Alla inlägg under december 2010

Av Tina - 11 december 2010 19:58

Jag våndades lite över det här igår. Jag vill inte skriva om min första kyss. Hur mycket jag än lämnat ut tidigare i bloggen, och än gör, så är det här ett ämne jag håller för mig själv.


Istället skriver jag om min och Marcus första kyss.   Det var mer av en puss, och det var första gången jag var hemma hos Marcus. Vi hade inte officiellt blivit tillsammans än och vi tog det väldigt varsamt. Men iaf - vi hade suttit och pratat och haft det bra, och nu skulle jag ta bussen hem. Precis innan jag hoppade på, då vi hade gett varandra en kram, så fick han en snabb puss på munnen.   Jag kan faktiskt ännu se det där enormt breda och härliga leendet som stod skrivet över hela hans ansikte då bussen rullade iväg med mig i. Han såg så otroligt glad ut och jag var helt fylld med fina känslor.


Det var den första. Men inte den sista! Han blev min, vi har varit tillsammans i nästan 6,5 år. Förlovade i drygt 5,5 år, gifta i knappt 3,5 år.


Min fina Marcus!

ANNONS
Av Tina - 9 december 2010 19:00

Oj,vilket roligt tema! Men så svårt att få ner på ett inlägg som ändå blir okej för er att läsa.    Det får inte vara för långt, inte för rörigt, inte för diffust...


Det här med drömmar är ju så svårt. När jag var liten var min dröm att ha hundra hästar och stora stallar runt min gård att ha dem i. Jag skrev förteckningar på vad alla hästar skulle heta och vilka raser de tillhörde. Jag noterade hur många sadlar jag behövde och jag gjorde ritningar över stallarna.


Sedan var min dröm att bli veterinär. Den drömmen realisrades dock inte, för jag insåg då jag tänkte närmre på det att jag inte är gjord för det här med att skära och dona i levande kött, eller att ta livet av små raringar. Jag gillar själva missionärsdelen med veterinärjobbet - att laga, fixa, rädda. Men jag lade som sagt de planerna, de drömmarna, på hyllan.


Nu tycker jag att jag lever i min dröm. Det här med att få barn visste jag skulle vara något för mig, men det blev ju hundra gånger bättre än jag hade kunnat föreställa mig! Den där enorma kärleken... ojojoj. Den går inte att slå. Jag älskar mina barn så.


Jag har min Marcus. Min fina, som jag var så rädd att jag skulle förlora hösten 2008 då han drabbades av cancer. Men han lever, helt enligt mina drömmar.


Jag drömmer vidare om hälsa. Om att kunna påverka människor. Jag drömmer om en värld där vi inser att de kapitalistiska makterna inte står över miljöaspekterna. Vi behöver vår jord. Jag drömmer om att människor ska ha respekt för andra levande varelser på vår jord. Inte utnyttja så. Inte plåga, inte se liv som varor i en handel eller inplastade kotletter som ska hamna på matbordet.


Jag drömmer vidare om ett liv i ro. I harmoni. Där jag har tid för det jag vill ha tid med. Där jag kan umgås med mina kära. Jag har haft högflygande drömmar om att bli författare - att kunna livnära mig på att skriva. Men jag inser att det är ett för ensamt jobb för mig. Jag inser även att jag inte har tålamod nog för det. Jag vill se resultat snabbare än så!


Men tillbaka till essensen: Jag har min dröm här. Här i hemmet och i hjärtat. Mina barn. Min Marcus. Min fina familj med syskon, både sådana jag är bundna till i blodet och sådana jag har fått genom Marcus. Mina vänner. Mina fina vänner som finns där. Och mina barn... Igen; mina barn. Essensen i mitt liv. Mina drömmar i realitet.

