Alla inlägg under maj 2012

Av Tina - 14 maj 2012 21:18

3 juni smäller det. Då fyller min lillfjant, min älskade skrutt, min bebis, två år. Två år!


Min Benjamin är en fantastisk varelse! Han pratar inte mycket men han kommunicerar desto mer. Jag och Marcus kan förstå väldigt mycket av det han vill och tänker, och han är bra på att visa vad han vill utan att kunna säga det. De senaste dagarna har ett sjujäkla humör visat sig. Idag fick jag mig en bok rakt på ögonbrynet, vilket gjorde skitont. Säger man nej till "fel" saker så rasar världen samman, det är krokodiltårar och vild gråt som gäller för att på alla sätt försöka övertyga om att han har rätt. Mamma har mindre karaktär där än pappa, det vet han... men jag jobbar på det! Han älskar Pippi och Smurfarna, russin och torkade aprikoser. Han gillar det mesta i matväg, men har en underlig förmåga att samla mat i kinderna, utan att alltid svälja den. Vi har hittat lunch- eller middagsrester i de där kinderna timtal efter att måltiden intogs, kan jag lova... Han är en glad prick som hör och ser allt. Inte alls i sin egen världs, som Lyckeli kan vara. Han är lätt att lägga och sover numera hela nätter. Vaknar gör han mellan sex och halv sju oftast. Mysigare kille får man leta efter, och självklart älskar jag honom mer än jag här kan beskriva med ord!


Liten ordlista, eller snarare ord- och teckenlista


Mamma

Pappa

Didi - Lyckeli

Bnjmnamnamn - Benjamin

Faffa - farfar

Bippi / Pippi / Bibbi - Pippl Långstrump

EN! - han räknar. Med "en" hela tiden; "en, en, en". Gulligt!

Hej - hej

Ägg - ägg

Hehe - häst

FFF! - Hund

Hpa! - Hoppa

Upp  - ta upp mig i famnen, nu med en gång


Bestämd nick - tack för maten

Drar upp tröjan bak och "mmm"ar bekymrat, alternativt sticker ut tungan med ett "öh" - jag har bajsat

Drar upp tröjan fram och "mmm"ar bekymrat - jag har kissat

Njamnjam - mat i allmänhet


Han härmar följande djur ljudmässigt:

Katt

Tiger

Lejon

Hund

Häst (ibland)

Bil

Prutt

Av Tina - 14 maj 2012 21:12

Saknar honom då han jobbar borta i perioder. Men snart är han hemma igen, bara några dagar kvar. Och sedan hoppas jag vädret kan skärpa sig så vi kan fira Kristi Himmelsfärd på landet. 


 

Av Tina - 13 maj 2012 21:00

Lyckeli har debuterat som löpare i ett lopp. Minivarvet 2012! Hon och Tristan grabbade tag i varandras händer och kutade runt den 250 meter långa banan, ivrigt påhejade av oss andra. OJ, va stolt hon var över sin "springtröja" och sin medalj, som hon på bilder nedan inte har hunnit få då bilden är tagen före loppet.


Benjamin? Ja, han sprang mest runt överallt hela tiden. Tack gode gud för att svärmor var med, då Marcus jobbade, för annars hade jag aldrig lyckats komma hem med båda barnen.



Innan loppet. Förväntansfull och glad


 

Här är gullungarna in action! Oj, va det gick undan. 


/ Stolt mamma 

Av Tina - 8 maj 2012 22:54

Jag hade tänkt vänta tills imorgon kväll för att skriva det här inlägget. Men ni vet den där känslan när är så nöjd, när man känner sig så speciell och när man är så stolt över något - den känslan vill inte vänta tills imorgon. Tobbe levererade korten på mig och Marcus idag och jag säger en sak: Tobbe kan få vem som helst att känna sig VACKER på hans kort! Jag är så glad, så nöjd, så tacksam och så förväntansfull inför att få upp förstoringar på några av de kort han tog på min och Marcus sovrumsvägg!


Marcus - Jag älskar dig!


