Direktlänk till inlägg 29 november 2010

Dag 6 - Min dag

Av Tina - 29 november 2010 21:24

Jaha, nu ska jag idag berätta om min dag för er.   Den är inte speciellt spännande, mest som vilken dag som helst här hemma, men vi kör!


Eftersom jag hade haft natten till idag (ja, då syftar jag på att jag har haft hand om Benjamin, som vid en ålder av knappt ett halvår fortfarande vaknar massa gånger om natten och kräver mat både vid 01 och 04) så fick jag lite sovmorgon då Benjamin hade vaknat vid 7 och jag slängt över honom till Marcus. Jag slumrade från och till fram till 10, vilket var otrooooligt skönt.


Frukost. Lite koll på facebook och mina andra favoritsidor. Ett samtal från en styrelsekollega i området, Marcus lägger Benjamin ute i vagnen, lite fix inför lunchen, lite prat med Johanna på msn, laga lunch, äta lunch, byta om till icke-pyjamas, klä på Lyckan, Benjamin vaknar, pussa på och leka lite med barnen, påklädning av ytterkläder på mig och Lyckan och så drog vi till Frölunda Torg. Hon fick en russinask och så gick vi och köpte skor. Det blev av märket Viking, mycket fina och garanterat varma för de små barnafötterna.


Vi åkte hem. Väl hemma upptäckte vi att vi hade fått fel storlek på skorna (efter att vi hade provat så kom han med hela lådan men vi fick då fel). Jag ringde, de fick lägga undan rätt storlek, jag kollade Top Model, jag lagade mat, Benjamin sov en skvätt, vi åt middag, vi lekte med barnen, jag var och bokade en lokal inför ett besök till helgen, jag raggade långpannor av grannarna (att baka bröd i till helgens namnfest), vi nattade barnen, jag skrev en del på häftet till helgens namnfest, kollade facebook och lite annat. Sedan kom kvällens Top Model, jag åt en halv pomelo och nu sitter jag här och bloggar.   


Jag tycker egentligen att såna här "dagsrapporteringar" som går ut på vad man äter och vad man gjort varje minut är dötråkiga att läsa. Så jag får hotta upp det hela med några funderingar under dagen:


- VAR det Sara från gymnasiet jag såg på Ica i Frölunda? Jag är nästan säker. Vi har inte setts sedan vi skildes som ganska bittra ovänner då vi hade bott ihop drygt ett år efter studenten. Jag är inte så förtjust i hur hon behandlade mig och därför gick jag inte fram för att hälsa.  "


- VARFÖR har inte alla skobutiker såna där mallar på golvet till barnens fötter som Team Sportia har? Det är ju skitsmidigt att bara ställa ner lilla foten och se vilken mall den passar på, så har man storleken. Skitsmidigt...


- HUR SJUTTON ska man kunna veta hur mycket folk kommer att äta i förväg? Det får ju bara inte ta slut på mat förrän alla är mätta på Benjamins namnfest, men hur mycket mat ska man göra till 33 vuxna och 11 barn mellan 2 och 10 år? Det blir till att höfta och hoppas på det bästa.


- NÄR kommer de envisa tio kilona försvinna från min kropp sedan efter graviditeten? Förhoppningsvis jättesnart. Tur att de stickade tröjorna är ganska töjbara, för de går varma just nu i den här kylan.


- VARIFRÅN fick Lyckeli sin otroligt balla dansstil ifrån? Jisses, ungen svänger ju sina lurviga som värsta Travoltan, rumpen vickar och händerna jazz-skakar som bara den. Underbart att skåda!


Ja, gott folk, det var min dag det.   

 
ANNONS
 
spikie

spikie

30 november 2010 11:20

låter super smart med sånna mallar..tror inte jag sett det. tycker det är grymt svårt att köpa skor till Älva...numera kan hon ju säga hur det känns men man vill endå inte att det blir fel.

http://spikie66.babyblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se