Direktlänk till inlägg 17 december 2010

Cupcake award

Av Tina - 17 december 2010 18:27

Så skoj! Jag har fått en award av Maria (www.miszblogg.wordpress.com) och i den ingår det att man ska skriva om tre av sina favortförfattare samt nämna en bok av dem. Sedan ska man klistra in cupcakeloggan i sin blogg samt skicka vidare awarden till fem andra bloggare. Jag tycker det är så roligt att höra, få veta eller läsa att andra uppskattar det man skriver, så den här awarden tar jag till mig direkt. Dessutom älskar jag ju böcker, svensklärare som jag är, även om jag läser på TOK för lite för min egen smak just nu då barnen är små.


 


Tre av mina favoritförfattare, var det... hm. Först måste jag nämna Margaret Ogden, men hon är bättre känd som Robin Hobb eller Megan Lindholm. De böcker jag vill nämna som hon skrev i pseudonymen Robin Hobb är hennes två trilogier med Sonen, samt trologin om drakskeppen. De här tre trilogier hänger ihop, men ska ni välja EN är det ju första trilogin om Sonen som ni ska satsa på. De heter "Mördarens lärling", "Vargbroder" och "Mördarens jakt". Hela trilogin heter "Fjärrskådarna". Gud, va jag älskar dessa böcker! Det är nog de första (high) fantasybcökerna jag har läst som jag har fastnat för så rejält.


Sedan måste jag ju ta fram Moa Martinsson. Som en av våra mest kända proletärförfattare briljerar hon i sin självbiografiska trilogi som handlar om Mia. "Mor gifter sig", "Kyrkbröllop" och "Kungens rosor" kom som ett svar på alla de s.k pojkbiografier som skrevs på 1930talet. Hon kan som få andra skildra vårt statarsamhälle i Sverige under slutet av 1800talet och under första halvan av 1900talet. Jag brukar rekommendera dessa böcker till mina gymnasieelever men jag plockar fram dem ofta själv också.


Neale Donald Walsch är en företrädare inom New Age, och han har skrivit "Samtal med Gud"-böckerna. Jag är inte troende kristen, men jag fick sådana aha-upplevelser då jag läste Walsch´s böcker. Jag förstod, och accepterade, världen på ett helt nytt sätt och jag fann dem ofta så gripande att jag fick lägga undan boken jag hade i händerna. Han utgår från att alla människor är en del av det vi kallar Gud och att vi är medskapare i världen.


Ja, det var tre av mina favoriförfattare. Jag har minst tio till jag hemskt gärna skulle vilja ha med här, men jag får lägga band på mig.   


Vidare utmanar jag:


Tobbe - www.randomhero.net

Maja - www.rundvandring.blogspot.com

Malin - www.mareldsbarn.blogg.se

Catta - www.blogg.mama.nu/monkimongi

 
ANNONS
 
Lyllan Blogglus

Lyllan Blogglus

17 december 2010 18:52

Åhh, vad trevligt =) Grattis!

http://gasoline.bloggplatsen.se

 
Maja och JUlia

Maja och JUlia

18 december 2010 10:50

Oj, jag ska fundera ett tag på denna utmaning... :-)
Kramkram

http://rundvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se