Alla inlägg under april 2010

Av Tina - 19 april 2010 16:42

Japp, nu har jag mina kära samlade hemma igen. Det är alltid lika gott, och nu är Marcus hemma resten av veckan, faktiskt ända tills nästa tisdag, då han går nästa jobbpass. Får vi fina dagar, som vi har idag, med sol och lycklig unge, då finns det inget att klaga på över huvud taget.   


Just det - idag gick jag in i v 35. Magbild kommer ikväll.



Av Tina - 17 april 2010 09:34

Ja, jag kan villigt erkänna att jag och Marcus är lite vridna ibland.   Vi garvar åt knäppa saker, kallar varandra knasiga grejer och beter oss lite... tja, tvivelaktigt, ibland. Men det är väl såna folk är mest, eller? Så därför är det inte konstigt att vi fick en dotter som är som folk är mest; lite galen, lite knasig, väldigt underbar och väldigt rolig.


Bildbevis:


  

Hon ligger och sjunger med en tomat i näven. Som sagt - som folk är mest.   

Av Tina - 17 april 2010 09:28

Marcus fattar. Han fattar att jag är mitt i värsta boandet, att jag städar och donar och förbereder för bebisens ankomst. Och jag älskar honom för att han, trots att han hatar att shoppa och dona hemma (städar gör han gärna, men att ändra inredning och annat är inte ngt för honom) så följde han glatt med till både Jysk, Rusta och Ikea igår för att inhandla diverse saker som stått på listan bra länge. Nu är vi på gång! Ett litet tag till med donande och pysslande, sedan är jag redo att föda.   


  

Marcus fixar ihop en låda för dynorna till utemöblerna i bakgrunden. Lyckeli kollar Makkapakka på teve.


  

Fin unge!


  

Ett av inköpen: lampor till fönstren i vardagsrummet. De drivs på solenergi, har paneler på ovansidan och lyser sedan tre timmar på kvällen då de har fått ladda. Super!

Av Tina - 16 april 2010 22:13

Vi har vissa kommunikationssvårigheter här hemma ibland. Om det beror på knäck i öronen eller ett idogt mumlande vet jag inte, men det ger upphov till en del skratt iaf. Till exempel:


Tina står och kikar i kylen och inser att vindruvorna går åt i rasande fart här hemma.

Tina: Marcus, har du inga gröna äpplen hemma?

Marcus: Jooo, va då då?

Tina: Du kanske kan ta ett sånt då och då, så behöver inte druvorna ta slut på en kväll.

Här ser Marcus MYCKET förvånad och en aning förnärmad ut.

Marcus: Vadå "ditt feta lamahuvud"!? Va det så snällt sagt?


Där står jag och blinkar förvånat innan jag får tummen ur och upprepar det jag sa. Då Marcus fattat att jag inte kallade honom ett fett lamahuvud så ser han väldigt lättad och mycket gladare ut.   


Ett annat exempel:


Tina: Borstade Lyckeli tänderna förut ikväll?

Marcus: Njaaa. Sådär. Jag fick ta lite men inte överallt.

Tina: Ja, du kan ju köra några varv i käften på henne imorgon bitti då.

Åter igen ser Marcus förvånad och ledsen ut.

Marcus: Ska jag hålla käften, säger du?


Ja, så funkar det alltså här hemma.   

Av Tina - 15 april 2010 13:47

Dagen fick en tidig start, redan tjugo över sex tyckte Lyckeli att vi skulle gå upp, så det fick bli så. Hon reser sig i sängen, pekar ut mot soffan och säger "DÄÄÄÄR!" och kommer man inte med då så hasar hon sig ner för soffan och knatar iväg på egen hand. Lika bra att hänga på, menar jag.


Efter diverse frukostpyssel och påklädning så tog vi oss ut till lekplatsen, där vi hann busa en del medan vi väntade på Linnéa och Felicia. Felicia har redan hunnit blir sex veckor gammal men då jag och Lyckeli har varit både förkylda och magsjuka det senaste har vi inte kunnat träffas förrän nu. OJ, va fin hon är, söta bebin! Tänk va små de är med... ofattbart. Lyckeli var måttligt förtjust i att jag höll bebisen, utan pekade ivrigt på vagnen och sa diktatoriskt "besss, DÄR!" och menade att bebisen hörde minsann inte hemma i LYCKELIS mammas knä, utan skulle vackert ligga packeterad i den där vagnen som den kom i.   Sedan kom grannkatten, så då fick hon annat att tänka på.


  

"HEJ, mamma! Jag ser dig där, genom springan."


Fina jackan hittade jag på "Lilla Du" i Mölndal igår, och kunde bara inte motstå den. Lyckeli blev härligt, vårigt hippie med den på!


 

Lyckeli brukar peka på dörren och säga "Dut!" (gå ut) med en gång på morgonen. Sedan får man slita med henne in vid lunch, för enligt henne kan man gott bo ute hela tiden.



L

Lilla Felicia, sex veckor gammal. Söt som socker!      



Av Tina - 14 april 2010 13:30

Har man busat hela förmiddagen, proppat magen full med lunch och sedan fått både napp och filt, ja då somnar man ganska lätt, oavsett var man råkar ligga:


  

Under bordet, till exempel.

Av Tina - 12 april 2010 22:53

Jag beställde följande till Lyckeli:


gris bak och fram



monster



svettisknickers


Alla bilder är tagna från MeandI´s hemsida.

Av Tina - 10 april 2010 13:46

Jag tog aldrig kort på magen i måndags, slog det mig. Det är ju då jag byter vecka i graviditeten, men skit samma, den är nog inte så hemskt mycket större idag. Så här fin är den iaf:


  


  


Ja, typ samma kort två ggr, jag vet... kunde inte välja mellan dem.   Jag tycker att magen är mer bollig denna gång, i jämförelse med då jag väntade Lyckeli. Mer framt och mindre åt sidorna, även om jag allt breddat till mig också. Och så känner jag mig så mkt smidigare denna gång. Inte ont i handlederna, slipper skenorna, har iofs ont i fogar men kan iaf leka med Lyckeli och promenera till och från bussen, kan fortfarande vända mig i sängen och pysslar ju med både det ena och det andra här hemma. Idag är det tvättdag, vi har handlat massa mat och jag har just tagit ut en kakform ur ugnen (som by the way ska rengöras idag. Ugnen alltså, inte kakan...) och det ska bli kärleksmums av den. Jag har mer att njuta av denna graviditet, med andra ord!



Ovido - Quiz & Flashcards