Direktlänk till inlägg 27 augusti 2010

Barnen

Av Tina - 27 augusti 2010 22:25

Det är fantasiskt roligt att vara förälder. Det är en ynnest att få följa dessa små varleser, dessa fantastiska, perfekta, underbara små liv som varje dag gör mig helt varm av stolthet och kärlek. Det händer nya saker varje dag med dem, och jag njuter så av varje stund, varje sekund och varje ögonblick som jag får ha med dem.


Lyckeli just nu: Hon älskar Emil och Barnen i Bullerbyn. Hon sjunger mkt, jag blir förvånad över hur många sånger hon har kunnat i hemlighet nu då de kryper fram ur henne. Hennes favoriter just nu är Ja må han leva (tränat inför farfars födelsedag), Idas sommarvisa, Den blomstertid nu kommer samt En liten båt blir ofta våt. Hon gillar melon, druvor och ris men frågar ofta om hon inte kan få isglass.   Det finns inget som gör henne mer glad än då Benjamin vaknar och då han är glad. Hon vill ofta bekräfta att "mamma gaad, pappa gaad, Mamin gaad" och säger ibland "Kycki (Lyckeli) sessen" och då vill hon ha kram och tröst. Ibland är hon inte det minsta ledsen utan säger det med ett leende i mungipan men då vi säger att vi måste trösta Benjamin då han är ledsen så vet hon att det alltid funkar att säga så. Hon vill gärna gå barfota, älskar att få rida på hästar och klappar gärna alla katter och hundar som kommer i hennes väg.


Benjamin just nu: Han gillar sin måne som spelar så fint för honom. Han vill gärna stå i ens knä och då ska man helst bara hålla honom i händerna. Få saker fascinerar så mkt som fönster och då Lyckeli pratar med honom skiner han ofta upp. Han gillar då man visslar och sjunger för honom. Han sover ofta första halvan i sin säng men sedan vill han ligga och svettas intill mig resten av natten. Tre eller fyra halvtimmar sover han per dag och han äter oftast med tre eller knappt tre timmars mellanrum.


    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se