Alla inlägg under augusti 2011

Av Tina - 11 augusti 2011 21:52

Idag var Lyckelis andra inskolningsdag hos sin dagmamma Ulla-Britt. Hon har längtat efter att få börja träffa Ulla-Britt och vi har varit där och hälsat på en gång i sommar. Igår fick hon packa in väska med några blöjor och sina solglasögon ("ifajj det bij soool!") och så traskade vi iväg de hundrafemtio metrarna till dagmamman. Där fanns hon sig snabbt och fick fika, lite lek och träffa en av sina... vad kallar man det? Dagbarnskollegor? Dagbarnskompisar? Tja, ett annat barn som brukar vara där, innan vi båda gick hem efter dryga timmen. Idag var Marcus med henne och de hade gått runt i närmiljön och kikat på platser där de brukar vara; dagmammorna, med alla dagbarnsbarnen. Imorgon ska vi en snabbis ner till Öppna Förskolan där alla dagbarnsvårdare med barn träffas på fredagar för att se hur det går till där. Lyckeli ska, liksom de flesta 15timmmarsbarn, troligen inte vara hos sin dagmamma fredagar, då det är smidigt för dagmammorna om de inte har FULL grupp då de hänger där nere tillsammans just den dagen. Men det är ju ändå bra att se hur det går till där. Nästa vecka är det dags att börja lämna henne korta stunder själv och då jag även börjar jobba då kommer vi snart att få testa på några timmar i stöten med, då det behövs. Hittills går det riktigt bra och vi har en så BRA dagmamma! Hon pratar konstant och är snäll och rar och lite busig, sådär som barn gillar.


  Väskan ska packas och hängas på ryggen, och födelsedagsstövalarna kom väl till pass då det kom härliga skurar hela dagen igår. Btw så ÄLSKAR Lyckeli sina stövlar och vill helst ha dem varje gång hon ska gå ut, även då solen skiner.


  Stolt, glad och redo tjej!

Av Tina - 11 augusti 2011 21:49

En del gör tummen upp i vaket tillstånd. Benjamin gör foten upp då han sover.  


     

Av Tina - 11 augusti 2011 21:35

Den inhandlades för 299 kronor på Gekås och Benjamin var själaglad då han fick testa den, med syrrans cykelhjälm till låns, för jag glömde köpa honom en egen.


        Stolt kille!

Av Tina - 11 augusti 2011 21:03

Ni som varit riktigt bakfulla, ni vet hur bra man INTE mår då, eller hur? Ont i huvudet, törstig som f**n, tung i kroppen, illamående, hypervantilerande... Ja, ta det gånger tre. Så mår jag när jag är riktigt hög i blodsocker. Som nu. Orsak? Jag åt tre bitar vattenmelon då jag tydligen redan låg på gränsen till högt. Då stiger det FORT och jag kommer få må så här två, tre timmar innan jag får ner det igen. Urk... ibland känns det faktiskt piss att ha diabetes.

Av Tina - 10 augusti 2011 18:17

Lyckeli: Nä ja bi stoj ska ja ha så HÄÄÄJ många ban!! *håller upp båda händerna i luften*

Marcus: Ska du ha tio barn när du blir stor?

Lyckeli: Aaaa...

Marcus: Vad ska alla dom heta då?

Lyckeli: Eeee... Fäjin.

Marcus: Färin?

Lyckeli: Mmmm. Och Dajin.

Marcus: Färin och Darin?

Lyckeli: Mmmm! Å Pej, och Jampa, Dunk, Tjumma, Bok och Vägg.

Marcus: Per, Lampa, Dunk, Trumma, Bok och Vägg?!?! Det var fina namn! Är det pojkar, allihop?

Lyckeli: Aaaa.

Marcus. Blir det några flickor då?

Lyckeli: Aaa, Vojajan och Täning. (Vojajan eller Voraran, jag vet inte, och Tärning.)


Jag och Marcus får nog börja spara nu om det ska räcka till julklappar till alla dessa barnbarn!   

Av Tina - 10 augusti 2011 09:31

Marcus: Titta, här är en sköldpadda i boken! Vet du, den gör som Skalman när den blir rädd, den kryper in i skalet.

Lyckeli: JaHA! Ja, å niglar gö de me.

Marcus: Ja, sniglar kryper också in i sitt skal då de blir rädda, det har du rätt i.

Lyckeli: Ja! Men zebjoj gö inte de.

Marcus: Nej, zebror har inga skal, de springer så fort, så fort när lejonen kommer.

Lyckeli: Ja, å hattaje ha inget kal.

Marcus: Nej, hattar har inga skal, nej...

Lyckeli: Men BANANEJ, DOM kypej in i sina kal!

Marcus: ?!?!

Lyckeli: Å vindjuvoj, DOM kypej INTE in i sina kal, dom flyge iväg istället.

Marcus: Mmmm...

Av Tina - 8 augusti 2011 20:24

Icke-materialist som jag är ska jag faktiskt till Ullared, Gekås, imorgon. Jag och Veronica ska ha en heldag. Det är minst lika mycket för att få hänga med Veronica som att shoppa, måste jag erkänna. Förhoppningsvis gör jag en del bra fynd vad gäller julklappar med, till barnen i vår familj och släkt. De vuxna ska få insättningar på välgörenhetsorganisationer istället, som Läkare utan gränser, Rädda Barnen och Amnesty.



Rubbat att snacka julklappar redan nu, men hey, kan jag hitta en del och stoppa undan så innebär det mindre bry i decembertider.   Jag ska handla en del åt föreningen där vi bor med; lite grejer till vår kvarterslokal som ska hottas upp lite. 


Men... vad ska man mer ladda upp med från Ullared? Jag vet ju att några av mina läsare är inbitna Ullaredsshoppare, så TELL ME! Ge mig råd, tips, idéer!


Av Tina - 7 augusti 2011 21:36

Har suttit en stund och tänkt på den där svälten. Den som miljoner av människor är drabbade av i Afrika. Du har väl skänt en slant till Läkare utan gränser?! Gör det annars. Med en gång!


Dagen har varit fin, med besök av Sandra och Bengt med barnen. Och imorgon kommer en av mina systrar och fikar. Jag är omgiven av fina människor! Och finaste av dem alla, för mig, är mina barn. De som får äta sig mätta varje dag. De som har hull, som orka leka och springa hela dagarna. Så önskar jag varenda unge i hela världen kunde få ha det.


Även i Afrika.


www.lakareutangranser.se/timme

Ovido - Quiz & Flashcards