Alla inlägg under november 2010

Av Tina - 24 november 2010 19:50

Då tar vi dag 1 på "30 dagar" och idag är det "Presentera dig själv" som är rubriken. Så - here we go:


Jag heter Tina, är född 1981 och kommer från den lagoma staden Uddevalla på västkusten. Numera bor jag drygt 10 mil längre söderut och trivs bra här. Jag är gift med min fina Marcus och tillsammans har vi två barn; Lyckeli som är född i juli 2008 och Benjamin som är född i juni 2010. Jag är gymnasielärare och mina ämnen är svenska och svenska som andraspråk, men jag undervisar även i estetisk verksamhet och projektarbete.


Jag är nästan fånigt envis. Ibland långsint och ofta ganska trotsig. Men jag är också bra på att ta människor. Jag tror jag uppfattas som ganska trevlig, lätt att prata med och ärlig. Jag funderar mycket kring moral och etik, kring existensiella ting och rättvisa, ödet, livet / döden och lycka. Jag värnar om miljön och är intresserad av miljöfrågor. Jag hävdar att liv är det mest värdefulla och äter eller utnyttjar inte andra levande varelser. Därmed äter jag vegansk kost och väljer bort t.ex ull och skinn i mina kläder.


Jag gillar musik. Jag gillar att skriva och att baka. Jag gillar mina vänner och min familj, och skulle aldrig jobba på julafton eller midsommarafton om inte någon höll ett vapen mot mitt huvud. Jag gillar inte sötlakrits eller människor som tror att pengar hör till det mest viktiga här i livet. Däremot gillar jag att få massage.

ANNONS
Av Tina - 24 november 2010 17:58

I Lindas blogg - www.lindaskriver.blogspot.se - hittade jag en rolig utmaning. Man ska skriva ett inlägg varje dag i trettio dagar om ett givet tema enligt följande schema:

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

 

Det verkar skoj så jag antar utmaningen!   

ANNONS
Av Tina - 22 november 2010 16:49

Ja, vi hade ju lite inflyttningspartaj här i dagarna. Fick kanonfina saker av trevliga människor och jag ska nog ta och lägga in ett och annat fint kort från kvällen här det snaraste. Men iaf - här kommer ett urval av presenterna:


  

Läckra ljuslyktor från Linnéa och Niklas, och en jättevacker orkidé av lillsyrran Jennie och hennes Jonny.


  

Snygg och STOR lykta av storasyrran med familj, storebrorsan och lillsyrran Maja och hennes Anders. Läcker!


  

Jag fick en försenad födelsedagspresent av brorsan Tobbe med; lyxchoklad! Den blåa har jag inte smakat än, den i mitten är supergod; en aning bitter, på ett bra sätt, ocih dryg och smakfull. Den bruna har blivit lite av en favorit; den har en liten hasselnötssmak och smälter helt ljuvligt i munnen. Min bror känner mig.   


Vi fick även en jättefin uteblomstergrupp med ljung och lite annat fint av Marcus brorsa David och hans Lina, samt jättefina hjärtan i olika storlekar som det stod "god jul" på, av Veronica och Tobbe.Av Tina - 22 november 2010 08:11

Idag vaknade Benjamin kvart över sju. Ja, ni läste rätt! 07:15 slog han upp sina blå. KVART ÖVER SJU! Herregud, halleluja, det är det bästa, och framför allt längsta, natten EVER! Jag är så himla glad, och önskar, hoppas, vill och ska kämpa för att det här är en trend. Knepet verkar vara att förhala matningarna så att sista nattmatningen blir vid fem istället för vid tre, som den brukar vara. Då sover han kanske gott några timmar till, och klockan kommer över det magiska talet 7, som vore drömmen. Efter 7 är det morgon, och helt legitimt att gå upp.


Det snöar utanför. Lite julmysigt och härligt att veta att vi inte har några måsten idag förutom att jag ska på styrelsemöte ikväll. Men fram tills dess ska vi som sagt bara ta dagen som den kommer.

Av Tina - 21 november 2010 19:31

...blir man då man käkat blåbär!


  

Av Tina - 21 november 2010 19:29

Största nöjet här hemma just nu är att bada "bybbelbad", som Lyckeli säger.


  

Den här lilla nakenrumpen kikar längtansfullt ner mot badkaret. Han vill i! Undrar om det finns något så ljuvligt, underbart som en liten barnkropp mot sin egen?


*bonk, bonk* "Släpp ner mig, mamma! Och så puss på´rej förresten."


       

Av Tina - 21 november 2010 16:11

Jag och mina tre syskon Teres, Tobbe och Maja satt och pratade imorse vid frukostbordet (de hade sovit över). Vi talade om min syrras öronsjukdom, som gör att hon är i princip helt döv på ena örat om hon inte använder sin hörapparat. Vi talade om hennes sköldkörtelsjukdom och om min diabetes. Alla tre är autoimmuna sjukdomar. Så kom vi på att pappa ju hade psoriasis! Efter en snabb googling kom vi fram till att även det är en autoimmun sjukdom. Och många autoimmuna sjukdomar hänger ihop. T.ex så får många diabetiker struma (sköldkörtelsjukdom) eller reumatiska besvär. Så nu vet vi... de där sjukdomarna vi har, jag och syrran, de kommer troligen från pappas sida av släkten.

Av Tina - 19 november 2010 09:15

Vet ni att det finns skolor som vill köpa in enbart ekologiska produkter till skolmatsalen men inte får? Vet ni varför? Jo, för att EU tycker att det strider mot den fria marknaden...


I nummer 84 av FriaTidningen, som utkom 17 november 2010, kan man läsa en artikel som heter "Frihandel går före miljösmart mat". Där framkommer det att Livsmedelsverket i maj 2009 tog fram ett förslag på konsumentvägledning för miljösmart mat. Förslaget gick som remiss till EU men EUkommissionen och Rumänien gav kritik. Eftersom miljösmart mat innebär närproducerat till stor del så tyckte EU och Rumänien att det gick emot den fria handeln. För då går ju svenska matvaror före Rumänska i Sverige, typ... öh? Va? Jojjomensan, serrö, generaldirektören för Livsmedelsverket - Inger Andersson - berättar i artikeln att trots att både Storbritannien, Norge och Danmark, liksom många andra länder internationellt, visat stort intresse för sådana här riktlinjer och själva vill utarbeta liknande, så står den fria marknaden före miljön. Sjukt.


Menmen, jag delar här med mig av några av de råd som ges av Livsmedelsverket. Ja, några av de som de INTE får gå ut med, alltså, eftersom de tydligen strider mot den fria marknaden...:


* Ät mer vegetariskt, eller iaf mindre kött.

* OM du ska äta kött, se till att det är från djur som har viss positiv miljöpåverkan, exempelvis svenska där betande kor kan bidra till öppna landskap och biologisk mångfald.

* Ät mer säsongsbetonat.

* Ät tåliga grönsaker, som morötter, så minskar svinnet.

* Ät mycket gryner och baljväxter som är hållbara livsmedel med låg miljöpåverkan.

* Undvik livsmedel med hög miljöpåverkan, som ris, som har höga metanutsläpp.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se