ANNONS
Av Tina - 8 december 2010 21:18

Aaaaamen, suck... kul tema då min kamera är på lagning ännu. NÄ! Jaja. Jag har hela dagen gått i svarta joggingbrallor, röda strumpor i storlek 31 från Liseberg (jag VET! Men de sitter perfekt på mina 39:or! Wierd...) och en grå T-shirt från Lindex. Aptråkigt. Men praktiskt då man är hemma med två galningar till ungar som kastar potätemos, "pruttar" med munnen då de har den full med gröt, kissar hej vilt ut i luften då man byter blöja (inte idag dock, tack och lov) och kräks och drägglar lite här och var (ja, den minsta iaf).


Granen är klädd med! Oj, va fint det blev, och Lyckeli var eld och lågor. Då kulorna och glittret var på plats fortsatte hon med att hänga upp nallekläder, sitt liiiiiilla stetoskop och Benjamins snuttefilt.   

Av Tina - 6 december 2010 22:14


Igår var den stora dagen. Benjamins namnfest.    Det blev en fantastiskt fin dag och allt var så bra det bara kunde vara. Benjamin sov, vaknade och åt då han "skulle" (man kan ju aldrig veta), nääästan alla kunde komma och turerna kring maten funkade som de skulle, tack vare hjälp från massa fina släktningar och vänner.


TACK, alla ni som var med och gjorde Benji Boys dag så fin! TACK för de fina presenterna och TACK till er som gav mig era kort då vår egen kamera har gått sönder.


Benjamins fullständiga namn är Benjamin Marcus Villard Stig. Marcus efter hans far, Villard efter min fina morfar som tyvärr inte lever längre och Stig efter Benjamins farfar.


 

Huvudpersonen himself, som var vansinnigt söt i skjorta och hängslebrallor.


      

 

Vi ställde upp en stor canvasduk så fick alla gäster tillsammans skapa en tavla till Benjamin. Den blev jättefin och ska i dagarna hängas upp i hans rum.


Benji hänger med farfar. Det blev varmt så han fick köra latinostilen.


 

Lyckan blev bra trött efter att ha busat runt med alla vänner, så hon lyfte helt sonika ur leksakerna ur backen och parkerade rumpen däri.


 

Benji kramar om fadder-morbror Tobias.


 

Benjamin med sina underbara faddrar - morbror Tobbe (eller Bobbe, som Lyckeli säger) och farbror David (eller Apan, som vi säger   Jag och min fina familj, som jag är så stolt över!

Av Tina - 6 december 2010 21:28

Ja, jag fick ju skriva gårdagens inlägg nyss, men här kommer dagens. Jag ska redovisa för veckan som ligger framför mig. Passande att det är måndag idag då.   


Måndag: Idag var jag på styrelsemöte för föreningen här i bostadsområdet. Det gick smärtfritt och bra. Innan dess sjöng och lekte vi, hela familjen, med en "sångpåse" som Benjamin fick på sin namnfest. Underbar! Man drar upp en figur och sedan sjunger man en låt som kopplas till den. Lyckeli drar ett får - alla sjunger "Bä Bä, vita lamm" o.s.v Dock fastnade Lyckeli vid "Ekorrn satt i granen" och fyllde sedan i, allt eftersom hon drog nya figurer: "Bussen satt i granen...", "Polisen satt i granen", "Bullen satt i granen..." och "Katten satt i granen..." Hon gillar den låten.   


Tisdag: Jag ska till ortpeden på Sahlgrenska för att prova ut inlägg till mina skor. Jag trampar bara på häl och dynan som är mellan tårna och hålfoten, så jag ska ha något som hjälper mig att trampa på hela undersidan av foten. Så kanske jag slipper alla liktornar som gör så ont. För en diabetiker är det extra viktigt att få hjälp med sina fötter om man har problem, eftersom man ofta får nedsatt känsel i dem p.g.a diabetesen. Om man därmed får ett sår i foten så är det ofta väldigt svårt att läka. Såna här problem med små blodkärl hör till de vanligaste komplikationerna som kommer sig av diabetes.


Onsdag: Marcus jobbar och jag funderar på om jag ska dra med barnen till Öppna Förskolan. Troligen inte. Vi får nog ha en sång- och lekdag och kanske kan jag locka någon att komma och hälsa på. Någon?


Torsdag: Jag och Veronica ska träna på Friskis gym. Tjohoo!


