Direktlänk till inlägg 22 juli 2011

Tårtbakaren

Av Tina - 22 juli 2011 23:45

Lyckeli fick idag i uppdrag att dekorera sin tårta helt på egen hand. Själva grunden gjorde jag igår kväll, efter Lyckelis önskemål: "Nä ja fyjjer åj ska ja ha tåta me båbäj och banan!" Så blev det. Lika delar vispad grädde och kokmarsan, blandat med blåbär i ena lagret och banan i andra. I förmiddags hjälptes vi åt, jag och Lyckeli, att smeta på grädde, och sedan fick hon lägga på blåbär och hallon. De sistnämnda var jag ute och plockade igår eftermiddag. Lyckan var så noggrann och försiktig, och det var bara i slutet jag hjälpte henne hälla  hallon i händerna på henne så hon att hon kunde trycka dit dem på sidorna på tårtan.


      Benjamin Bus med en mycket rolig min. Han satt på golvet och tiggde hallon, som jag matade honom med medan Lyckeli grejade med sin tårta.

         

 
ANNONS
 
Monika

Monika

25 juli 2011 01:18

Riktig tårtmakare ju :-)

http://mamma-monika.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se