Direktlänk till inlägg 6 juni 2011

Släktkalas för Benji Boy

Av Tina - 6 juni 2011 14:08


Ja, jag ska väl upplysa er läsare om att det följer bilder. Många bilder. Många, många bilder... men va fasen! Det var ju ett så bra kalas! Då vill man ju dokumentera, ju. Det är ju det jag har bloggen för mest - att dokumentera det som händer så den funkar som en slags dagbok över mitt liv, dem jag älskar och mina tankar kring det stora och lilla.


Som släkt. Det är bra med släkt. Jag har en så fin familj, och då menar jag både min lilla, egna familj och storfamiljen med mamma och syskon samt de som hör till Marcus. Moster Kristina ser jag också som familj, liksom mormor och morfar också räknades in till min familj. De stod mig så nära.


Ibland kan jag se lite morfar i Benjamin. Inte så mycket, för han är så himla lik Marcus och den sidan av släkten, men ibland så glimtar det till av en liten Villard i min son. Villard var morfars namn och det heter också Benjamin, i tredjenamn.


Men tillbaka till kalaset: i lördags var den stora dagen och vi hade inte kunnat önska oss ett bättre kalas. Solen strålade, alla var så glada och Benjamin sken som en liten stjärna hela dagen lång.


Presentöppning. 

Mer presentöppning. 


Moster Maja kom med KAKMONSTRET! Jag var nog den som var lyckligast över det.  


Farmor och farfar hade med sig en stoooor nallebjörn som Benjamin gav en stor puss på nosen. 

 

Min fina grabb! Den snygga bodyn fick han av sin kompis Joel i fredags.


 

Marcus valde meny, jag lagade, Marcus diskade. Fin uppdelning. Det blev pastarullar fyllda med tre sorters ost, rostad paprika och färsk spenat, en kall pastasallad med nötter, svamp, tomat och oliver, en linssallad med savojkåk, avocado och fetaost, melon, stor grönsallad, fyra sorters bröd och en ärtpesto.


  Benjamin smaskade på makaroner och melon. 


  Alla åt och var glada.   Lyckeli och Teo garvade läppen av sig under middagen. De hittade på efternamn till varandra och Lyckeli garvade åt både sina egna och Teos förslag.


Teo: Lyckeli Träd!

*hahahahahaha*

Lyckeli: Teo Hus!

*hahahahahaha*

Teo: Lyckeli Makaron!

*hahahahahaha*

Lyckeli: Teo Olsson!

*hahahahahahahahaa.....* skrattade Lyckeli och tyckte det var skitsköj. Men Teo HETER ju Teodor Olsson! Då garvade jag rätt gott, kan jag säga.  


Jag och Benjamin.


Dags för tårta! Benjamins hade två lager; ett undre med plättar varvat med mosad jordgubbe, och ett övre med en liten muffins med grädde mellan varven. Utanpå grädde och små hjärtan, samt jordgubbe.


Vi sjöng och skrålade och sedan hjälpte Lyckeli och kusin Teo Benjamin att blåsa ut ljuset. 


Han petade på tårtan... 


...och tyckte den var skitläskig! 


Efter lite övertalning vågade han peta lite till, men det var läskig andra gången också. 


Så pappa Marcus fick hämta ene gaffel att äta med. 


Då gick det bra!


  Stolta föräldrar till en drygt ett år gammal grabb. 


Vi andra fick ananaspaj med vaniljglass, kex, kanelbullar, vaniljbullar, muffins och godis.  Bananmuffins med grädde och jordgubbe.


Benjamin Bus med tant Lina.


Vädret var ju underbart! Vi satt ute hela dagen lång, och vi fick utan problem plats på vår lilla baksida.


Benjamin in sin fina, nya strass. Kakmonsretlinnet var från moster Maja och hennes Anders, och de snygga shortsen som syns på kortet nedan var från farbror David och tant Lina. Så fint!

                 

TACK FÖR ETT NI KOM!!!

       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skapa flashcards