Alla inlägg under juli 2010

Av Tina - 3 juli 2010 19:00

"Ba" är napp.


"Titt" är filt.


Självklart. Därmed blir napp och filt "batitt". Lyckeli äääälskar sin battit och hon vet att de kommer fram då hon ska sova, både på dagen och natten. Efter lunch tvättar hon händerna och medan hon gör det säger hon "batitt HEN" (napp och filt sen". Då hon har ätit kvällsmat likaså, då säger hon snurförnuftigt "Bosta tänder, battit HEN", ackopanjerat av en liten nick på det underbar, lockiga huvudet.


  


I lördags (3 juni) fyllde Benjamin en månad och vi hade en riktig mysdag. Bland annat satt vi en stund på altanen och fick oss lite sol.


    


Lyckeli visade upp en arsenal av grimaser:


          


Kanske inte SÅ stor variation, men OJ va söt hon är!


Va sägs förresten om frissen?


  

LOVE!



oj

Av Tina - 3 juli 2010 15:17

Jag insåg precis att jag har börjat skriva BARA om vad vi gör på dagarna. Oj då... jag vill ju inte göra det. Jag vill skriva om allvarliga saker OCKSÅ, om saker som gör mig arg, glad, ledsen, upprörd, upprymd. Saker som är viktiga. Det jag vill är att blanda berättandet om min vardag med dessa ämnen. Ska bra komma på vad som gör mig arg, glad, ledsen, upprörd och upprymd. Har liksom inte tänkt utanför min familj och bebisbubblan på ett tag.   

Av Tina - 3 juli 2010 14:38

Jag har ju helt glömt berätta att vi var hos Maja och Anders dagen efter midsommar för att titta på deras fina hus dit de flyttade i mars. Pinsamt nog var detta första ggn vi var där, men inte sista!


  

Min lillasyster som blivit så stor, så stor och till och med husägare. Här med Benjamin.


  

Min bror fick äntligen träffa Benjamin, han också.


  

Lyckeli och Teo lekte med Herman, the dog, på den stora gräsmattan. Här med min syster Teres, Teos mamma. Skönast denna varma dag var definitivt att vara nakenfis.


Lyckeli vid växthuset. Där fanns det VATTEN! Finns det något roligare än just vatten att leka med? Tror inte det...


Sedan sov vi över hos min mamma i Lane-ryr natten till söndagen. Där fanns massa roligt att göra:


    

Som att mata fåren med torrt bröd.


    

Provsitta stora traktorn var också roligt. Lyckeli gastade lyckligt "Döda traktorn!!!" så fort hon fick syn på den, och det vet ju alla att det betyder "den röda traktorn".   


  

Sedan kan man även pumpa upp vatten ur brunnen. Lattjo!


  

Till och med jag fastnade på ett kort. Hm...


På söndagen var det dags för Teos kalas. Stora killen är nu tre år och skulle självklart firas på traditionellt sätt.


  

Teos faster Susanne hade tränat in massa trolleritrix som vi fick se efter middagen. Poppis!


  


Sedan var vi och badade i Lersjön. OJ va Lyckeli hade det bra! "Bada mera" skrek hon då vi plockade upp henne, blå och darrande, ur vattnet.


  

Teos galna storasyster Gabriella.


  

Födelsedagsbarnet Teodor!



Av Tina - 3 juli 2010 14:06

Japp, idag är det en månad sedan Benjamin föddes. Jag kan inte säga att det har gått SÅ FORT, för han känns ändå som en månad och vi har gjort en del resor vad gäller kolik, infektioner och annat under den tiden. Men visst, dagarna rusar ju på. Jag har tack och lov kommit in i en period då jag njuter av tillvaron. Jag har inte mått allt för bra de första veckorna, men nu kan jag känna mig rent lycklig igen. Framför allt är jag betydligt mer avslappnad, harmonisk, GLAD! Sommaren med allt vad den innebär är skön, jag ser fram emot resor till landet och alla kalas som väntar. Tänk att min stora tjej blir två år...


  

De stora, blå ögonen har han fått efter sin fina pappa Marcus.


 

En månad idag! De runda kinderna har han definitivt fått efter sin mamma.   

 

Älskade Lyckeli, som morgonmyste med "Batitt" (napp och filt) imorse.   

Av Tina - 1 juli 2010 21:55

Vad för man helst en solig torsdag då juni övergår till juli? Jo - man träffar fina apor och käkar god mat, umgås och mår bra. David och Lina kom förbi och hade med sig mat till oss alla, och lyckligast av alla var nog Lyckeli. Inte för maten utan för att Lina är superduperskitskoj att leka med.


  

En fin tjej som slappar lite i badenbaden då vi smaskar melon på altanen.


  

Benjamin myser med Lina...


  

...med David...


  

... och på egen hand.


  

Och Lyckeli testade Davids solglasögon.

Av Tina - 1 juli 2010 21:53

Mina fina, älskade bebis! Fyra veckor är inte gammalt, men inte heller att förakta.    Stark i nacken börjar han bli, och jag ser något som liknar vanor vad gäller mat och sovning. Han är en underbar del av min familj!


    

Skapa flashcards