Direktlänk till inlägg 26 december 2010

Juldagen 2010

Av Tina - 26 december 2010 10:18

Som traditionen bjuder åkte vi igår, på juldagen, till min mamma för att där fira jul med mina syskon med familjer. Det var en kall men fin dag och då vi svängde upp på den lilla grusvägen som leder hem till mamma från "stora vägen" (alltså en vanlig, simpel landsväg) så fick jag som alltid den där myskänslan. Hemma.


 

Gott om snö var det


Vi lyckades komma sist av alla, vi som alltid är tidigast i vanliga fall. Men det var inte lång stund de hade väntat, och det dröjde bara ungefär fyra millisekunder innan Lyckeli och kusin Teo hade hittat varandra och röjde på övervåningen. Där huserade de tills det blev middagstajm.


Alla fick plats i mamma kök, trots att vi är en "toj, tooooj famij", som Lyckeli hade sagt.


 

Lyckeli festade på broccolibuketter och lite ost.

Hon är inte mycket för den övriga julmaten, den flickan.Sedan kom tomten! Lyckeli var först lite blyg och satt mest i soffan, intill kusin Jonna och farbror Anders (lillsyrran Majas sambo) men då Teo vågade hjälpa tomten dela ut klappar så smög hon sig fram efter en stund för att göra detsamma.


 

Tomten kommer!


 

Först lite blyg...


  ...men sedan modigare. Det var skoj att hjälpa tomten dela ut alla klappar.

(Kolla in Gabbis roliga min i bakgrunden!   )


 

De vågade sig upp i tomtens knä också, alla småbarn.


  Och så var det dags för julklappsöppning! Lyckeli ficken rolig apa av morbror Tobbe, som snabbt blev väldigt poppis.


 

Man "stal" hans banan och då började han gråta och skrika tills man satte tillbaka bananen i handen på honom. Först var det lite scary men sedan bara hon skrattade så fort apan satte igång.


 

Herr Apa


  Bada i julklappspapper var roligt, tyckte Benjamin.


 

Skoj!


 

Snyggstrassen hade han på sig idag, lillkillen, och visst är han söt som få?


 

Det var för mycket snö för att mormor skulle kunna hugga sig en gran (de har egen skog) så hon pyntade trappräcket istället. Lite... annorlunda!


 

Mys med kusin Jonna


Ja, det blev en del bilder. Har ni orkat bläddra ändå hit ner så ser ni att vi har haft en jättefin juldag med våra nära. Jag är så tacksam över min familj; över hur roligt vi har tillsammans och över att vi träffas vid högtiderna under året. En sån familj ska man vara rädd om!

 
ANNONS
 
Lottaplott

Lottaplott

26 december 2010 10:54

ser supermysigt ut!
Jag har växt upp med mycket folk på julafton och Riad med endast föräldrar och bror. Nu är vi 9st x 2dagar så det är en liten blandning av vad vi är vana vid.

Benjamins outfit är hur gullig som helst!!!!

God fortsättning på er!
Kram

http://lottaplott.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se