Senaste inläggen

Av Tina - 7 september 2012 18:32

Jag tillhör dem som tycker det finns en funktion för "hen". Jag tycker jag då jag ska prata om ett barn, vars kön jag är osäker på, med mina egna barn t.ex vid lekplatsen, gott att använda det könsneutrala "hen". "Ge hen spaden, hen hade den först."


Men bara för det är jag inte humorlös. Jag kan garva åt de knasiga situationer som kan uppstå då man diskuterar med ngt som helt missförstått meningen med ordet "hen". De som tror att hen ska ersätta han eller hon, som tror att man med hen vill sudda ut betydelsen av pojke och flicka. Fniss... jag tycker följande insändare är ganska rolig, faktiskt: 


Och så vill jag säga: TREVLIG HELG, GOTT FOLK!


 

 

ANNONS
Av Tina - 7 september 2012 09:18

Varje morgon är det lite fix och trix som krävs för att man ska bli redo att möta omvärlden. Normen i samhället är att man i alla fall kammar sig, tar på sig kläder och försöker se hel och ren ut. Om man sedan orkar ta lite deo, lite luktagottkrämer och lite smink kan ju även det förbättra intrycket man ger.


 

Vi sminkning gäller det ju dock att vara så pass vaken att man kan träffa rätt. Det kan ju vara lite så och så med små, detaljerade rörelser sådär på morgonen, men alla gör vi så gott vi kan.
 

Vid ovanligt stark bleknosighet kan man dutta på lite rouge eller annat klet där det behövs.Helhetsintrycket är viktigt. Man får spana in i spegeln så man inte åker iväg till jobbet med mascara på bara ena ögat (jodå, det har hänt).


   


Och funkar det inte, om man har en dålig hårdag eller om sminket knappt kan rädda glåmig hud och trötta ögon, då funkar det alltid med en snygg hatt!  

ANNONS
Av Tina - 7 september 2012 09:10

För några veckor sedan (en månad?) hade vi tjejfika i Slottskogen, jag och två vänner. Vi bjöd in hela tjejgänget från gymnasiet, samma tjejgäng som varje år träffas på hösten för att äta middag på Pasta etc, men det bidde bara jag och mina två Veronicor. Men lika glada var vi för det, och framför allt barnen njöt ju av dagen; av hästridning, getklappning och en lång stunds lek på Plikta.


Plikta har de ju gjort om. Nu är det dubbelt så lätt att tappa bort sina ungar. Tjohoo, säger man och åker INTE dit själv med två spring-i-benen-barn som helst vill åt olika håll. Tack och lov är ju Lyckeli så stor nu att hon inte hejdlöst bara rusar iväg åt närmsa glasskylt eller duva, så nästa sommar ska det nog gå att ta dit barnen på egen hand. Fram tills dess håller jag och Marcus krampaktigt ögonen spända i var sin unge då vi är där. Eller som denna gång, då jag och Veronicorna hjälptes åt.


 

Vi kollade in sälarnaKlappade de håriga besta... öh, getterna. De små är i alla fall mjuka!

   

Benjamin red, helt andaktigt.


 

Kisspaus


Och så fika - det bästa av allt!


   


Det blev en kanondag! Tack, mina Veronicor! Detta gjorde vi bra.  

Av Tina - 6 september 2012 16:05

Jag läste följande på expressens hemsida idag: http://www.expressen.se/nyheter/fyraaringen-lag-vid-mammans-fotter/


För er som, liksom jag, är känsliga för situationer där barn råkar illa ut, kan jag snabbt berätta att det handlar om att flera personer har blivit skjutna till döds utanför en fransk by. En trebarnsfar dog. Han var ute på en cykeltur. En mamma, en pappa och en farmor eller mormor dog. Skjutna. En åttaårig dotter blev skjuten tre ggr. Skallskador. Läget allvarligt men stabilt. Och en liten tjej, på fyra år, som de efter åtta timmar hittade helt stilla vid fötterna på mamman i bilen. Hon hade inte vågat röra sig eller säga ngt för hon visste inte om människorna (poliserna) utanför bilen, de som väntade på kriminalteknikerna, var snälla eller dumma människor. Herregud... en del av mig är ju bara oerhört tacksam över att hon klarade sig. En del av mig tackar högre makter att hon verkar få behålla sin storasyster (som de tror att åttaåringen är) vid liv. Men en del av mig gör så fruktansvärt ont, den del av mig som inser vad denna lilla fyraåring har gått igenom. Lyckeli är fyra år... en liten flicka som hon.


Hur kan det i den världs, som jag uppfattar som så vacker och full av fina saker, finnas så hemska saker som mord, vapen, hat och situationer som gör små, små fyraåriga flickor föräldralösa? Hur?

