Direktlänk till inlägg 28 december 2010

Ris och soja

Av Tina - 28 december 2010 09:11

Konversation vid frukostbordet:


Jag: Nu ska vi äta frukost, Lyckeli. Benjamin ska ha gröt, vad vill du ha?

Lyckeli: INTE gjöt!

Jag: Nä, det vet jag ju. Vill du ha flingor och mjölk?

Lyckeli: NÄ! Ja vill ha jis och soja.

Jag: Ris och soja? Till frukost? Nääää, det går ju inte!

Lyckeli: JO! Det gååj!

Jag: Nämen vi kan ta en smörgås, eller havrepuffar.

Lyckeli: NÄÄÄÄJ! Jis och soja ja ha! 



Okej. Lyckligtvis fanns det lite ris i kylen sedan middagen igår. I med det i en kastrull, en skvätt havregrädde och en skvätt soja. Lyckeli blev själaglad och utbrast: "ÅH! De e så GOTT!" och "Ja e så hungig!" så jag är nöjd, trots det något udda kostvalet av min härligt knasiga dotter.   


Hon är ju så underbar! Hon är inne i en ålder nu då hon frågar om allt, och jösses vad hon lägger på minnet och vad hon snappar upp. Saker man har nämnt en gång i förbifarten dyker upp flera veckor senare, i ett helt annat sammanhang, och då har sötrumpen alltså gått och funderat på det här och lagrat det i minnet. Herregud... så sött! Inatt vaknade hon och mumlade förtvivlat "Paket... paket..." Jag då sa att det var en dröm och att vi kunde prata om den imorgon. Idag då hon vaknade så förklarade jag att man kan drömma på natten, det är som bilder i huvudet och det kan vara både roliga och tråkiga saker man drömmer. Och SOM hon funderade! Till slut samlade hon sig, tittade på mig och sa "Bilde i huuuvet!" och pekade på hjässan. Så förstod hon. Det värmer i mitt hjärta.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se