Direktlänk till inlägg 26 januari 2011

Hivaff

Av Tina - 26 januari 2011 20:42

Lyckeli satt och målade vid köksbordet och sa lite sådär i förbifarten: "Ja ska måla en hivaff!" Det är alltså en giraff.    Så satt hon där en stund och skrålade sedan: "SÅ! Nu ä ja fädig!" och jag måste säga att jag blev ganska paff. Hon är så redig på att måla, min tjejja!


 

En hivaff!


Sedan skrev hon "Lyckeli" också, och det stavas tydligen så här:


Men jag tycker det är bra att hon gör så fina bokstäver redan, på egen hand. Hon vet att L är "L som i Lyckeli" och hon vet att G är "G som i glass". Tacka vet jag "5 myror är fler än 4 elefanter". Genom det programmet lärde jag mig mycket om språket och det verkar som om Lyckeli gör det också. Idag var vi i bokhandels och då fick hon välja en bok själv. Det blev Bokstavsboken med just "5 myror...". Jag anar ett intresse.   

 
ANNONS
 
M

M

26 januari 2011 22:11

snygg blogg :D

http://Mahahatilda.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se