Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

varma fötter

Av Tina - 20 oktober 2009 22:14

Idag gick jag äntligen en logisk förklaring till varför mor- och farföräldrars ihärdiga påståståenden att man ska klä sig varmt om fötterna för att minska risken för att bli sjuk faktiskt stämmer. Göran på jobbet berättade att om man är kall om fötterna så drar blodkärlen i näsan ihop sig. Det påverkar slemhinnorna så att man får mycket sämre immunförsvar, eftersom näsan tar hand om så många bacillusker som man drar in i näsan hela tiden. Så det är ju inte kylan I SIG som gör att man blir förkyld, men man påverkas alltså lättare av förkylningsvirus då man blir kall om fötterna. Så - nu var det utrett. Jag har faktiskt alltid undrat hur det där hänger ihop, så TACK, Göran! :-D


Bara imorgon och fredag kvar på jobbet innan eleverna har höstlov, och det ska bli sköööönt att vara hemma då. Jag jobbar bara tisdagen i v 44, annars ska jag bara skrota runt här hemma och dona bäst jag vill. Leka med Lyckeli, min älskade skatt, och bara hitta på roliga saker med henne och Marcus. Längtar!


  

Coolaste ungen i stan!


  

Jag och mitt charmtroll


  

Mmmm... stekt tofu och makaroner hör till frökens älsklingsrätter.


  

Gott med mat, mamma! Kan jag få kiwi till efterrätt?


  

En trött skatt somnar i pappas knä efter lunchen. Dags att sova några timmar innan hon vaknar full av bus och äventyrslusta.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kvack

21 oktober 2009 13:55

Skönt med lite lov.

 
Socka

Socka

21 oktober 2009 14:21

Aha! Det är så det fukar! Man lär sig nått nytt varje dag :-D

VIlka UNDERBARA byxor Lyckan har på sig där på bilden där hon slocknat hos M. Vart har ni fått/köpt/hittat dem?

http://www.socka.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se