Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Jonna, 16 år!

Av Tina - 26 mars 2010 15:49

För ett tag sedan fyllde mitt äldsta syskonbarn 16 år. Fina Jonna, det var inte länge sedan du satt på köksbordet i bara blöja och käkade med sked direkt ur smörpaketet, ju! Nu är du 16 år, ska flytta till egen lägenhet och börja gymnasiet till hösten. Det är häftligt, men samtidigt lite skrämmande, hur så liten kan bli så stor.   


Vi åkte iaf på kalas för att fira 16åringen. Min bror, hennes pappa, har precis flyttat till en lägenhet så det blev en husesyn samtidigt.


  

Lyckeli lekte med Herman, som är min systers femte "barn", efter hennes fyra av mänsklig ras.


  

Det första Lyckeli gjorde då Herman kom var att låta honom smaka på sojakorven hon då åt, och sedan var de ju bundisar för kvällen, självklart.   


  

Det blir på något konstigt sätt nästan bara kort på Lyckeli i min kamera trots att vi var ganska många på kalaset.    Här sitter hon på tevebänken, vilket var roligt att göra efter att jag hade suttit där en stund. Att jag sedan satt sönder bänken behöver vi inte prata högt om, eller hur? Jag väger nog lite mer än jag räknar med nu, med jättemagen och en del kanelbullar i den förutom bebis... Händiga brorsan slängde den på ända och skruvade fast hjulet som inte pallat min vikt igen, och sedan höll jag mig till soffan.


  

Lyckeli fick en ny, fin mössa som mormor hade stickat till henne. Perfekt nu då våren äntligen är här!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se