Fredag: Marcus ska till sin rutinkoll hos sin cancerläkare. Röntgen och sedan prat med läkaren. Nu för tiden är jag inte nervös inför de här kollarna, som jag var precis efter han var färdigbehandlad för sin cancer, utan jag är bara glad att han får göra de här extra kontrollerna.Sedan jobbar Marcus resten av dagen och jag vet inte vad jag ska hitta på med barnen.


Lördag: Tomt i almanackan.


Söndag: Troligen söndagsmiddag hos Marcus föräldrar (as usual). Det är alltid mysigt att åka dit och få god mat, umgås och låta kusinerna leka med varandra.


Så, det var min vecka. Jag antar att jag får ta tag i det här med julklappar nästa vecka... Lika bra att få det gjort, eller hur?  

Av Tina - 6 december 2010 21:12

Jaha. Det här blev ju ett ypperlig bra tillfälle att städa handväskan. Detta hittade jag:


6 värdelösa kvitton av typen "storhandling på Willys". De gick direkt i sopen.

3 spara-kvitton (Ikea, Bolagret och K-rauta).

Lite gasbinda

Plånbok

Pantkvitto på 84 kronor som jag glömde lämna fram sist jag handlade.

Samlingshäfte för att få högkostnadskort

150 kr presentkort  i en blombutik

1 miniask russin, 1 lite större ask russin. Dessa är för att muta Lyckeli....

1 kam

5 pennor

2 skedar (så jag kan mata Benjamin)

1 minitub tandkräm

1 dopinbjudan till ett dop som flyttades sedan

1 inbjudan till återträff i gymnasiet i Dingle

1 nästan tom ampull insulin

1 nagelfil

1 kylskåpsmagnet

2 engångssprutor

1 påsklämma i plast

1 hårsnodd

1 läppcerat av märket Decubal

1 paket tuggummi

1 ganska mycket övermogen banan


Ja, det var det. Min handväska är lagom stor, mossgrön och bra att ha. Jag bär alltid med mig någon frukt och oftast ligger min blodsockermätare däri då jag är iväg med.Av Tina - 6 december 2010 21:11

Har försökt nå dig... hittar ingen mail eller liknande "enkelt" sätt att komma i kontakt. Vill du ge mig en mailadress så hör jag av mig.

Av Tina - 4 december 2010 23:15

Jag har massa syskon.   Och de är skitfina allihop!


Jag har berättat hela historien om mamma och pappa förr på bloggen så jag tar det här snabbt. Mamma och pappa fick tre syskon; Tobias, Teres och jag. Sedan gick de skilda vägar och min mamma fick ett barn till med sin nya: Maja, och min pappa fick tre barn till med sin nya; Jennie, Christoffer och Sebastian.


Som sagt, jag gillar mina syskon! Mina tre på pappas sida har jag återfått kontakten med de senare åren, efter att vi hade några år efter pappas död då vi inte sågs alls. Det är spännande att åter lära känna sina syskon i vuxen ålder!


Mina tre syskon på mammas sida träffar jag ofta. Vi firar jul, födelsedagar och ibland påsk och såna där "mindre" högtider tillsammans. Då vi är många i den familjen (brorsan har två barn, jag har två och storasyrran har fyra) så blir det många födelsedagar att samlas till. Det gillar vi!


Syskon är underbart. Utan mina syskon vore jag liksom... inte ensam men klart mindre omgiven av underbara människor som gör mig glad.   


   

OJ, va små de här blev då! Jaja, det första är mina syskon med familjer på släktträffen i somras. Brorsans två barn saknas, dock.


Det andra är på min storasysters konfirmation. Pappa står i mitten och han håller min halvsyster Jennie framför sig. Tobbe har världens ballaste shorts som mamma INTE var glad över att han hade på sig på Teres konfirmation, som ju var i kyrkan och allt.   


 

Här är alla mina syskon i vuxen ålder. Detta är sommaren 2009. Från vänster står Sebban, Christoffer, Jennie, Maja, jag, Teres och Tobbe.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se