Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Dag 04 - Det här åt jag idag

Av Tina - 27 november 2010 10:51

Idag ska jag skriva om vad jag har ätit... det blir ju inte att jag kan färdigställa inlägget förrän imorgon då, så det får bli att redigera.   


Intressant att det var just idag som jag ska skriva om mat, för det lär INTE bli en vanlig matdag för oss här. Vi ska nämligen på bröllop! Jag har ingen aning om ifall jag kan ta kort och visa, det handlar väl om hur vi sitter och om det liksom passar sig att dra fram stora systemkameran och fota där och då. Men jag lovar att jag ska berätta iaf!


Frukosten är dock avklarad i hemmet. Jag åt gröt gjord på 1 dl fiberhavregryn, en msk osötat äpplemos och en skvätt havremjölk till det.


(ungefär ett dygn går)


Tjohoo! NU kan jag skriva klart inlägget. Så, dagens mat igår var alltså:


Frukost: Havregrynsgröt, osötat äpplemos och havremjölk


Lunch: 1 tofukorv inrullad i ett tunnbröd, med sallad och ketchup


"Mellamål": 3 bitar mörk choklad, 2 glas champagne


Bröllopsmiddag: Förrätten för mig och min man, som ju äter vegansk mat, blev tångkaviar (rökt tång som smakar som vanlig, säger de som testat och jämför med fiskrom), avocado, sallad med nån god, söt dressing, bröd och vin.


 


De andra åt gulaschsoppa med bröd, eftersom brudparet hade bott ett år i Ungern och ville spegla det i sin meny.


Till huvudrätt åt alla buffe. Det var en SUPERbra buffé jag och Marcus fick! Där fanns rödbetsbiffar, tofu med ajvar, grönsallad med solrosfrön och apelsin, sparris (MUMS), tomat med rödlök, grillspett med paprika och aubergine, granatäpple och potatissallad. OJ, va jag åt, två gånger tog jag och jag nästan slickade tallriken.


 

Sedan var det havreglass med fruktsallad till mig och Marcus, medan de andra smaskade på bakelser. Det ena var med kokos och choklad, den andra med passionsfrukt och choklad. Så här såg de ut:


 


Sedan tillkommer ett antal glas vin, några cider, en näve chips och massa vindruvor som jag smaskade på framåt kvällen.


Det var ju inte direkt den vanligast dagen att hämta "vad jag åt"-bilder från, men å andra sidan var det tur att det var en lite mer spännande matdag jag fick att rapportera om.   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se