Alla inlägg under juni 2011

Av Tina - 5 juni 2011 14:02

I fredags var det alltså min sons ettårsdag. Söta Benji Boy, han hade ingen aning om att jag hade blåst upp ballonger kvällen före och lagt på govet, där det väntade på att få komma fast på snören och upp i taket.


Lite trött...


... men väldigt glad. Är det ens födelsesdag kan man väl inte vara annat.  


Men! Va rackarns är det HÄR!?!?


Mamma! Den här grunkan, är den till mig?


Ja, den var nog lite lattjo .


Sedan blev det fördelsedagsfrukost med jordgubbar, vindruvor, mango och yoghurt. GOTT, tyckte födelsedagsbarnet. 


Och så presentöppning på det. Storasyster hjälpte gladerligen till. 


     

Efter en stund kom farmor och farfar för att fira Benjamin:


Benji fick en Stokkestol, som han hade önskat sig, och självklart skulle Lyckeli hjälpa farfar med monteringen, som alltid då det ska sättas ihop något.


En fika sitter aldrig fel på förmiddagen.

  Farmor och Benjamin.

ANNONS
Av Tina - 3 juni 2011 13:21

Min älskade skruttunge, min Benjamin Bus, min Benji Boy, min bulle, sötnos, Yoda, fining; han fyller ett år idag! Ett år, stora killen, älskade sonen. Idag blir det barnkalas för hela slanten.


 

ANNONS
Av Tina - 2 juni 2011 20:43

Himmel, så effektiv man blir då man får sex timmar helt för sig själv medan barnan rasar av sig hos sina farförälrar! Jag har tvättat fyra maskiner tvätt, dammsugit hela ovanvåningen, hängt upp fyra tavlor, planterat växter, förberett kalasmat, bakat ananaspaj och städat i allmänhet. Jag har massor kvar, men jag hade inte ens hunnit hälften även om jag hade haft dubbelt så lång tid på mig om barnen hade varit hemma. Jag kan tycka det är gott att nån dag då och då lämna dem i goda händer hos farmorn och farfarn, även om jag i sanningens namn längtar ihjäl mig då de väl är där.  


Pajen, ja... jag har inte testat den förr men enligt min mamma ska den vara gudomligt god. 


Smält 150 gram smör. Blanda med 3 dl vetemjöl, en gnutta salt, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, 22 cm i diameter. Häll av en stor burk ananas (jag tog två små) och blanda ananasen med 1 burk creme fraiche, 1/2 dl socker, 1 ägg och 2 tsk vaniljsocker. Skeda ut röran i formen och grädda allt i 30 minuter på 200 grader.


Det ska bli gott att smaka den tillsammans med lite vanlijglass på lördag.   Då blir det kalas för Benji Boy. 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se