Direktlänk till inlägg 16 januari 2011

Baka, baka liten kaka

Av Tina - 16 januari 2011 21:10

"... julla, julla liten bulla. Picka, picka, picka, möööla. Upp i luften, in i ungen, å så få du maka!" som Lyckeli säger.   


Vi har bakat, och vi har ätit. SOM vi har bakat och ätit! Inte främst jag, för jag är inte uberförtjust i just tårta. Jag är en bullmänniska, ifall ni nu har missat det. En slät vetebulle slår vilken tårtkrake som helst. Men Marcus, min fina Marcus, HAN gillar tårta! Och då vi har firat hans 35årsdag idag, fast den inte infaller förrän på torsdag, så var ju tårta ett givet inslag. Han gav mig fritt spelrum, så jag överraskade honom med en liten tårtbuffe. Det blev uppskattat.   


  Igår gjorde vi en del av bottnarna. Resten bakade jag imorse då jag ändå var uppe med barnen redan halv sju.


Det blev en prinsesstårta med vaniljkräm- och hallonfyllning, en jordgubbstårta med grädde och en tårta med en botten på drömmar och sedan mörk chokladtryffel uppe på det. Lite frukt för att balansera det hela, för alla vet väl att bara man lägger till en frukt så blir måltiden nyttig.   


Här smaskar vi! Lyckeli visade sig vara både mammas och pappas tös. Pappas för att hon gillar marsipan (urk, säger jag) och mammas för att hon hellre tar frukten än tårtan. Benjamin fick nöja sig med gröt och melon, han.


Jag ska kansket tillägga att innan vi tryckte ner massa okynnessocker i våra gäster så fick de "riktig" mat med; spagetti, en stor sallad och sojafärssås med grönsaker, plus baguetter. Det var mer min melodi.


 
ANNONS
 
Lotta

Lotta

17 januari 2011 15:48

Oj va sugen på tårta jag blev nu! :-) Ni ser ut att ha det riktigt mysigt. ♥

http://nogg.se/charliesfamilj

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se