Direktlänk till inlägg 8 februari 2010

Barbapappa

Av Tina - 8 februari 2010 22:04

Marcus kom på något genialt för en knapp vecka sedan. Han läste i Lyckelis Barbapappabok (TACK för den klappen, Lina och David!) då hon skulle sova för kvällen men märkte rätt snart att Lyckeli "läste" på egen hand. Hon sket fullständigt i vad hennes far sa utan vände blad då hon ville och kikade på bilderna själv. Det är en liten bok som är formad som just Barbapappa och det är ingen text i utan bara bilder. Dock brukar vi ju "läsa" i den då vi kollar tillsammans med henne. Iaf - han lät henne ligga och läsa själv och gick ut, och tro fasen om inte skruttungen läste sig själv till sömns! Nu har hon gjort det VARJE gång hon ska sova, både dag och kväll, i snart en vecka tid, och vi har sammanlagt varit inne kanske fem ggr efter att vi sagt "sov gott" för att ge tappad bok/napp/filt eller säga att vi sitter utanför i soffan. Hon är nöjd som tusan och jag och Marcus är jätteglada! Inte för att vi inte vill natta henne mer aktivt utan för att HON är så himla nöjd! Söta Lyckan! Undrar hur vanligt det är att en 18månaders läser sig själv till sömns?   


Med filten, nappen, Bä och Barbapappa somnar man gott i både soffa och säng.   

 
ANNONS
 
Monika

Monika

9 februari 2010 00:34

Det ska börjas tidigt :-). Både E och V får en bok att läsa efter sagoläsning och A har också börjat ha det. Blir jättearg om jag missar att lägga ner ffa Historien om Någon i sängen :-)

http://mamma-monika.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se