Direktlänk till inlägg 16 januari 2011

Mmm! Ris!

Av Tina - 16 januari 2011 20:55

Benjamin har klart visat att han inte uppskattar mina hjärliga försök att mosa och mixa mat till honom. Jo, om det är frukt så funkar barnmatsstuket, men annars är det minsatt bitar och "riktig" mat som faller honom bäst i smaken.


Här får han smaka små bitar av kokt potatis och små bitar avocado. Han gillar avocadon skarpt!!


"Mmmm, pappa! GOTT!"


Då han hade käkat upp sina avocadobitar så såg han Lyckelis överblivna rester från middagen hägra där borta på bordet. Hon hade ätit ris med en sås på sojagrädde och lite soja. Man ska ju vara restriktiv med salt till små barn under ett år, men jag lät honom iaf smaka på riset.


Och det var smaskens, tyckte Benjamin! Han åt och åt och åt. Det mesta fick han i sig men det är ju sisådär med ris just... det hamnar lätt här:


 

Så det är att lägga sig på knä och sopa efter intagen middag.  Men det gör jag gärna för mina små!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se