Av Tina - 6 september 2012 09:39

Jag gillar svart te. Grönt te är inte gott. Rött är värre. Rooibos kan funka - ibland. Så har jag tyckt länge. Men NU! Ojoj  - NU har min kollega Carro introducerat ett grönt te på jobbet. UNDERBART! Jag hinkar och snart är paketet slut. KRIIIS! Jag får ta en promenad till Hemköp på lunchen, tror jag minsann.


 

Av Tina - 4 september 2012 21:04

När jag lägger barnen har vi fina rutiner. Först en film, eller några avsnitt av kortare snuttar, som spöket Laban, eller som just nu - En cellsam historia. Medan de ser så får de ngt att äta om de inte redan ätit kvällsmat. Sedan ska det borstas tänder, tas på pyjamas, sittas på potta för lilla, kissas på toa för stora. In med napp i truten på lilla, medan ordordord rinner som en ström ur stora medan vi går upp för trappen.


"När jag får ett sår som kommer det BLODPLÄTTAR, mamma, och lagar mig! Och en gång fick jag ett sår och då satte pappa på ett RÖTT plåster, mamma. Jag gillar rött. Du sa en gång att farbror Cristian kissade rött, mamma, när han var liten, för han hade ätit RÖDBLOMMOR då! (rödbeter var det han åt, men det är fasen inte lätt med alla ord hit och dit då man är fyra) Och imorgon vill jag se Petson och Findus, mamma, för DET var länge sen! Pappa säger att Petson är tokig, och kommer du ihåg, mamma, att vi hittade TVÅ Annika bakom soffan idag?"


Ungefär så. Lovely!


De ska kastas upp i sängen, jag hivar iväg dem och de skrattar halvt ihjäl sig. Samling i mamma-och-pappa-sängen, vi tänder EN lampa (Benjamin räknar till EN lampa några ggr för att vi ska vara säkra på att det är just... EN lampa. Typ.)och tar fram sagoboken. Jag sjunger fem sånger /läser fem sagor och de får välja några var. Sedan avslutar jag med att berätta om vilken dag det har varit, vad vi har gjort och vad som väntar imorgon. Mys! Vi släcker lampan, jag sjunger "Nu lilla humla" och så får de knata (tokrusa)in till sina egna sängar. Benjamin brukar vilja läsa en liten Bamsebok själv och Lyckeli lyssnar på en saga.


Underbar rutin. Underbara barn!


 

Av Tina - 3 september 2012 19:44

Jag ÄLSKAR den serien! Jag såg den som barn och nu har jag fått den att visa mina egna barn (TACK, Bengt!!). Idag såg vi de två första avsnitten, jag och barnen. Vi satt klistarde alla tre, tror jag. I alla fall största tiden, men i slutet av andra avsnittet passade jag på att ta av Lyckeli kläderna, sätta på henne "nya", sköna nattlinnet hon ärvt av sin kusin Gabbi, som i sin tur har haft det sedan hon var tre, fyra år (hon är 16 nu) och flätade hennes hår.


Då avsnittet var klart bytte jag skiva. Benjamin ville se ett avsnitt Kalle innan vi går upp och lägger oss. Då tittar Lyckeli ner på nattlinnet och utbrister "Mamma! Jag har glömt att ta på mig kläder!"


Lilla älsklingen tror alltså för en stund att hon har gått hela dagen i nattlinnet... Herrejösses, hon är så söt så jag får ont i magen. Hon är precis som sin fina pappa, lever i sitt huvud och väldigt lite i den materiella världen. Hon bryr sig liksom inte om vad hon har på kroppen så värst mycket, bara hon inte fryser. Hon märker inte att jag klär av henne, flätar håret och klär på henne igen, för hon är så uppe i "en cellsam historia". Jag ler från öra till öra då jag tänker på hur lika hon och Marcus är. Benjamin och jag, vi är av samma skrot och korn. Här och nu, märker allt, ser allt, hör allt. Men Lyckeli, hon drömmer sig bort och ibland, då jag får inblick i hennes fantasi, märker jag att det verkligen är en värld värd att drömma sig bort till.


 


Fler cellsamma historier åt folket!

Av Tina - 2 september 2012 18:38

Jomen visst! Det blev kalas så det stod härliga till för mammaliten. Det kom folk, det fanns mat och OH MY GOD vilka goda chokladpraliner hon bjöd på till kaffet! Det fanns även tre sorters tårta men, oj, PRALINERNA! Jag kunde ha ätit dem alla själv, tror jag. Speciellt den sorten som var fylld med kokoskräm... *dräggel* Snälla Tomten, jag önskar mig såna i julklapp!


Jag ska föra över bilder från kameran ikväll och hoppas då återkomma med ett längre inlägg. Fram tills dess ska jag hänga med kidsen framför en film, servera yoghurt och pussa kladdiga, små kinder innan de och de små älsklingar de sitter på lägger sig.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se