Direktlänk till inlägg 26 november 2010

Dag 3 - Mina föräldrar

Av Tina - 26 november 2010 11:27

Då var turen kommen till mina föräldrar idag. Dem kan man nog skriva en roman om, men jag ska försöka att hålla mig kortfattad.   


Min mamma heter Marie, liksom jag gör i andranamn. Hon är född 1952, gillar att plocka svamp, sällskapa med sina hobbyfår och sy, sticka eller virka. Att sy är hon VÄLDIGT bra på, hon sydde bland annat min bröllopsklänning. Min mamma gillar att vara hemma, hon är glad men gillar INTE att bada utomhus. Inte inomhus heller, tror jag...


Min pappa hette Kjell-Åke, men för mig är Kjell det namnet jag är van vid att använda om honom. Han föddes också 1952 och kom till Göteborg från Norrland (exakt, va?) då han var ungefär 15 år för att sedan blir kvar här på västkusten. Pappa var glad, tjock och gillade att fotografera. Han gick tyvärr bort 1996 i en hjärtinfarkt. Det var en i raden av många och han stod i kö för att få nytt hjärta, men hann tyvärr aldrig få det.


Min mamma och min pappa träffades då de var unga, bara 16 år. Då mamma var 18 föddes Tobias och sedan kom Teres innan jag slutligen kom till världen. Redan då jag låg i mammas mage gick mina föräldrar isär och jag träffade pappa väldigt sporadiskt under min uppväxt. Han flyttade till Kode fick med sin fru (jag kan inte skriva "nya fru" då mamma och pappa aldrig var gifta) och de fick tre barn tillsammans; mina halssyskon. Även mamma gifte sig med en ny man och fick ett barn till; min halvsyster.


Som jag uppfattar det hela hade mina föräldrar så lite kontakt med varandra som möjligt efter separationen. Mamma, som jag bodde med, talade aldrig om pappa frivilligt. Jag tror det var ett ganska infekterat ämne.


Jag saknar att inte fått lära känna min pappa som vuxen. Jag tror vi skulle ha det skoj tillsammans! Min mamma och jag talas vid ganska ofta men det är 13 mil mellan oss och det händer att det går ett tag mellan gångerna då vi träffas. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se