Alla inlägg under februari 2011

Av Tina - 18 februari 2011 22:45

David och Lina, alias Aporna, var här för någon vecka sedan (ja, räknat från idag, då jag faktiskt skriver inlägget) och det var god sushi, roliga spelomgångar och mys med barnen som kvällen ägnades åt:


 

Benjamin fick smaka sushiris och det var smaskens, tyckte han. Dock åker maten ut igen, han har inte ännu helt och fullt fattat hur han ska få den bakåt och nedåt.


  The Apes!

ANNONS
Av Tina - 17 februari 2011 15:15

Tjohoo! Jag snubblade över ett nytt 30dagarstema hos Linda (www.lindaskriver.blogspot.com) och det lät roligt, så jag hakar på. Temat går ut på att man under de kommande 30 dagarna ska lägga ut "Dagens bild". Det låter skoj, och utmanande. Jag kommer att ha ett hästjobb med att gå igenom alla bilder på jakt efter dem jag vill ha, men hey, det är det värt.   


1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2:a bilden: En bild på dig själv.
3:e bilden: En bild på någon i din familj.
4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5:e bilden: En gammal bild på dig själv.
6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8:e bilden: En person som du saknar.
9:e bilden: Någon i din släkt.
10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11:e bilden: En person du kan berätta allt för.
12:e bilden: En bild på din vardag.
13:e bilden: Du och någon klasskompis.
14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15:e bilden: En person som du vill vara med.
16:e bilden: En bild på dig själv.
17:e bilden: En ovanlig bild.
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg.
20:e bilden: En bild på dina närmaste.
21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.
23:e bilden: En bild från i somras.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

ANNONS
Av Tina - 17 februari 2011 14:29

Så kom då äntligen dagen då jag fick tummen ur för att skriva sista inlägget på 30dagarstemat. Jag har klurat och klurat - vad för sista ögonblick skulle jag välja!? Det låter ju så definitivt, som om det handlade om döden. Och det hade jag kunnat skriva om. Jag hade kunnat skriva om när kära morfar gick bort, medan mormor satt intill och höll honom i handen. Hon kände hur livet rann ur honom och att det var något som han tyckte var bra, skönt. Morfar hade varit "på andra sidan" två gånger under sin korta men intensiva sjukdomstid (han hade en tumör på förlängda hjärnbalken, det var omöjligt att behandla) och han berättade att det var "tomt, ingenting, men skönt ändå". Jag väljer att fokusera på det positiva, att det var en skön känsla att få dö. Att det inte tomt efter livet på Jorden vill jag inte veta av, det går jag inte med på och det tror jag heller inte på.


Jag hade kunnat skriva om ögonblicket då mormor gick vidare, då jag och Marcus satt i en solig park i Zagreb och mådde bra. Jag kan ta upp den ångesten och det dåliga samvetet jag fick då jag hörde att jag hade haft det så bra medan min älskade mormor dog. Men jag har vänt på det. Jag är glad att jag mådde bra för jag tror döden för många människor innebär frid och lycka. Då man är redo är döden något bra. Mormor var redo.


Men jag väljer att skriva om idag. Idag är sista ögonblicket då jag skriver om detta 30dagarstema. Idag är en vanlig hemmadag för oss, men vi är ovanligt sjuka och hängiga här hemma. Ögoninflammatoner, kräkningar (dock inte magsjuka), rejäla förkylningar, feber och hosta som får det att låta som om lungorna ska lossna. Så har vi det här hemma just nu. Och jag hoppas, önskar och vill att det just nu, i detta sista ögonblick jag skriver om, vänder. Nu får det gå mot det bättre, mot friska tider, vår, värme och sol. Som jag längtar...


 

Skruttig Lycka


  Mina två små sjuklingar. Jag ömmar så för dem. Vi lever i pyjamas nästan hela dagarna här hemma för tillfället.

Av Tina - 14 februari 2011 08:35

Jag funkar så himla knepigt. Dagen efter jag har gjort något roligt är jag så rastlös. Jag är på dåligt humör, vill hitta på roliga saker men vet inte vad jag vill. Melankolisk. Nedstämd.


Igår var vi och firade min storasysters dotter, Gabriella, som fyller 15 idag. Vilken alla-hjärtans-dag-present de fick där, för 15 år sedan!   

Av Tina - 13 februari 2011 22:45

Lilla, fina Gabriella är inte så liten längre. 15 år är hon, stora damen, men fin, det är hon bannamej ännu! Hon är så varm och hjärtlig, mina barns kusin, och hon tar så bra hand om Lyckeli och Benjamin då de ses. Självklart åkte vi upp till Väne Ryr för då det bjöds in till kalas för att fira Gabbi och det var lika trevligt som alltid att hänga med mina syskon och alla deras.


Benjamin och mormor


   

Födelsedagsbarnet! GRATTIS, Gabriella!


Marängtårta med banan- och chokladfyllning. Min syrra är en superb konditor!

 

"Va e det HÄR för lattjo!?" undrade Benjamin där han hamnade framför akvariet.


Lyckeli har alltid så roligt med sin ett år äldre kusin Teodor. Jag läste någonstans i veckan att kusiner är livets första bästa vänner och det stämmer ofta, tycker jag.

Av Tina - 11 februari 2011 10:37

Nu är det så kort att jag inser att jag måste klippa mig lite oftare än var fjärde månad.    Men det ska nog nog gå bra!


     


Av Tina - 10 februari 2011 09:05

Hey! Missa inte inläggen jag lade in igår, för de hamnade nedanför några jag skrivit tidigare, då jag lade in rätt datum på dem. Bläddra nedåt tills ni sett barnen bygga med tågbana och käka gurka, sedan är ni ikapp.   


Idag ska jag klippa mig! Får se om de kan få till något fräsigt.

Av Tina - 9 februari 2011 21:42

Mina barn gillar musik. Lyckeli vill ha "danslåten" flera gånger om dagen och då är det bara att sätta på Säkers "Dansa, fastän" på hög volym på stereon och svänga sina lurviga i takt med lillstumpan. Hon älskar det! Och Benjamin börjar uppskatta det också. En annan sak han uppskattar är sina maraccas, som gått i arv från Lyckeli. Han gillar en låt som heter "Spela i ett babyband" och då man sjunger den så flinar han upp och kompar för allt han är värd.


     

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se