Direktlänk till inlägg 25 augusti 2010

Borås

Av Tina - 25 augusti 2010 13:18

Vi har varit på första, lilla campingutflykten som tvåbarnsfamilj. Det bar av mot Borås djurpark och övernattningen skedde i en söt, liten stuga på campingen som ligger nära parken. Hela minisemestern har varit mycket lyckad, trots en del skurar och trixande med att hålla reda på tre bebisar och tre vilda tvåårstjejer. Eller, det är väl snarare just det som har gjort semestern så trevlig; alla fina barn, deras hyss och deras lycka då det händer roliga saker.


Vi åkte tillsammans med Lyckelis vänner Elly och Tilde och deras familjer. De där tre tjejerna har vädligt skoj tillsammans och vi ser alla fram emot att se hur de tre små - Freja, Benjamin och Joel - kommer att upptäcka varandra och skoja runt, de med, i framtiden.


  

Första matstoppet; lunch då vi kommit fram till djurparken och kommit några meter in i den.


  

Lek på lekplatsen var populärt. Här är Lyckeli såååå trött, för hon hade inte sovit middag alls och klockan var över två. Dock härdade hon ut som en riktig liten kämpe, sprang och skrattade en minut för att stanna och falla i koma några sekunder, sedan sprang hon vidare mot nya äventyr. Kan kan lova att hon somnde gott i resesängen halv fyra då vi kommit fram till stugan!


    

Något av det allra bästa var då Lyckeli fick springa runt och klappa getter, kaniner och grisar. Hela hon sken och skrattade och vi hade nog kunnat hänga där i flera timmar om hon fått bestämma själv.   


  

Tilde och Sandra kollar in bisonoxarna.


  

Att rida var ett måste för Lyckeli, båda dagarna. "Dodit rida skogen!" utbrast hon då de skrittade iväg på hästen Råttan, och mitt mammahjärta svällde och bultade då jag såg det lilla, lilla huvudet med den stora, stora hjälmen guppa iväg.


  

Vi åt gemensam middag på kvällen, och hade knytkalas och långbord utanför vår stuga.


  

Benji sitter nöjd i sittern som han lånade av Freja.


  

På tisdagen fyllde Elly två år, så vi hade kalas på måndagskvällen för henne i en av stugorna. Det var gott att avrunda dagen med lite glass och kaka innan barnen gick och lade sig för natten.


  

Andra dagen tog vi rundan kring alla de exotiska djuren, som girafferna, elefanterna och aporna.


  

Vi sprang mellan husen för att undkomma de värsta stugorna och det gick riktigt bra, lite regn skadar ju ingen bara man har rätt kläder på sig.   Tur det fanns ponchos att köpa i receptionen!


Då våra barn (ja, mina och Marcus alltså) inte gillar att åka bil så fick vi stanna några ggr på hemvägen för att lugna en hysterisk Benjamin, men allt som allt gick det bra. Vi kom hem i hela stycken och är mycket nöjda med äventyret. Det Lyckeli pratar mest om är då hon fick "Rida HÄSS!!" så det kommer hon få göra många gånger, så fort en chans ges.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se