Direktlänk till inlägg 28 september 2011

Ducoral

Av Tina - 28 september 2011 22:11

Vi ska till Egypten under hösten. Där finns det kolera i vattnet och många drabbas ju av s.k turistmage. Inte bra. Därför valde vi att, förutom Tvinrix, även betala dyra slantar för Ducoral; en medicin emot just kolera och turistmage. Man ska hälla nåt salt jox i 1.5 dl vatten och sedan blanda i medicinen där, för att sedan dricka det. Både barn och vuxna ska ha hel dos medicin, men barnen ska bara ha hälften av det där salta joxvattnet att blanda medicinen i. De ska bara dricka 0.75 dl. 


Bara? Har ni testat att få en ovillig treåring att dricka så m y c k e t som 0.75 dl vätska?!?! Benjamin var inga problem, han klunkade i sig det glatt, bara vi satte i ett sugrör och han fick hålla i glaset själv. Med Lyckeli fick vi köra lock och pock, mutor och hot, vädjan och bus. Herregud, vi gjorde väl alla fel enligt Jesper Juul som man KAN göra, men hey, efter en halvtimma fick hon i sig allt utom en msk ungefär, för den hamnade på tröjan...


Sedan fick de inte äta eller dricka något, what so ever, på en timma. Där började nästa kamp. Tre minuter efter att hon svalt sista droppen var hon tydligen hungrig. Vet ni hur många gånger en treåring hinner fråga "Kan jag få yoghurt?" eller säga "Mamma, jag är törstig, jag vill ha vatten!" under en timma? Måååånga. Men rediga tjejen, hon härdade ut tills timmen hade gått.


Summa summarum gick det bättre än vi trott. VI har fasat för detta; att behöva TVINGA i dem vätskan, men nu var det ju en del bus och skratt blandat med allvarliga tillsägelser att ta en rejäl KLUNK då och då, inte bara slicka på insidan glaset, liksom.


Vet ni vad det "bästa" är? Att det hela ska göras om inom två veckor. Då ska dos nummer två tas. Yiiiha, eller nåt...

 
ANNONS
 
Jummie

Jummie

29 september 2011 04:14

Jag blev jättedålig när jag var i Egypten. Dock är jag väldigt känslig för jetlag också (vi ska inte ens snacka om hur det var i Thailand..)

Handsprit, handsprit och ännu mer handsprit. Hoppas ni trivs bättre där än vad jag gjorde. Vart exakt ska ni till?

http://jumsan.blogspot.com

 
Ingen bild

Rimfo

29 september 2011 18:31

Dos tre då? Patrik höll på 1,5 h med T första dosen, andra gick på mindre än 5 min och den sista någonstans mitt emellan. E gjorde ett bra jobb, vi drack tillsammans på jobbet eftersom hon missade första dosen när T tog den pga feber. Jag hade sån tur att det var mindre än 2 år sen jag drack det sist och då klarade jag mig med en dos... Har därför två doser till övers. Synd att de inte är billiga. ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Troll med Blogkeen
Följ Troll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se