Direktlänk till inlägg 22 juli 2010

Lyckeli 2 år!

Av Tina - 22 juli 2010 13:00

För två år sedan kom hon; min fina dotter. Min älskade, underbara Lyckeliten som stormade rakt in i vårt liv och våra hjärtan. Jag och Marcus var sålda från första stunden vi såg henne och sedan dess har vårt liv berikats av denna lilla varelse varje dag.


För att ge henne en riktigt bra dag började vi med sång och hurrarop då hon vaknade på morgonen, och sedan fick hon sin present från mig och Marcus och Benjamin:


  

Lilla Lyckan övade och övade och till slut gick det att cykla på egen hand! Inte fort alls, men det var nog lika bra för lilla mammahjärtat som så stolt övervakade det hela.


Sedan kom farmor och farfar! De hade med sig två stooora paket;


  

Lyckeli öppnade det ena och så jag såg att det var en studsmatta (som Lyckan önskat sig) så utbrast jag "Åh, Lyckeli, det är en sån man kan hoppa högt på!" varav Lyckeli glatt svarade "JAAA!" och sedan ställde sig på paketet och hoppade:


  

Så kan man också tolka det.   


Lyckeli ville gärna hjälpa farfar skruva ihop båda presenterna, här stafflit som hon fick förutom studsmattan:


    

Lyckeli håller koll på skruvarna medan farfar skruvar.


Efter lite fika och bus med farmor var det dags för Lyckeli att sova middag. Snälla farmorn stannade och tog hand om Benjamin två timmar medan jag och Marcus fick lite i magen samt ordnade inför barnkalaset som stundade.Det var fullt med barn! Här syns Sandra med Freja i knät, och intill henne på soffan sitter Evelina, som var där med sin mamma Kattis. Tilde står på golvet och bredvid Lyckeli sitter kusin Amanda.Johanna och Philip kom med sina grabbar Ted (i grönt) och Tage (i randigt). Tilde skapar ett mästerverk på gröna "svarta tavlan".


Ted

  

Tage 

Söta Elly var där med sin mamma, pappa och...


  

... sin en vecka gamla lillabror Joel. Sicken goding!


 

Tristan var där med sin pappa Tobbe, och han käkade kanelbullar som en hel karl.   


 

Lyckeli tokhoppar. Studsmattan var mycket populär. Barnen stod i kö för att hoppa på den. Tilde var söt för söt: Sandra sa till henne att "Nu får nästa barn hoppa." varav Tilde kliver ur och deklarerar "Så, jag är nästa!".   


 

Sandra med Freja (hm.. var är ögonen?) och Marcus med Benjamin.


    

Vi gjorde det enkelt för oss och hade smörgås med olika pålägg till de vuxna, plättar till barnen och sedan muffins (istället för tårta, för det är svårt att få en helt vegansockerkaka att hålla ihop då man lyfter den i ett stort sjok att man kan göra en tårtbotten av den) och kanelbullar. Innan vi tog efterrätten sjöng vi för Lyckeli och hon strålade hela hon, min fina unge!


Många av gästerna har jag lärt känna via ett forum på nätet. Elly och Teds mammor "träffade" jag redan 2007, då vi var gravida med våra små. Via Ellys mamma Annika träffade jag sedan Sandra, Tildes mamma, då barnen var några månader.


  

Ted, Elly och Lyckeli. Dessa tre godingars mammor hängde alltså i samma "rum" på forumet då vi väntade våra små, och gör det ännu idag.


  

Men det är dessa tre tjejer som träffas ofta för att leka och busa. Tilde, Elly och Lyckeli.


  

De fick också var sitt syskon under våren/sommaren 2010, alla tre. Tilde och Freja, Elly och Joel och så Lyckeli med Benjamin. Fina barn!


  

De tre små godingarna.


Alla som var med igår bidrog till att göra Lyckelis tvåårsdag speciell och det vill jag tacka för, stort!

 
ANNONS
 
Lotta

Lotta

23 juli 2010 14:27

Hon ser ut att ha haft en toppendag :-)
Vilka långa fina lockar hon har fått, det ser ut att ha växt till sig massor under sommaren!?

Bilden på de stora tjejerna tillsammans med småsyskonen är underbar :-)

http://lottaplott.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se