Direktlänk till inlägg 12 december 2011

30årsfest

Av Tina - 12 december 2011 20:05

Ja, jag fyllde ju 30 i höstas. Nu var det dags för fest, och det roliga i kråksången är att jag överraskade storabrorsan genom att ha fest för honom samtidigt. Han fyllde nämligen 40 år i våras och det blev aldrig av att alla han ville skulle komma kunde då. Men nu - nu var alla vi sju syskon samlade och jag hade även lyckats ragga dig några av Tobbes vänner. Och HEJ vilken fest det blev! Jag är så nöjd! Min vän (och min bästa väns man) Tobbe åtog sig att fotografera och det var ytterst sketskoj att få hem korten idag för att kika på dem. Hahaha! Ja, här kommer ett par:


 

Till förrätt bjöd jag på tomat, mozzarella och basilika, osten marinerad i vitlök och lite andra göttiga kryddor.


Till varmrätt hade vi sedan en veggovariant och en laxvariant av låda i ugnen. Hela laxsidor, alternativt quornfiléer, med lite citron, massa basilika, salt och peppar. På med vispgrädde blandat med creme fraische, hälften helfet, naturell sådan och hälften smaksatt med örter. Fy fasen va gott det blev! Till serverades ris, grönsallad, bröd, smör och ost. Mmmm... jag hade en enkel dessert med brieost och pepparkakor, samt vinglögg. Tårtan kom senare under kvällen.


Min lillsyrra Maja och hennes Anders hade gjort frågor att svara på under middagen. Jätteroliga! De handlade om mig, om Tobbe och om världen i allmänhet.
   

Uslagsfrågan var "vem är snabbast; Tina eller Tobbe" och sedan var det upp till bevis vem som VAR snabbast.... på att blåsa upp en fucking ballong tills den smällde! Tobbe fetvann.


Jag är på G! 

Massa skoj hade vi!


   

"Min" lek, som jag höll i, var att de olika lagen jag på förhand hade ordnat upp, skulle göra var sin tårta med tema Rymden. De fick bara använda vänster hand (om de inte var vänsterhänta, då var det höger som gällde). Detta var lag Telefons tårta. Ser ni vad det är? Hahaha! Det är en telefon och "E.T. phone home". Hahahaha!


Lag Babypiano gjorde en utomjording. Mycket söt! Jag och Tobbe var enväldiga domare och vi betygsatte både utseende och smak.
   

Anders och Jenny - två vänner till mig.


Min älskade man höll i en frågesport.   

Lag Telefon skötte sig!


Jag gör mig så snygg jag bara kan... eller nåt.


   

Tårtorna vi åt framåt kvällen var gjorda på Einars konditori - ett cafe i Uddevalla som min syster Teres är delägare i. De gör så f a n t a s t i s k t goda tårtor, ska ni veta!Lag Babypiano vann Marcus frågetävling. Se så nöjda de blev!
   

Min man och min svåger. Lika som bär, enligt många.


Majas partytrick!   

Lag Munspel var glada!


 

De vann dessutom blåstävlingen. Hahaha! Snyggt!


Jag och två av mina lagmedlemmar; min bror Christoffer och så fotografen; Tobbe. Vi, plus min syrra Jennie, var lag Maracas.
   

Vi lyckades dock inget vidare i blåstävlingen...


Lag Telefon förbereder sig på att blåsa järnet!   

Delar av lag Blockflöjt bjöd motstånd.


  Så här glad var jag hela kvällen, ska ni veta! Tusen tack, ni som kom, och ni som hjälpte mig så mkt med mat, fix under kvällen samt städning dagen efter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 16 mars 2015 15:03

Jag går och funderar. Funderar på om jag ska börja blogga igen. Inte för att jag har så enormt mycket tid över, men för att jag tycker det var ett så fint dokument att ha kvar till mina barn i efterhand. Jag har, efter att inte ha besökt min egen blo...

Av Tina - 11 augusti 2013 16:13

Dagarna på Orust då vi delade hus med två andra familjer - nära vänner till oss med barn födda samma år som våra- rusade förbi. Lek, skratt, grodhoppartävling, kantarellplock och sällskapsspel avlöste varandra och i skrivande stund sitter jag här med...

Av Tina - 8 augusti 2013 20:59

Ja, de går, dagarna. Utan att jag hinner blogga! Fy, det får jag ändra på. :-) Vi har varit på landet, på Astrid Lindgrens värld, på landet igen, hemma... När skrev jag sist? Har jag skrivit om Lyckelis kalas? Ja, som sagt, det för länge sedan jag sa...

Av Tina - 25 juli 2013 22:23

Idag var vi vid Näs och badade tillsammans med Lina och David. Det blåste en del och barnen hade skoj i vågorna. Benjamin satt i och för sig i gummibåten hela tiden. Krampaktigt hållande årorna och skallrande tänder, men totalt störtvägrande att gå u...

Av Tina - 25 juli 2013 16:31

Sedan husen hemmavid började bli ommålade för några veckor sedan är Lyckeli väldigt inne på att bli målare och snickare. Målarna får nämligen gå på taket... Innan denna upptäckt levde Lyckeli i tron om att det bara var Pippi och katter som fick göra ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se