lagom tills jag har dukat fram mitt eget mellanmål - två knäckebröd med smörgåsgurka och tomat- är hon nästan klar och börjar genast intressera sig för vad det är jag stoppar i munnen. Ögonen skiner upp. "Mmm-Mmmmm!!!" säger hon då hon känner igen något av det bästa hon vet och pekar ivrigt på gurkan. "Vill du ha?" frågar jag och får ett frenetiskt studsande i stolen som svar. Hon vill ha. Små, små bitar av smörgåsgurka skär jag upp till Hjärtat och så sitter vi där, sida vid sida, och äter smörgåsgurka. Lyckeli med pincettgrepp och jag med knäckebröd under. :-) Vi avslutade det hela med några vindruvor var.


Något annat som är väldans poppis just nu är stekta bitar av tofu, och makaroner. Lyckeli tuggar och smaskar som aldrig förr, föser in i munnen med både gaffel och fingrar, ser glad ut och pekar på muggen då hon vill ha att dricka. Hon ser så söt du då hon tar sugröret och klunkar i sig, och avslutar med ett "aaahhhh" och ett stort flin. Älskade unge!


"Tofu och makaroner - gott!" tycker Lyckeli.

ANNONS
Av Tina - 3 september 2009 12:21

Mikael och Emma fick för drygt två veckor sedan sitt tredje barn; lilla Villiam. GRATTIS, GRATTIS! Många är det nog som har gått och klurat på om det skulle bli en tredje tjej eller om trenden skulle vända den här gången. Jag och Marcus har ju förstås hela tiden vetat att det skulle bli en liten kille, och Emma har anat det hela och hävdat att "det blir en kille för så här stor rumpa har jag inte fått de andra gångerna". ;-) Det visade sig ju att hon hade rätt, då Villiam Mikael Fransois (jag ber om ursäkt om jag stavar namnet fel) tittade ut och visade sig vara söt som socker. Titta själv:

a

Väldigt, väldgit söt och väldigt, väldigt lik sin storasyster Linnéa, tycker jag. Här ligger han och filurar i Marcus famn.


Lyckeli tyckte om Villiam, pekade och flinade glatt.

Av Tina - 1 september 2009 21:52

Idag tultade Lyckeli iväg med pappa till barnens zoo i Slottskogen. Där träffade de Marcus och Siri, busade på lekplatsen, käkade mellamål, sov en skvätt i vagnen (barnen) och snackade Yoda och pappaledighet (de vuxna). Marcus berättade sedan då vi träffades hemma att Lyckeli som vanligt hade blivit eld och lågor då hon kom till barnens zoo och fick syn på alla djur. Hon klappar getter och får, tittar på kaniner och underlater och skriker av förtjusning. Grisarna tycker hon dock inte om att klappa, hon tycker de känns lite obehagligt och pekar därmed på grisen med ett bestämd "bossi, bossi!" som betyder ungefär "Pappa, du får klappa grisen för den känns konstigt så jag vill inte, men klappas ska den, tycker jag." och så klappar Marcus, till Lyckans förtjusning. :-) Hon får syn på en get, säger IHHHH och sätter fart mot dem. Marcus rättar med "Bäää" och Lyckeli härmar: "BA!". :-D


Marcus kom sedan hem och berättar att pärlhönorna är fina. "De är som en blandning mellan fäder och tulpan." Öh... va? frågar jag och han får rätta sig själv: "Jag menar tjäder och kalkon..." Inte bara Lyckeli har svårt att få fram alla ljud rätt här hemma. ;-)

Av Tina - 1 september 2009 21:30

Idag fyller min mamma år. Men kalaset hade hon i söndags, så då for vi alla tre troll upp till Uddevalla för att käka god mat och glass. Vi hann gå en sväng och plocka några kantareller också, som resulterade i en god stuvning idag. :-)


Ute och går med pappa.


Jag och Lyckeli matar ett av fåren. Torrt bröd är delikatess för de ulliga.


Min mamma, dagens födelsedagsbarn, med sina fårbebisar.


Lyckeli är glad!


Liten skrutt ute och går en sväng.


Det är roligt att vara ute i naturen. :-D 


Och sedan är det gott med mat och efterrätt. Här sitter Lyckeli i moster Majas knä, med Anders (Majas kille) på sin högra sida och kusinen Elias på sin vänstra.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se