     


TACK SÅ MYCKET, Tobbe, för de otroligt vackra korten!

Av Tina - 7 maj 2012 13:41

Tobbe, ni vet Tobbe som är gift med min bästa vän Veronica - han var snäll nog att ta kort på oss för ett tag sedan. Han har amatörfotograf, men enligt mig en DUKTIG sån, och det kändes då proffsigt när han ställde upp sina skärmar, blixtar och grejer, för att fota oss. Vi fick första dosen kort för en vecka sedan och jag äääälskar dem! Nu väntar vi på korten han av mer vuxenkaraktär han tog mig på mig och Marcus. Här kommer några smakprov på första korten vi fick, och åter - Tobbe - TACK! Inte var det lätt för dig att få med mina hyperaktiva, studsiga och stundtals trötta och barn på kort, men du var så tålmodig och resultatet blev bättre än jag där och då nånsin kunde trott att det skulle bli. Det är så skoj att inte bara ha de vanliga, uppstyltade korten utan mer "fånga ögonblicket"-kort.


                 

Av Tina - 7 maj 2012 13:05

Fast jag under flera år har varit mentor för en åk 3 på Åby har jag aldrig kunnat åka med till Tallinn, dit treorna brukar dra sig några veckor före studenten. Har jag inte varit gravid har jag haft små barn eller så har vi haft sjudomar och olyckor i familjen. Men i år, ÄNTLIGEN, hade jag möjlighet att åka med!


Vilken resa! Ojoj, det var händelserika dagar, kan jag lova. Mina elever fick köra lopp på Hippodrom, travbanan i Tallinn, och skötte sig utmärkt. Två andraplatser, en fjärde- och en femteplats fick de. Vi hade en guidning i gamla stan, åt god middag och hade en rejäl utekväll tillsammans. Sista dagen, innan vi åkte hem, besökte vi Stall Tooma där de föder upp Toomahästar. Vi har några Toomahästar på skolan så det gjorde det hela ju extra spännande. Dessutom återsåg vi en häst som stått på skolan förr men som nu är avelsmärr i Estland.


Ja, det var en upplevelse! Här kommer några bilder:



Klassen på rundvandring i gamla stan i Tallinn. På den runda cirkeln stod förr stadens skampåle och på samma torg utfördes dåtidens avrättningar. Tallinn är en gammal Hansan-stad, vilket jag ju tycker är extra intressant då Hansan påverkade det svenska språket så mycket under fornsvenska perioden. 


   

Europas äldsta apotek ligger i Tallinn.



Kyrkan på torget i gamla stan.


 

En katolsk kyrka. Jag är ett stort fan av kyrkobyggnaden - sedan jag och min moster hade en hundutställnings- och titta-på-kyrkor-turné i slutet av 90talet har jag alltid stannat lite extra om jag går förbi en vacker kyrka för att titta på byggnaden.


 


Här är en sten som är kvar sedan Tallinn låg under Danmarks styre.


   

Utsiktsplatsen gav strålande vy!



Tallinn

 

Besök på Tooma Stable, ca två timmars bussfärd utanför Tallinn.

 

Det var en häftig känsla att vara i en hage med massa föl och fölmärrar. Dessa underbara varelser!


     


I Catrins famn ligger det föl som blev min favorit. Ojoj, va söt hon var! Jag ville ta med henne hem, rulla ihop henne till en liten boll och ta med henne i handbagaget!



             

Av Tina - 2 maj 2012 23:23

Benjamin och Marcus åkte till Slottskogen idag medan Lyckeli levde rövare hos sin dagmamma några timmar. Ojoj, va skoj Benjamin hade redan i bussen. Han gillar att åka buss, min skrot. Men grisen och hästen var inte dumma, de heller.


     

Av Tina - 2 maj 2012 23:21

Jag undrar om inte detta är det allra godaste som finns. I hela världen!


 


Speciellt när det är mina underbara barn som knådat degen, smetat kanelsmet och sedan strött socker på dem. Ja, för mig alltså. För mig blir det extra goda då.

Skapa flashcards